Γερεντές στο gazzetta.gr: «Αν κι η μούρη μου έχει γίνει "κιμάς", ήμουν τυχερός! Ο επόμενος θα είναι;» (vid)

Γερεντές στο gazzetta.gr: «Αν κι η μούρη μου έχει γίνει "κιμάς", ήμουν τυχερός! Ο επόμενος θα είναι;» (vid)

bet365

Ο Γιώργος Γερεντές, ο παίκτης που χτύπησε σε ματς της Γ' Εθνικής και περίμενε πεσμένος στο έδαφος το ασθενοφόρο για περίπου μία ώρα, εξιστορεί στο gazzetta.gr την περιπέτειά του. Η κραυγή αγωνίας του για να μη τύχει τίποτα χειρότερο σε κάποιον άλλον, ενώ ευελπιστεί να αλλάξουν οι συνθήκες διεξαγωγής αγώνων στα χαμηλότερα πρωταθλήματα.
Τσέλσι - Μπράιτον: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελασσόνα και Σέλλανα για τη Γ' Εθνική στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Γιώργου Γερεντέ, σοκάροντας όσους ήταν στο γήπεδο. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι στο 78' ύστερα από μια μονομαχία που είχε. Αυτό ήταν. Για δευτερόλεπτα... σβήνει. Άπαντες βρέθηκαν από πάνω του και περίμεναν γεμάτοι αγωνία να φτάσει το ΕΚΑΒ. Καλά διαβάσατε, σε αγώνα Γ' Εθνικής δεν υπήρχε καν ασθενοφόρο στο γήπεδο.

Μάλιστα, το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο ύστερα από περίπου μία ώρα!

Ο Γιώργος Γερεντές, που ευτυχώς δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό, μίλησε στο gazzetta.gr για την άσχημη εμπειρία του και δηλώνει έτοιμος να αφήσει την κακή τύχη πίσω του, ελπίζοντας σ' ένα μέλλον διαφορετικό από το παρόν. Σ' ένα μέλλον με ασθενοφόρα στα γήπεδα και πλήρης ιατρική κάλυψη σε όλα τα πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για Super League 1 ή για Γ΄ Εθνική.

«Θυμάμαι μόνο ότι πήδηξα για κεφαλιά. Όταν άνοιξα τα μάτια μου έβλεπα κόσμο από πάνω μου. Λέω τί γίνεται;», εξηγεί στο gazzetta.gr ο νεαρός κεντρικός αμυντικός και συνεχίζει να εξιστορεί την τρομακτική του εμπειρία:

«Δεν μου είπαν ακριβώς τί μου είχε συμβεί. Το μόνο που είπαν ότι ήμουν αναίσθητος για λίγα δευτερόλεπτα. Εμεινα στο έδαφος για περίπου 50λεπτο με μία ώρα. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Μα καλά, πώς γίνεται να μην υπάρχει στο γήπεδο ασθενοφόρο;

«Δεν ξέρω καθόλου και λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ, όχι μόνο για μένα αλλά γιατί μπορούν να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα περιστατικά. Εγώ ήμουν τυχερός, ο επόμενος θα είναι; Για μένα είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να μην είμαστε επαγγελματίες και να παίζουμε μπάλα γιατί κυρίως μας αρέσει αλλά μην σκοτωθούμε κιόλας. Πάνω απ' όλα είναι η υγεία».

Ο γιατρός του γηπέδου εκείνη τη στιγμή σού είπε κάτι;

«Όχι, ο γιατρός του γηπέδου δεν μου είπε. Τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού ήταν κοντά μου καθ' όλη τη διάρκεια που ήμουν πεσμένος και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους θερμά. Θέλω να ευχαριστήσω τον γυμναστή μου Γιάννη Πλιάτσικα, τον προπονητή μου Γιάννη Μπουρνάκα, που ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση των Σελλάνων.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο γιατί έλαβα μηνύματα απ' όλη την Ελλάδα, όπως και τους ανθρώπους στο νοσοκομείο Λάρισας και στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας που από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είμαι καλά».

Πώς ακριβώς χτύπησες και τι έχεις πάθει;

«Ο αντίπαλος πήγε να κλωτσήσει με ψαλίδι και με κλώτσησε στο πρόσωπο. Ευτυχώς, η αξονική βγήκε καθαρή. Εχω ένα σπασμένο δόντι κι ένα σπασμένο κοκκαλάκι στη γνάθο το οποίο θα δω στο νοσοκομείο. Εχει γίνει λίγο "κιμάς" η μούρη μου, έχει πρηστεί».

Τι σου είπε το παιδί που σε χτύπησε;

«Δεν είχα επικοινωνία. Δεν θέλω να τον αδικήσω, μπορεί το παιδί να μου έστειλε κάτι και να μην το έχω δει μέσα στο χαμό».

Ευελπιστείς ότι μέσα από τη δική σου περιπέτεια, μπορεί αν αλλάξει κάτι και να υπάρχουν οι απαραίτητες ιατρικές παροχές στα γήπεδα;

«Όχι απλά ευελπιστώ, αλλά πρέπει. Δεν έχει σημασία το πώς λέγεται το πρωτάθλημα. Αν είναι η Super League ή η Γ' Εθνική ή κάποιο ματς σε τοπικά. Σοβαροί τραυματισμού μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε ματς και είναι αναγκαίο να υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί. Για μένα, είναι και το πιο σημαντικό».

Οι γονείς σου πώς το έζησαν;

«Εγώ με το που άνοιξα τα μάτια μου το πρώτο που ρώτησα ήταν πως πήγε ο αδερφός μου, ο οποίος είναι 15 ετών και παίζει στα Μετέωρα. Του έχω αδυναμία. Οι γονείς μου δεν ήταν εκεί. Ο πατέρας μου, μου μίλησε από το τηλέφωνο αλλά δεν το αντιλήφθηκα. Ήμουν πολύ συγκινημένος. Πέρυσι πέρασα ρήξη χιαστού και με άφησε εκτός γηπέδου για έναν χρόνο. Φέτος στο ντεμπούτο μου έπαθα αυτό. Σε 15 μέρες πιστεύω θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ πάλι».

Δείτε τον τραυματισμό του Γερεντέ:

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα