Η πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό θα κριθεί κατά 50% μέσα στο Πάσχα!

Η πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό θα κριθεί κατά 50% μέσα στο Πάσχα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εκφράζει στο blog του στο Gazzetta την άποψη του για μία καθοριστική παράμετρο ενόψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Γνώμη μου είναι ότι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, τουλάχιστον αναφορικά με τον Ολυμπιακό, θα κριθεί 50-50 στο παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης και στο…Πάσχα!

Για την ακρίβεια, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η στάση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αυτό το διήμερο, Σάββατο και Κυριακή, θα επηρεάσει καθοριστικά την υπόθεση πρόκριση. Πολύ απλά, εννοώ ότι οι πιθανότητες για πρόκριση θα αυξηθούν σημαντικά για τον πρωταθλητή, αν οι παίκτες του φερθούν επαγγελματικά, με συνέπεια και σοβαρότητα. Αν επιλέξουν να κάνουν…κοσμοπολίτικο Πάσχα, επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, πολύ απλά οι πιθανότητες τους θα μειωθούν δραματικά.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ρεπό στις ομάδες δίνονται για να πάρουν ανάσες οι παίκτες από το βαρύ πρόγραμμα. Κι όχι για να κάνουν ταξίδια, και δη διήμερα, άρα πάρα πολύ κουραστικά, στο Ντουμπάι, στο Παρίσι, στη Μασσαλία, στην Κωνσταντινούπολη, σε διάφορα κοσμικά σημεία στην Ελλάδα, κι όπου αλλού έχουμε αντιληφθεί ότι πήγαν τον τελευταίο καιρό οι «ερυθρόλευκοι», κάνοντας έτσι την…αξιοποίηση των ρεπό που τους δίνει ο Μαρτίνς. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς τίποτα, αφού μέσω των social media καταγράφουν οι ίδιοι, τις περισσότερες φορές, τις βόλτες τους.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο ο Λουτσέσκου να περηφανεύεται στο τέλος του πρώτου αγώνα, την Πέμπτη το βράδυ, ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε καλύτερη φυσικά κατάσταση και περισσότερες αντοχές. «Αυτοί ήρθαν εδώ, έπαιξαν μισή ώρα καλά και μετά τη μισή ώρα η ομάδα μου είχε τον έλεγχο», δήλωσε ο Ρουμάνος. Ξέχωρα όμως από τα παιχνίδια τακτικής και στρατηγικής των προπονητών, υπήρξε η πραγματικότητα: είδατε τον Ολυμπιακό στα πρώτα 30 λεπτά να παίζει τόσο ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά στα επόμενα 60 να πέφτουν οι στροφές του. Κι εγώ δεν λέω ότι δεν θα αντιδρούσε κι ο ΠΑΟΚ, παίζοντας μάλιστα στο γήπεδο του, όμως περίμεναν αν μη τι άλλο έστω ένα καλό ακόμη 15λεπτο-20λεπτο από τον Ολυμπιακό, το οποίο και δεν είδα ποτέ.

Ο ποδοσφαιριστής για να αποδώσει αυτά που μπορεί χρειάζεται κάποια συγκεκριμένα πράγματα: να προπονείται καλά, να είναι καλά ψυχολογικά, να τρώει σωστά, να ξεκουράζεται και να κάνει αυτό που λέγαμε παλιά καλή εξωγηπεδική ζωή. Αν είναι να ξαμολυθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού αυτό το διήμερο είτε σε ταξιδάκια τα οποία θα τους κάνουν πτώμα, είτε στα μπαρ της παραλιακής και στα μπουζούκια τα βράδια, θεωρώ ότι την Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη θα διαπιστώσουμε με στενοχώρια τις σχετικές επιπτώσεις.

Papastathopoulos

Προσωπικά είδα στην Τούμπα με μεγάλη χαρά τους παίκτες του Ολυμπιακού, ανεξάρτητα απόδοσης, να είναι μία γροθιά. Να υπάρχει ομαδικότητα και αποφασιστικότητα σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι τους. Να παίζουν ο ένας για τον άλλο, επίσης σε ένα βαθμό, όχι υψηλό, αλλά που δεν το βλέπαμε σε άλλα παιχνίδια. Να μπαίνουν στις φάσεις, τουλάχιστον οι περισσότεροι-δεν μου άρεσε σε αυτό το κομμάτι ο Τικίνιο, που έχασε τις περισσότερες κόντρες και μάχες, παρότι μάλιστα φημίζεται για την ικανότητα του σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού.

Όπως μου άρεσε κι ότι οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή, μολονότι έπαιξαν πολύ λίγο, τα έδωσαν όλα. Κυρίως ο Ελ Αραμπί, αλλά κι ο Καρβάλιο, που βοήθησε την ομάδα να πάρει κάποιες ανάσες και να βγει λίγο μπροστά, αλλά και γύρισε να κόψει. Ακόμη κι ο Κούντε που αγωνίστηκε ελάχιστα, πήρε μία πρωτοβουλία κι έκανε μία προσωπική ενέργεια μεταφέροντας την μπάλα από το κέντρο στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Το ζητούμενο είναι να επενδύσει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα καλά σημεία του αγώνα του στην Τούμπα και να εμφανιστεί καλύτερος μέσα στο γήπεδο του. Τον είδαμε την Πέμπτη να σηκώνει κεφάλι, έστω σε ένα βαθμό. Να συνέβη επειδή πήγε η Θύρα 7 στο Ρέντη αμέσως μετά την ήττα από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο; Οι οπαδοί καλά κάνουν και έχουν απαιτήσεις από την ομάδα ειδικά από την στιγμή που την στηρίζουν. Οι παίκτες, από την πλευρά τους, πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Και μεταξύ άλλων να βγάλουν επαγγελματισμό και συνέπεια αυτές τις ημέρες, έτσι ώστε να μην δούμε και την Τετάρτη μία ομάδα που θα έχει ένα καλό α΄ ημίχρονο, κι αυτό όχι ολόκληρο, και μετά να γίνεται όλο και λιγότερο επικίνδυνη, όσο το ματς προχωράει.

Μαρτίνς

Για να είμαστε ρεαλιστές, το ίδιο πράγμα είχαμε δει και την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο. Όπως δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι σε β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός σκοράρει…σπανίως τον τελευταίο καιρό: Ούτε στα δύο ματς με την Αταλάντα, ούτε στα ντέρμπι με Άρη έξω κι ΑΕΚ μέσα, ούτε στα Γιάννινα, ούτε σε αυτά τα δύο τελευταία ντέρμπι στη Λεωφόρο και στην Τούμπα. Δύο μήνες τώρα, έχουμε δει ένα γκολ στο β’ ημίχρονο κι αυτό με πέναλτι στο 85’, στο νικηφόρο 2-1 επί του Άρη στο Καραϊσκάκη. Καθόλου τυχαίο ότι είναι και το μοναδικό παιχνίδι που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός από όλα αυτά τα εννιά που μνημόνευσα…

Όταν οι στροφές πέφτουν μέσα στο παιχνίδι, τόσο κι οι ευκαιρίες γίνονται και πιο λίγες. Και για να μην πέφτουν οι στροφές, οι παίκτες πρέπει να έχουν ανάσες, να είναι όσο το δυνατό πιο ξεκούραστοι…

Άσχετο: Έκανε όντως αλλαγή σκοπιμότητας ο Μαρτίνς στην Τούμπα, βάζοντας στο 93’ τον Βρουσάι αντί του Μασούρα.

Ας δούμε λοιπόν τι είχαν κάνει οι προπονητές των άλλων ομάδων τον τελευταίο καιρό, όταν είχαν αποτέλεσμα που τους βόλευε στα παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης (2-1 στο Χαριλάου), έχοντας κάνει και δύο αλλαγές στο 86’ και στο 88’, πέρασε στο 92’ τον Χάιροβιτς αντί του Ματίγια.

Ο ΠΑΣ (1-1 στα Γιάννινα), έχοντας κάνει και δύο αλλαγές στο 88’ και στο 90΄, πέρασε στο 93’ τον Μπρένερ αντί του Σνάιντερ.

Η ΑΕΚ (1-1 στο Καραϊσκάκη), έχοντας κάνει κι αλλαγή στο 89’, πέρασε στο 93’ τον Τάνκοβιτς αντί του Τσούμπερ.

Ο ΠΑΟ (1-0 στη Λεωφόρο) πέρασε στο 91’ τον Χαυτζηγιοβάννη αντί του Παλάσιος.

Χωρίς σχόλια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.