Τι να περιμένουμε σήμερα στον Ολυμπιακό από Φαντιγκά, Κίτσο, Κανέ και Καρβάλιο!

Τι να περιμένουμε σήμερα στον Ολυμπιακό από Φαντιγκά, Κίτσο, Κανέ και Καρβάλιο!

Τι να περιμένουμε σήμερα στον Ολυμπιακό από Φαντιγκά, Κίτσο, Κανέ και Καρβάλιο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τα νέα πρόσωπα που θα δούμε σήμερα στον Ολυμπιακό.

Αρκετά νέα πρόσωπα θα δούμε λοιπόν σήμερα το απόγευμα στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, καθότι ο Μαρτίνς τους 12 από τους 13 πιο βασικούς παίκτες του θα τους έχει στην εξέδρα (τους εννιά) και στον πάγκο (τους τρεις)! Παίρνει ένα, το λες και μεγάλο, ρίσκο, αλλά έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει το «πώς και το γιατί» αναφορικά με τον Ολυμπιακό και το Κύπελλο.

Ας επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να περιμένουμε από τα καινούργια πρόσωπα που θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη ρεβάνς κόντρα στον Παναιτωλικό, που σημειωτέον μέσα στο Καραϊσκάκη ιστορικά δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία σε 13 αγώνες του με τον Ολυμπιακό-βέβαια, και μέσα στο Αγρίνιο δεν τον είχε κερδίσει ποτέ, και τις προάλλες τον κέρδισε για πρώτη φορά στο πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι για το Κύπελλο…

Για τον Καρβάλιο έχω γράψει ήδη και τι παίκτης είναι, αλλά και τι έδειξε παίζοντας πριν λίγες ημέρες με τον Ολυμπιακό Β...

Τον Κανέ επίσης τον έχω αναλύσει:Τον θεωρώ ως τον πιο έτοιμο παίκτη από όσους ήρθαν πρόσφατα, σε ρόλο αμυντικού χαφ, που ξέρει μπάλα.

Ο Φαντιγκά; Έχω ήδη γράψει την πρώτη εικόνα του στο Ρέντη, που παραπέμπει σε ένα ενδιαφέροντα επιθετικογενή παίκτη, κατά βάση δημιουργικό από τον άξονα (οκταροδεκάρι), με τον Μαρτίνς όμως σε αυτό το ξεκίνημα να τον υπολογίζει περισσότερο σαν έξω αριστερά, να συγκλίνει προς τα μέσα, θέση πάντως που έχει παίξει και στη Γαλλία. Ο παίκτης είναι κοντρολαρισμένος, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι του αρέσει να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και να πάει την μπάλα συνεχώς μπροστά. Θα αλλάξει παιχνίδι, θα σουτάρει, θα σεντράρει, θα εκτελέσει κόρνερ. Τώρα, σε πόσο καλό βαθμό θα τα κάνει αυτά, σε μία πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, μετά τα πέντε λεπτά που τον είχε βάλει τις προάλλες ο Πέδρο στο 3-1 του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, δεν μπορώ εύκολα να το υπολογίσω.

Φατιγκά

Ο Κίτσος είναι μάλλον το πιο μεγάλο στοίχημα του προπονητή. Καθότι όχι απλά ο πιο μικρός σε ηλικία (τον άλλο μήνα θα γίνει 19), αλλά με σχεδόν μηδενική παρουσία ως αριστερός μπακ, αφού το παιδί είναι αριστερός εξτρέμ κι εκεί παίζει στη Β ομάδα. Σε θέση αριστερού μπακ τον έχει βάλει ο Μαρτίνς σε δύο εκτός έδρας αγώνες, ένα ημίχρονο (στο 2-3 από τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο) και άλλα 30 λεπτά (στο 1-2 από τον Παναιτωλικό πάλι στο Κύπελλο). Η εικόνα του μάλιστα ήταν καλή. Τουλάχιστον σε σύγκριση με τον Καρμπόβνικ που είχε παίξει αριστερά 60 λεπτά στο Αγρίνιο.

Στον Ολυμπιακό Β έπαιξε αριστερό μπακ ο Κίτσος μόνο σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια, πριν 10 ημέρες, στο 2-0 με τη Νίκη Βόλου στο Ρέντη. Κι η αλήθεια είναι ότι το πάλεψε πολύ. Δεν λέω ότι…έβγαλε μάτια η, ότι εντυπωσίασε, αλλά είχε μία καλή εικόνα. Έδωσε μάχες πίσω, πήρε κεφαλιές, μάρκαρε αρκετά πιεστικά, έβγαλε άμυνες, είχε επεμβάσεις, βγήκε ενίοτε καλά πάνω στη φάση κι έκοψε, είχε ορισμένες σωστές τοποθετήσεις... Από την άλλη, πήρε ενέργειες επιθετικά, είχε προωθήσεις, πέρασε και μία πολύ καλή σέντρα, έδειξε ότι έχει καλή τεχνική με τις σωστές κι έξυπνες κάποιες φορές πάσες του, ότι μπορεί να απαλλαγεί από τον αντίπαλο και να πασάρει σωστά.

Για να είμαστε ρεαλιστές: το παιδί δεν είναι έτοιμο να παίξει κι ο προπονητής παίρνει τα ρίσκα του. Τον είδαμε με τον Ολυμπιακό Β να μπαίνει σε διαδικασία άσκοπης ντρίμπλας έξω από την περιοχή του Καραργύρη να χάνει την μπάλα και να δίνεται η δυνατότητα στη Νίκη να απειλήσει με σουτ…να τρώει «ποδιά» (να του περνάει δηλαδή την μπάλα κάτω από τα πόδια) από τον αντίπαλο εξτρέμ έξω από την περιοχή του…να κάνει λάθος πάσα και να τρέχει μετά να διορθώσει…να ελίσσεται καλά αλλά να χάνει την μπάλα…να έχει καλή απαλλαγή από τον αντίπαλο και μετά να το πάει στο εξεζητημένο, και σε άλλη ντρίμπλα και να χάνει την μπάλα…

Το κύριο ζητούμενο σήμερα για τον Κίτσο, που προορίζεται να παίξει για πρώτη φορά βασικός στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού είναι να μην αγχωθεί παραπάνω απ΄ ότι πρέπει. Διότι, στα προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου είδαμε παιδιά από τη Β ομάδα να παίρνουν ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα και να βγάζουν μέσα στο παιχνίδι μία πίεση κι ένα στρες. Τόσο στη Λιβαδειά, στην ήττα 2-3, τον Αποστολόπουλο και τον Αλγκασίμ Μπα (κι οι δύο, άλλωστε, έγιναν αλλαγή στο ημίχρονο), όσο και στο Αγρίνιο, στην ήττα 1-2, τον Μπαγκαλιάνη και τον Ξενιτίδη (που έβγαλαν όλο το 90λεπτο, με τον δεύτερο μάλιστα γρήγορα να ξεπερνάει το όποιο άγχος)-σήμερα είναι στην αποστολή από τον Ολυμπιακό Β ο Μπαγκαλιάνης (σταθερά καλός και θετικός στόπερ) κι ο Αποστολόπουλος, αριστεροπόδαρος ακραίος μπακ που τα δίνει όλα σε κάθε ματς, με τον Ιμπαγάσα να τον βάζει κι αριστερό στόπερ, αλλά και δεξί μπακ!

Ολυμπιακός Β'

Κατά τα άλλα, νομίζω ότι αδικείται ο Ξενιτίδης και δεν είναι σήμερα κι αυτός στην αποστολή, παρότι τον είχε πάρει ο Μαρτίνς για προπονήσεις αυτές τις ημέρες στην πρώτη ομάδα, όπως είχε πάρει και τον Καλογερόπουλο (συνεχώς ανεβαίνει, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τεράστιο ταλέντο), τον Πινακά (να πάρει και λίγο πάνω ψυχολογικά, καθώς το Σαββατοκύριακο έβαλε και το πρώτου του γκολ στον Ολυμπιακό Β) και τον Μαρίνο: ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ επιτέλους έκανε στα τελευταία παιχνίδια ό,τι πρέπει να κάνει, σκόραρε και με τη Νίκη και με τον Ολυμπιακό Βόλου, από κοντά κι από μακριά αντίστοιχα, βγάζοντας ουσία στο παιχνίδι του, αφού και έφτιαξε γκολ και κυνήγησε κι άλλα γκολ και έβγαλε και πάσες για άλλες ευκαιρίες. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην πάει πάλι πίσω, γιατί του λείπει η διάρκεια.

Αντίθετα, ο Μαρτίνς δεν πήρε ούτε καν για προπόνηση τον Κωστή, παίκτη που μοιάζει να έχει την καλύτερη ποιότητα δημιουργικά-επιθετικά απ΄όλους στην πρώτη ομάδα, με ψεγάδι ότι δεν δίνει πολλά, αλλά λίγα πράγματα σε κάθε παιχνίδι: ωραία, αλλά λίγα. Ο Κύπριος το έχει το γκολ και δη ορισμένα του τελειώματα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Και ασίστ βγάζει και κάθετες και έξυπνα παίζει και πίσω γυρίζει να βοηθήσει, όταν είναι στα καλά του. Είναι θέμα η αστάθεια του, αλλά μου φαίνεται ότι δεν νιώθει να παίρνει κι από τον Ολυμπιακό την εμπιστοσύνη που θα ήθελε σαν παίκτης-πριμαντόνα.

Τώρα, για το παιχνίδι αυτό καθ΄ εαυτό: νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος και για τη διαδικασία των πέναλτι. Μία νίκη του με 2-1 είναι ένα πολύ πιθανό σκορ. Να είναι λοιπόν έτοιμος και για τα πέναλτι κι όχι όπως το καλοκαίρι με τη Λούντογκορετς, που τα έφαγε όλα και δεν έβαλε κανένα (οκ, που λέει ο λόγος, έβαλε ένα…)

Άσχετο: https://www.facebook.com/nikos.gavalas.969

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.