Αταλάντα – Νάπολι 3-1: «Πάτησε» την κάτοχο, ραντεβού με Γιουβέντους στον τελικό (vid)

Gazzetta team
Αταλάντα – Νάπολι 3-1: «Πάτησε» την κάτοχο, ραντεβού με Γιουβέντους στον τελικό (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Πεσίνα κι ένα του Ζαπάτα (2 ασίστ), η Αταλάντα απέκλεισε την περσινή Κυπελλούχο, Νάπολι (3-1) κι επιστρέφει σε τελικό Coppa Italia δύο χρόνια μετά, για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γιουβέντους.

Το 2019 δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, χάνοντας το Κύπελλο στον τελικό από τη Λάτσιο. Έκτοτε, όμως, το status της Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει αναβαθμιστεί κατά πολλά επίπεδα κι αυτή τη φορά ίσως να έχει έρθει η στιγμή της. Οι Μπεργκαμάσκι θα βρίσκονται στον τελικό του Coppa Italia στις 19 Μαΐου για να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο μετά από 58 χρόνια κόντρα στη Γιουβέντους, μετά την σούπερ εμφάνιση και νίκη στη ρεβάνς επί της Νάπολι (3-1).

Με το ευνοϊκό 0-0 του «Ντιέγκο Μαραντόνα» στις πλάτες τους, οι γηπεδούχοι αφαίρεσαν το «στέμμα» από τους Παρτενοπέι, χάρη στο δίδυμο των Ντουβάν Ζαπάτα-Ματέο Πεσίνα. Ο Κολομβιανός στράικερ άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό και ήταν εκείνος που σέρβιρε τα δύο υπόλοιπα τέρματα για τον Ιταλό παρτενέρ του στην επίθεση (16’, 78’). Ενδιάμεσα, ο Λοσάνο είχε μειώσει για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο (53΄), η οποία, όμως, θα δει τον τελικό από την τηλεόραση.

Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός που φτάνουν οι Μπεργκαμάσκι (μοναδική κατάκτηση τη σεζόν 1962/63) και ο πρώτος στην ιστορία του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα σε αυτούς και τους Μπιανκονέρι.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα