Χόλσταϊν Κίελ - Μπάγερν Μονάχου 6-5 πεν. (2-2 παρ, κ.α): Αποκλεισμός-σοκ από την παρέα του Γκέλιου! (vid)

Χόλσταϊν Κίελ - Μπάγερν Μονάχου 6-5 πεν. (2-2 παρ, κ.α): Αποκλεισμός-σοκ από την παρέα του Γκέλιου! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Χόλσταϊν Κίελ - Μπάγερν Μονάχου 6-5 πεν. (2-2 παρ, κ.α): Αποκλεισμός-σοκ από την παρέα του Γκέλιου! (vid)

bet365

Απίθανο κι όμως αληθινό. Η κάτοχος του Κυπέλλου, Μπάγερν, γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τον 2ο γύρο με θύτη τη Χόλσταϊν Κίελ του Ιωάννη Γκέλιου (2-2 κ.α., παρ., 6-5 πεν.), ο οποίος χρίστηκε ήρωας αποκρούωντας το πέναλτι του Ρόκα!

Η δουλειά έμοιαζε εύκολη και διαδικαστική. Μπορεί η Χόλσταϊν Κίελ να κυνηγά με αξιώσεις την άνοδο στη Bundesliga, αλλά οι Βαυαροί έδειχναν έτοιμοι να σφραγίσουν έστω και με «σβηστές» μηχανές την πρόκριση στους «16», όπως αναμενόταν. Ωστόσο, ο Ιωάννης Γκέλιος και η ανερχόμενη παρέα του σκόπευαν να σοκάρουν την ποδοσφαιρική Γερμανία κι Ευρώπη και το κατάφεραν. Αφού προκάλεσαν «ψυχρολουσία» στέλνοντας το ματς στην παράταση με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Έλληνας κίπερ χρίστηκε ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι, αποκρούοντας την εκτέλεση του Ρόκα που έκρινε ουσιαστικά και την απίθανη πρόκριση των γηπεδούχων επί της κατόχου του τίτλου!

Παρά το ότι οι τρεμπλούχοι Γερμανίας προηγήθηκαν δις με Γκνάμπρι (14’) και το εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Σανέ (48’), οι γηπεδούχοι πρόβαλαν από την αρχή αντίσταση, ισοφάρισαν στο (37’) και στο φινάλε βρήκαν το «χρυσό» γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση με κεφαλιά του Βαλ στιγμές πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Αφού δεν άλλαξε κάτι στην παράταση, οι παίκτες των δύο ομάδων εκτέλεσαν άψογα τις πρώτες 10 εκτελέσεις, όμως, στον «ξαφνικό θάνατο», ο Γκέλιος έγινε ο MVP του ματς λέγοντας όχι στον Ισπανό μέσο. Αμέσως μετά, ο Νόιερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαρτέλς κι έτσι η Μπάγερν αποκλείστηκε στον 2ο γύρο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2000/01, όταν και είχε ηττηθεί ξανά στα πέναλτι από ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Μαγδεβούργο).

Πέναλτι:

0-1 Λεβαντόφσκι
1-1 Βαλ
1-2 Κίμιχ
2-2 Αρσλάν
2-3 Μίλερ
3-3 Σέρα
3-4 Αλάμπα
4-4 Λι Γιάε-Σουνγκ
4-5 Κόστα
5-5 Χάουπτμαν
5-5 Ρόκα (χαμένο πέναλτι)
6-5 Μπάρτελς

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Σαρ (85’ Παβάρ), Σίλε, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Τολισό (106’ Αλάμπα), Μουσιάλα (48’ Μουσιάλα), Μίλερ, Σανέ (74’ Κόστα), Γκνάμπρι (90+2 Ρόκα)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» (2-3/2):

  • Ροτ-Βάις Εσεν – Λεβερκούζεν
  • Βόλφσμπουργκ – Σάλκε
  • Χόλσταϊν Κίελ – Ντάρμσταντ
  • Ρέγκενσμπουργκ – Κολωνία
  • Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ
  • Βέρντερ Βρέμης – Γκρόιτερ Φιρτ
  • Λειψία – Μπόχουμ
  • Μπορούσια Ντόρτμουντ – Πάντερμπορν

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα