Ζιώγας: «Η διαιτησία μου θυμίζει την εποχή της παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού που κάποιοι διαιτητές έλεγαν "Μήτσο πέσε, Μάικ πέσε, θα σου δώσω πέναλτι"»

Newsroom
Ζιώγας: «Η διαιτησία μου θυμίζει την εποχή της παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού που κάποιοι διαιτητές έλεγαν "Μήτσο πέσε, Μάικ πέσε, θα σου δώσω πέναλτι"»

bet365

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Μιχάλη Ζιώγα μετά το 1-1 της ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκτόξευσε αιχμές κατά του Μανούχου και παρομοίασε τη διαιτησία του με την «εποχή της παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού».

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Μανούχου (Αργολίδας), ο οποίος στο φινάλε της αναμέτρησης άλλαξε την απόφασή του και από επιθετικό, καταλόγισε αμυντικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο Κούρτιτς να σκοράρει στο 90'+5' και να ισοφαρίσει για τον Δικέφαλο. Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Ζιώγας, ανέφερε:

«Είμαστε απογοητευμένοι. Πρέπει να σέβονται αυτή τη φανέλα, αυτή την ομάδα. Στο τελευταίο λεπτό ένα φάουλ που αρχικά καταλογίστηκε ως επιθετικό, μετά άλλαξε απόφαση και το καταλόγισε ως αμυντικό. Σήμερα αγωνίστηκαν νέα παιδιά. Μου θυμίζει εποχές από την παντοδυναμία του Παναθηναϊκού που κάποιοι διαιτητές έλεγαν "Μήτσο πέσε, Μάικ πέσε, θα στο δώσω πέναλτι". Είναι κρίμα γιατί εδώ υπάρχουν νέα παιδιά που ξεκινούν με όνειρα. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Μιλάμε για κατάφορη αδικία. Η ΑΕΛ δικαιούται και απαιτεί μεγαλύτερο σεβασμό».

Ο Ζιώγας αναφέρεται προφανώς στην δεκαετία του '80, στην οποία αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Μάικ Γαλάκος και ο Δημήτρης Σαραβάκος. Μια δεκαετία στην οποία η ΑΕΛ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας (1988), κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό επί του ΠΑΟΚ το 1985 (4-1 στο ΟΑΚΑ) και έχασε δύο τελικούς, αμφότερους από τον Παναθηναϊκό, το 1982 (1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια) και το 1984 (2-0 στο ΟΑΚΑ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα