Κύπελλο Γερμανίας: Τα χρειάστηκε για τους «8» η Ντόρτμουντ, αποκλεισμός σοκ για Λεβερκούζεν (vids)

Gazzetta team
Κύπελλο Γερμανίας: Τα χρειάστηκε για τους «8» η Ντόρτμουντ, αποκλεισμός σοκ για Λεβερκούζεν (vids)

bet365

Στην παράταση (2-1 την Πάντερμπορν) η Ντόρτμουντ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου. Οχι όμως και η Λβερκούζεν που αποκλείστηκε εκεί από τη Ροτ-Βάις Εσεν.

Αν και έχει γίνει χαμός φέτος με τις εκπλήξεις στο γερμανικό Κύπελλο, η Ντόρτμουντ προκρίθηκε, δίχως βέβαια κι εκείνη να έχει το πιο εύκολο βράδυ απέναντι στην Πάντερμπορν, την οποία απέκλεισε με 3-2 στην παράταση. Λίγο ήθελε να της συμβεί το κακό, καθώς προηγήθηκε 2-0 (6' Τσαν, 16' Σάντσο). Ο Γιούστβαν (79') και ο Οσέι με πέναλτι στο 90' ισοφάρισαν ανέλπιστα για τους φιλοξενούμενους. Τελικά στον έξτρα χρόνο ο Μπράουτ (105') έστειλε τους Βεστφαλοί στα προημιτελικά του θεσμού. Εκεί θα βρεθεί και η Βέρντερ Βρέμης που σαφώς με το πιο άνετο 2-0 (12' Μέβαλντ, 73' Αγκου) επικράτησε της Γκρόιτερ Φιρτ.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Γκέλιος επαναλάμβανε αυτό που είχε κάνει και στην προηγούμενη φάση κόντρα στην Μπάγερν. Ο Ελληνς τερματοφύλακας φρόντισε για την πρόκριση της Χόλσταϊν Κίελ κόντρα στη Ντάρμσταντ και αποκρούοντας δύο πέναλτι, έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά. Την ίδια ώρα η Λεβερκούζεν έπεφτε θύμα έκπληξης, καθώς η Ροτ-Βάις Εσεν έκανε την ανατροπή στην παράταση (108' Κεφκίρ, 117' Ενκελμαν – 105'Μπέιλι) και με σκορ 2-1 άφηνε εκτός διοργάνωσης τις Ασπιρίνες.

Αποτελέσματα:

Τρίτη

Χόλσταϊν Κιέλ – Ντάρμσταντ 7-6 πεν. (1-1 παράταση)

Ροτ-Βάις Εσεν – Λεβερκούζεν 2-1 παράταση (0-0)

Ντόρτμουντ – Πάντερμπορν 3-2 παράταση (2-2)

Βέρντερ Βρέμης – Γκρόιτερ Φιρτ 2-0

Τετάρτη (3/2)

Λειψία – Μπόχουμ

Βόλφσμπουργκ – Σάλκε

Γιαν Ράγκενσμπεργκ – Κολωνία

Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα