ΑΕΚ: Τα πλάνα του Γιαννίκη για Τούμπα κόντρα σε απουσίες και ψυχολογία

ΑΕΚ: Τα πλάνα του Γιαννίκη για Τούμπα κόντρα σε απουσίες και ψυχολογία

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα πλάνα του Γιαννίκη για Τούμπα κόντρα σε απουσίες και ψυχολογία

bet365

Η ΑΕΚ καλείται να αφήσει πίσω την απογοήτευση που έφερε η ήττα από τον Παναιτωλικό ενόψει του ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Γιαννίκη να καταστρώνει τα πλάνα του κόντρα στα προβλήματα «βουνό» που προέκυψαν.

Η ΑΕΚ επιβάλλεται να ανασυντάξει τις δυνάμεις της μετά την ήττα – σοκ από τον Παναιτωλικό και να συγκεντρωθεί απόλυτα στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου που έχει μπροστά της με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19/1 – 19:00). Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά άλλωστε η Ένωση, έχοντας πλέον συνεχόμενα και σημαντικά παιχνίδια να δώσει. Εκτός από την κακή ψυχολογία που διαμορφώθηκε από το αποτέλεσμα της Κυριακής, ο Αργύρης Γιαννίκης έχει να διαχειριστεί και τις πάρα πολλές απουσίες που προέκυψαν, βλέποντας αρκετούς παίκτες του να μένουν εκτός αποστολής, κάτι που δεδομένα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των κιτρινόμαυρων.

Κόντρα λοιπόν σε όλα τα παραπάνω η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει κερδίσει στα οκτώ τελευταία ματς, μετρώντας μάλιστα πέντε σερί ήττες. Άλλωστε, όπως είπε ο Γιαννίκης μιλώντας στην Cosmote TV, η σεζόν έχει ακόμα στόχους και ειδικά το Κύπελλο πρέπει να αποτελεί μεγάλο κίνητρο για την Ένωση.

Ο 41χρονος κόουτς έκανε σκέψεις για αλλαγή σχηματισμού. Μέχρι σήμερα συνηθίζει να παρατάσσει σταθερά το 4-2-3-1, αλλά φαινόταν να σκέφτεται και το 4-3-3, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε στις δηλώσεις του. «Τα σκεφτόμαστε όλα, αλλά δεν θα πω δημόσια ποιο θα είναι το πλάνο μας. Θα κοιτάξουμε, όπως έχουμε δείξει στο παρελθόν σε μεγάλα παιχνίδια, να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας ανεξαρτήτως συστήματος», είπε. Όλα είναι ανοικτά για τα δύο πιθανά πλάνα που έχει στο μυαλό του.

Σε περίπτωση πάντως που δεν προχωρήσει σε αλλαγές και το 4-2-3-1 διατηρηθεί, τότε ο Ανσαριφάρντ είναι η μοναδική επιλογή έτσι κι αλλιώς για την κορυφή, με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα, τον Γέβτιτς πιθανότατα σε ελεύθερο ρόλο, τους Σιμόες και Σιμάνσκι να έχουν το προβάδισμα για τη μεσαία γραμμή, τους Μοχαμαντί, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Μισελέν ή Ρότα τετράδα στην άμυνα και τον Τσιντώτα φυσικά κάτω από τα δοκάρια. Αντίθετα αν ο Γιαννίκης τελικά άλλαζε τον σχηματισμό σε 4-3-3, τότε στη μεσαία γραμμή θα διεκδικούσε θέση ο Χατζισαφί σε τριάδα μαζί με δύο εκ των Σιμόες, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα δύο «φτερά» και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα