Κυριαζής: «Τα νέα κορίτσια μας φώναξαν πως θέλουν ευκαιρίες»

Gazzetta team
Κυριαζής: «Τα νέα κορίτσια μας φώναξαν πως θέλουν ευκαιρίες»

bet365

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτριών του παρά την ήττα από Ουκρανία με 4-0, εξέφρασε ο τεχνικός της Εθνικής, Γιώργος Κυριαζής.

Ο Γιώργος Κυριαζής κράτησε τα θετικά στοιχεία από την ήττα με την Ουκρανία και αυτό αφορούσε κυρίως στις νέες παίκτριες που αγωνίστηκαν. "Χάσαμε από έναν πιο έμπειρο και συνολικά ανώτερο αντίπαλο, ωστόσο σήμερα ένιωσα ότι τα νέα κορίτσια ήταν σαν να μου φώναξαν κόουτς θέλουμε τις ευκαιρίες", ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το 0-4 από την Ουκρανία ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

"Οπωσδήποτε είναι άσχημο να δέχεσαι γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά πιστεύω ότι περισσότερο μας επηρέασε το δεύτερο τέρμα. Τελικά χάσαμε από έναν αντίπαλο ανώτερο, που υπερτερούσε στη δύναμη, με κοπέλες που αγωνίζονται σε γνωστά club και έχουν εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Ωστόσο υπάρχουν θετικά στοιχεία από αυτό το παιχνίδι, με κυριότερο την εμφάνιση των νέων κοριτσιών που χρησιμοποιήσαμε σήμερα, όπως η Στράντζαλη, η Πίτσιου, η Πούλιου, η Πατερνά. Οι κοπέλες αυτές δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον, έχουν ταλέντο και σιγά θα χτίσουμε πάνω τους την καινούρια Εθνική Γυναικών. Είναι σα να μου φώναξαν "κόουτς τις θέλουμε τις ευκαιρίες"! Επίσης, για όλη την ομάδα, είναι πολύ σημαντικό ότι δεν άφησε το ματς και πάλεψε στο β΄ μέρος, παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ με 2-0".

Ο κ. Κυριαζής θέλησε να κάνει και μια γενικότερη τοποθέτηση για την ελληνική ομάδα, το παρόν και το μέλλον της, οριοθετώντας και τον χρονικό ορίζοντα για τη δημιουργία μιας δυνατής Εθνικής Γυναικών:

"Στο πρόσφατο παρελθόν η Εθνική είχε ορισμένα θετικά αποτελέσματα και κάποιοι νόμισαν ότι αλλάξαμε επίπεδο και μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεγάλους αντιπάλους, που καλλιεργούν χρόνια το άθλημα και έχουν δημιουργήσει σοβαρές βάσεις. Φυσικά και δεν πρέπει να φοβόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια καμία ομάδα -και αυτό θα το δείξουμε στον επόμενο αγώνα μας με τη Γερμανία, μια από τις δύο τρεις μεγαλύτερες δυνάμεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Για να φτάσουμε όμως να ανταγωνιζόμαστε τις πιο έμπειρες χώρες, χρειαζόμαστε δουλειά. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και αυτή η αισιοδοξία πηγάζει κυρίως από αυτό που ανέφερα πριν, ότι δηλαδή υπάρχουν αρκετές κοπέλες με ταλέντο και όρεξη. Πιστεύω ότι αξιοποιώντας αυτές τις παίκτριες θα μπορέσουμε σε τρία με τέσσερα χρόνια να έχουμε ένα δυνατό γυναικείο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα".

 

Τελευταία Νέα