Η... αντεπίθεση του ποδόσφαιρου γυναικών: «Ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή»

Gazzetta team
Η... αντεπίθεση του ποδόσφαιρου γυναικών: «Ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή»

bet365

Η «άνθιση» του ποδόσφαιρου γυναικών στην Ελλάδα αναμένεται να είναι το «next big thing» στη χώρα μας και ήδη έχουν δρομολογηθεί τα πάντα για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών, στην Αθήνα (16-17/10).

Ποδόσφαιρο Γυναικών. Στο άκουσμά του μπορεί να μην κάνει ιδιαίτερο «κλικ» στους απανταχού φίλους της στρογγυλής θεάς αλλά όποιος παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες το πρόσφατο «Μουντιάλ» που διεξήχθη στη Γαλλία, σίγουρα θα έχει αλλάξει γνώμη. Τουλάχιστον θα μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά το συγκεκριμένο άθλημα, ειδικά όταν μιλάμε για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα, το ποδόσφαιρο γυναικών ούτε βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ούτε έχει την προβολή που ενδεχομένως να έπρεπε να είχε και γι' αυτόν τον λόγο απέχει... έτη φωτός από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου. Βέβαια «ποτέ δεν είναι αργά» για την μεγάλη... αντεπίθεση. Γι' αυτόν τον λόγοι οι κ.κ. Μάριος Χρήστος Σφαντός και Αγησίλαος Τουμαζάτος παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να δώσουν ώθηση στο ποδόσφαιρο γυναικών και στη χώρα μας.

Αμφότεροι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ανέλυσαν διεξοδικά το πλάνο τους και θέλουν να βάλουν το νερό στο αυλάκι με τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ποδοσφαίρου Γυναικών με την ονομασία AthensWFS το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Οκτωβρίου. Στο εν λόγω Συνέδριο θα δώσουν το «παρών» μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, με πρώτο και καλύτερο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και του Παναθηναϊκού.

Βασικοί σκοποί του Συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων ή προβολή και η ενημέρωση των οικογενειών σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει το Ποδόσφαιρο Γυναικών στα νέα κορίτσια, η προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη του στην Ελλάδα και την Κύπρο, ή υποστήριξη στις αθλήτριες/παίκτριες να ακολουθήσουν επαγγελματική και διεθνή καριέρα.

Ο Μάριος Χρήστος Σφάντος είπε για το ποδόσφαιρο γυναικών ότι «αποτελεί το πιο σημαντικό κίνημα μέσα στο ποδόσφαιρο, το οποίο φέρνει ισότητα, δικαιοσύνη και χαρά. Μας δίνεται η ευκαιρία για να δημιουργήσουμε Παγκόσμιο. Είναι απαραίτητο να δοθεί η κατάλληλη προβολή στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο ταλέντο, το οποίο όμως δεν αξιοποιείται επαρκώς και οι κοπέλες χάνουν την ευκαιρία. Σαν Ελλάδα χάνουμε σημαντικές επιτυχίες μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα».

Από τη πλευρά του, ο Αγησίλας Τουμαζάτος, ο οποίος έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είπε: «Προχωράμε βήμα-βήμα. Τα media είναι πολύ σημαντικά στην προβολή, στην προσπάθειά μας. Στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη προβολή και συνεπώς περισσότερος ενθουσιασμός. Πρέπει να περάσει αυτό και στην χώρα μας. Να φτιαχτεί ένας μηχανισμός, όπου μέσω αυτού θα δοθούν επαγγελματικές ευκαιρίες. Προσπαθούμε να φέρουμε την καινοτομία».

Στην συνέντευξη παρευρέθησαν οι Partners της διεθνούς εταιρίας IBF-Intelligent Business Forces, ενώ τονίσθηκε ότι το AthensWFS (www.athenswfs.com) θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο Forum το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση προκαλώντας το διεθνές ενδιαφέρον για το Ποδόσφαιρο Γυναικών με βάση στην Αθήνα.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι το Γυναικείο Ποδόσφαιρο είναι μια ανερχόμενη και ιδιαίτερα δυναμική παγκόσμια αγορά ή οποία προσφέρει ήδη σημαντικές επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες ενισχύοντας ξεκάθαρα και καθοριστικά το κοινωνικό πρόσωπο των Ομάδων, των Ομοσπονδιών, των Επιχειρήσεων, των Χορηγών κτλ, συνδράμοντας αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη και σταθεροποίηση όλων των επιχειρήσεων (financial & corporate sustainability).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα διοργανώνεται υπο την αιγίδα της ΕΠΟ πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών σε τρεις εθνικές κατηγορίες με την συμμετοχή περίπου 100 Σωματείων, ενώ οι καταγεγραμμένες παίκτριες ανέρχονται σε περισσότερες από επτά χιλιάδες.

Βασικοί σκοποί του Συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων ή προβολή και η ενημέρωση των οικογενειών σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει το Ποδόσφαιρο Γυναικών στα νέα κορίτσια, η προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη του στην Ελλάδα και την Κύπρο, ή υποστήριξη στις αθλήτριες/παίκτριες να ακολουθήσουν επαγγελματική και διεθνή καριέρα.

Υπογραμμίσθηκε ακόμη ότι το Ποδόσφαιρο Γυναικών αποτελεί ήδη προτεραιότητα της FIFA και της UEFA, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διεθνών παραγόντων είναι ζήτημα χρόνου η υποχρεωτική θεσμοθέτησή του για όλες τις Ποδοσφαιρικές Ομάδες.

Παγκόσμιοι θρύλοι του Ποδοσφαίρου όπως η Καρολίνα Μοράς, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο διεθνούς φήμης προπονητής Τζέιμς Γαλάνης έχουν ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή τους στο Συνέδριο, ενώ θα προσκληθούν σε αυτό η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλες οι Ποδοσφαιρικές Ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και διεθνείς Ποδοσφαιρικές Ομάδες.

Τέλος σημειώθηκε ότι ο Διεθνής Επενδυτικός Οργανισμός DDC-Financial Group (www.ddc-financial.com) και το European Football for Development Network – EFDN (www.efdn.org) το οποίο εκπροσωπεί 70 Ευρωπαϊκά Ποδοσφαιρικά Σωματεία, είναι ήδη Στρατηγικοί Συνεργάτες του AthensWFS.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο Συνέδριο παρέχονται στην ιστοσελίδα www.athenswfs.com.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα