Οι «μαραθώνιες» συζητήσεις λοιμωξιολόγων - Υφυπουργείου Αθλητισμού και το ερωτηματικό για τη Γ' Εθνική

Οι «μαραθώνιες» συζητήσεις λοιμωξιολόγων - Υφυπουργείου Αθλητισμού και το ερωτηματικό για τη Γ' Εθνική

bet365

Λίγη ώρα μετά τις 10 το βράδυ κατέληξαν οι λοιμωξιολόγοι με τους ανθρώπους του Υφυπουργείου στο νέο πλαίσιο που θα έχει ισχύ για τα ομαδικά αθλήματα. Πιθανότητα για πρόβλημα στη Γ' Εθνική.
Οι συζητήσεις άρχισαν περίπου στη 1 το μεσημέρι και τελεσφόρησαν λίγο μετά τις 22.00. Η ΓΓΑ απέδειξε προς τους λοιμωξιολόγους ότι δεν είχαν χρησιμοποιήσει τα σωστά στοιχεία (υπήρξε μέχρι και μπέρδεμα με νησιώτικες ομάδες βόλεϊ γυναικών και ανδρών από τους λοιμωξιολόγους) και έτσι δίνεται το πράσινο φως για προπονήσεις σε πρωταθλήματα, των οποίων είχε δρομολογηθεί η έναρξη και είχαν γίνει τόσες προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι λοιμωξιολόγοι έκαναν και την κλειστή τους σύσκεψη, που είχαν βέβαια να συζητήσουν και άλλα θέματα.
Έπρεπε να διασφαλιστούν ένα σωρό στοιχεία και δεδομένα για να κάνουν πίσω οι λοιμωξιολόγοι σε σχέση με τις προπονήσεις των πιο κάτω Λιγκών:
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Football League, Α' Εθνική γυναικών αλλά όχι για το ποδόσφαιρο σάλας Ανδρών
ΜΠΑΣΚΕΤ: Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών
ΠΟΛΟ: Α1 Ανδρών και Γυναικών
ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Α1 Ανδρών και Γυναικών
Εκεί που φαίνεται να υπάρχει ένα ερωτηματικό και μία αβεβαιότητα είναι στη Γ' Εθνική και το εάν θα ξεκινήσουν εκεί ή όχι οι προπονήσεις. Προκύπτει πως οι λοιμωξιολόγοι έχουν τις ενστάσεις τους. Η σχετική επιβεβαίωση βέβαια θα προκύψει από την ΚΥΑ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που είναι να βγει πολύ αργά απόψε (ή μπορεί να είναι διαθέσιμη στις πρώτες πρωινές ώρες).
Να υπενθυμιστεί πως η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει τα εξής για τη Γ' Εθνική (που στο Δ.Σ. της Παρασκευής επιβεβαιώθηκε πως όταν μπορέσει να γίνει θα είναι με τον Α' γύρο):
Η Επιτροπή Διοργανώσεων στη συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΕ/ΕΠΟ τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.
Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις. Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021. Επίσης, εκτός των ανωτέρω, η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.
Από εκεί και πέρα σε σχέση με την έναρξη των παραπάνω Λιγκών (που πήραν το ΟΚ για προπονήσεις) οι επόμενες συζητήσεις είναι να γίνουν μες στην προσεχή εβδομάδα. Όλα αυτά φυσικά πάντα σε συνάρτηση με το πως θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα