Πολέτο στο Gazzetta: «Μπορούμε να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, δεν το περίμενε ότι θα παίζαμε έτσι»

Δημήτρης Σαμόλης
Πολέτο στο Gazzetta: «Μπορούμε να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, δεν το περίμενε ότι θα παίζαμε έτσι»

bet365

Ο Λούκας Πολέτο μίλησε στο Gazzetta για τη νίκη του Λεβαδειακού σε βάρος του Ολυμπιακού, υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει την ποιότητα να αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον συμπατριώτη του Τικίνιο.

Ο Λεβαδειακός αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και επικράτησε με 3-2 το απόγευμα της Τετάρτης (1/12), στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου. Ο Λούκας Πολέτο με εντυπωσιακό γκολ άνοιξε το σκορ στη Βοιωτία και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος κυνηγός που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν (τρία γκολ και τρεις ασίστ σε έξι παιχνίδια) μίλησε στο Gazzetta για την επικράτηση επί του Ολυμπιακού, ανέφερε ότι πιστεύει στην πρόκριση μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον συμπατριώτη του Τικίνιο και ευχήθηκε να παίξει μια μέρα στο Champions League ή στο Europa League.

Λούκας, είχατε επιπλέον κίνητρο καθώς παίζατε εναντίον του Ολυμπιακού;

«Πάντα παίζουμε με μεγάλο κίνητρο, αλλά τώρα είχαμε ακόμα μεγαλύτερο γιατί παίζαμε κόντρα σε μεγάλη ομάδα και το περιμέναμε το παιχνίδι πώς και πώς».

Περιέγραψέ μου τη φάση του γκολ που σημείωσες.

«Ήταν μια ενέργεια από αυτές που συνηθίζω να κάνω στους αγώνες που συμμετέχω. Μόλις είδα τον Κούντε να έρχεται με ορμή κατά πάνω μου, σκέφτηκα να τον ντριμπλάρω. Στη συνέχεια βρέθηκα απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και τα υπόλοιπα είναι... ιστορία. Θέλω να πω ότι δεν ήταν μια ασυνήθιστη ενέργεια εκ μέρους μου, τη συνηθίζω. Έχω τα χαρακτηριστικά αυτά».

Το συγκαταλέγεις στα καλύτερα της πορείας σου μέχρι σήμερα;

«Σίγουρα ήταν ένα από τα πιο όμορφα γκολ της καριέρας μου, αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά διότι μπήκε εναντίον του Ολυμπιακού. Πάντα θα το έχω στο μυαλό μου και πάντα θα σημαδεύει την καριέρα μου».

Θεωρείς ότι σας υποτίμησε ο Ολυμπιακός;

«Δεν ξέρω αν μας υποτίμησε ο Ολυμπιακός, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε η δική μου ομάδα. Παίξαμε χωρίς φόβο, προσπαθήσαμε να παίξουμε και να μην καταστρέψουμε το παιχνίδι των αντιπάλων και γι' αυτό αξίζει συγχαρητήρια η ομάδα μου. Δεν νομίζω ότι έπαιξε άσχημα ο Ολυμπιακός, απλά ίσως να μην περίμεναν ότι θα παίζαμε έτσι εναντίον τους. Στον Λεβαδειακό έχουμε συγκεκριμένη ταυτότητα με τον κ. Ταουσιάνη. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε, πιέζουμε ψηλά και κάνουμε συνέχεια επιθέσεις. Ίσως λοιπόν να μην περίμενε αυτή τη στρατηγική εκ μέρους μας ο Ολυμπιακός, γιατί σχεδόν όλες οι ομάδες παίζουν άμυνα εναντίον του. Μένουν πίσω και δεν πιέζουν».

Τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου για πρόκριση στα προημιτελικά;

«Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Πού αφιερώνεις το γκολ που πέτυχες;

«Αφιερώνω το γκολ στην οικογένειά μου, στους φίλους μου που παρακολουθούν πάντα τα παιχνίδια που δίνω και που είναι πάντα δίπλα μου. Είναι άνθρωποι τους οποίους έχω στην καρδιά μου».

Ο Λεβαδειακός είναι θεωρείς το φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία;

«Είμαστε ένα από τα μεγάλα φαβορί για να ανέβουμε στη μεγάλη κατηγορία και γι' αυτό θα παλέψουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας, πρέπει να είμαστε 100% αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο. Αν είμαστε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας».

Ποιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σου αρέσει περισσότερο;

«Μου αρέσει πολύ ο Τικίνιο Σοάρες. Πολύ καλός επιθετικός, έχει μεγάλη ποιότητα και με εντυπωσιάζει».

Τι ονειρεύεσαι να πετύχεις στη μετέπειτα πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

«Θέλω να κατακτήσω τίτλους, να παίξω σε μεγάλες ομάδες και να παίζω πάντα σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να αγωνιστώ στο Europa League και στο Champions League. Θέλω όμως πρώτα να ανεβάσω τον Λεβαδειακό στη μεγάλη κατηγορία, να τον οδηγήσω εκεί που του αξίζει και στη συνέχεια θα δούμε όλα τα υπόλοιπα».

* Ο Πολέτο είναι γεννημένος στις 29 Μαΐου 1995 στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας, διαθέτοντας ιταλικό διαβατήριο. Πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Μίλαν και της Ίντερ, από την U20 της Σάντος και της Φιγκεϊρένσε, από την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα της Γκρέμιο, ενώ στην Ελλάδα είχε για πρώτη φορά το 2018, για λογαριασμό του Απόλλωνα Λάρισας. Ακολούθησε η Ξάνθη και από τον Γενάρη του 2020 ο Λεβαδειακός.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα