Ολυμπιακός: Κάκιστοι άπαντες εκτός από τους Βρουσάι και Λόπες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Κάκιστοι άπαντες εκτός από τους Βρουσάι και Λόπες

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νέα πρόσωπα με τον Λεβαδειακό στην ήττα με 3-2 αλλά οι περισσότεροι υστέρησαν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι ένα απόγευμα που θα θέλει να το ξεχάσει ο Ολυμπιακός από κάθε άποψη. Και ιστορικά - στατιστικά να το δει κανείς είναι η πρώτη ήττα του από ομάδα κατώτερης κατηγορίας στο Κύπελλο μετά το 2009 και η πρώτη φορά που δέχεται τρία γκολ σε ματς Κυπέλλου από ομάδα πιο κάτω κατηγορίας ή περιφέρειας μετά το 2013 και το 5-3 με τον Φωκικό.

Εάν θέλουμε να δούμε το ματς από αγωνιστικής πλευράς - όπως πρέπει να γίνει - ο Μαρτίνς ορθώς έδωσε ευκαιρίες σε αρκετές ρεζέρβες. Μόνο που οι περισσότεροι υστέρησαν. Εάν βγάλουμε απ' έξω τον Βρουσάι και λίγο τον Λόπες (ίσως και τον Σεμέδο αλλά ο Πορτογάλος έχει ευθύνη για τις φάσεις των γκολ του Λεβαδειακού) όλοι οι άλλοι υστέρησαν.

Για να δούμε τους παίκτες έναν προς έναν στο ματς με Λεβαδειακό

Κρίστινσον: Ο Ισλανδός έχει καίρια ευθύνη στη φάση του 2-0 και στο πως έχει δεχθεί το γκολ από το κόρνερ του Παναγιώτου. Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και δεν θυμίζει σε τίποτα τον Κρίστινσον που είχαμε στον μυαλό του. Τουλάχιστον δεν τον θύμισε σε αυτό το ματς. Ευθύνη έχει και στο 3-1.

Σεμέδο: Στην πρώτη του παρουσία με τον Ολυμπιακό μετά τον Αύγουστο βρήκε δίχτυα. Όμως στη φάση του 1-0 έχει χάσει τον αντίπαλό του και μετά βγήκε το γκολ του Πολέτο. Στο 3-1 επίσης χάνει μαζί με τον Κρίστινσον τον Δούμτσιο.

Μάρκοβιτς: Δεν ήταν στο επίπεδο του Σεμέδο (πιθανώς από τους 4 βασικούς της άμυνας να ήταν ο καλύτερος) αλλά και ο Σέρβος δεν είχε ανάλογη εικόνα. Επίσης δεν είχε και... χημεία με τον Πορτογάλο μπακ, κάτι λογικό.

Αποστολόπουλος: Ξεκίνησε ως αριστερός μπακ ενώ στη ροή του ματς χτύπησε κιόλας. Δεν φάνηκε, δεν ξεχώρισε και δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Ανδρούτσος: Κακό ματς από τον διεθνή δεξιό μπακ. Πουθενά δεν βοήθησε στον αγώνα με εξαίρεση ίσως ορισμένα κερδισμένα φάουλ.

Σουρλής: Διάθεση είχε και έκανε πολλά τρεξίματα. Ουσία όμως δεν είχε και έκανε αρκετά λάθη στο κέντρο.

Κούντε: Καίρια η ευθύνη του στο 1-0 του Πολέτο. Φάνηκε βαρύς στον αγωνιστικό χώρο, επηρεασμένος από την αποχή του με τον τραυματισμό του και γενικά δεν ήταν καλός.

Αλγκασίμ Μπα: Στο αρχικό πλάνο φαινόταν να είναι για να παίξει ως δεκάρι. Έβγαινε όμως αρκετά στα άκρα. Δεν του βγήκε το ματς.

Βρουσάι: Είχε συμμετοχή στις 2 φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού και 1 ασίστ. Είχε και χαμένες ευκαιρίες, ωστόσο ήταν ίσως ο μόνος που πήγε τόσο καλά.

Ονιεκούρου: Ο Νιγηριανός μπήκε σε φάσεις και έδειχνε να προσπαθεί όμως τα τελειώματά του ήταν κάκιστα και η εικόνα του γενικά καλή δεν ήταν. Ο Ονιεκούρου συνεχίζει να παρουσιάζει προβληματική εικόνα.

Τικίνιο: Μέσα σε φάσεις ήταν αλλά έχασε τα... πάντα. Όποτε βρέθηκε σε θέση βολής τα τελειώματά του δεν ήταν τα ανάλογα. Εμπλέκεται πάντως στη φάση του γκολ του Λόπες όπου έβαλε το πόδι του.

Οι αλλαγές και τι έκαναν

Μπουχαλάκης: Προσπάθησε να... νοικοκυρέψει λίγο το κέντρο του Ολυμπιακού. Είχε κάποιες καλές μεταβιβάσεις αλλά γενικά δεν ήταν στο κλασικό του επίπεδο.

Λόπες: Έβαλε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό και ήταν και ωραίο τέρμα. Είχε ένα σχετικά θετικό πρόσημο και πάλεψε αρκετά.

Μαρίνος: Μπήκε μέσα σε τουλάχιστον δύο φάσεις. Όταν βρέθηκε όμως σε θέση βολής δεν τελείωσε καλά τις φάσεις του.

Κίτσος: Εάν και δεν είναι η φυσική του θέση πήγε σε ρόλο αριστερού μπακ. Ουσιαστικά είναι μεσοεπιθετικός παίκτης οπότε λογικό ήταν να ζοριστεί.

Συμπερασματικά ελαφρυντικά μπορεί να υπάρξουν αρκετά ή και πολλά. Το να βρίσκεται όμως πίσω στο σκορ με 2-0 ο Ολυμπιακός με τον Λεβαδειακό πριν καν μπούμε στο 6ο λεπτό δεν είναι κάτι αποδεκτό από κάθε άποψη. Πολύ κακή η εικόνα των Πειραιωτών αλλά το χειρότερο είναι πως αρκετοί δεν άρπαξαν την ευκαιρία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.