Η τοποθέτηση του Μωραΐτη για τη Γ' Εθνική και η απάντηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Gazzetta team
Η τοποθέτηση του Μωραΐτη για τη Γ' Εθνική και η απάντηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού

bet365

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με το αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ' Εθνικής κατηγορίας νωρίτερα από την 13η Ιανουαρίου 2021. Τι απάντησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η δήλωση του Μωραΐτη: «Ενώ ο αθλητισμός επί 11 μήνες έχει "κατεβάσει ρολά" και από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μόνο η Super League εξελίσσεται κανονικά, o Yφ. Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, επιχειρώντας σήμερα να διαψεύσει μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας - που δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου - εκτέθηκε για πολλοστή φορά. Παραδέχτηκε ευθέως ότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα στη σχετική επιτροπή για επανέναρξη των προπονήσεων και της Γ΄ Εθνικής.
Από τον Αύγουστο η αθλητική κοινότητα ζητά την επανεκκίνηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Λαμβάνει όμως επί μήνες την άρνηση του κ. Αυγενάκη που ναι μεν εμφανιζόταν να νοιάζεται για την επανεκκίνηση, σκόνταφτε δε, όπως έλεγε, στην άρνηση των «ειδικών».
Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματικότητα. Ενώ επί μήνες παρουσιάζονταν ότι ήθελαν να ανοίξουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσαν.
Κωλυσιεργούσαν αδικαιολόγητα εμπαίζοντας τους ανθρώπους του. Και σε αυτό τον τομέα δεν είχαν από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν».
Από μέρους του το Υφυπουργείο Αθλητισμού του απάντησε ως εξής:
https://www.epo.gr/Competition.aspx?a_id=44144...
Στο παραπάνω link, από το επίσημο site της ΕΠΟ, o κ. Θάνος Μωραΐτης μπορεί να πληροφορηθεί ότι το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής διεξάγονταν κανονικότατα μέχρι το 2ο λοκντάουν του Νοεμβρίου και δεν έχει διακοπή δραστηριότητας επί 11 μήνες, όπως νομίζει… Επιπλέον, να τον ενημερώσουμε ότι αμέσως μόλις η ΕΠΟ, διοργανώτρια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής, εγγυήθηκε το μίνιμουμ των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επανέναρξή του, με την τήρηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου και την διεξαγωγή εβδομαδιαίων τεστ, κατατέθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού το σχετικό αίτημα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων (13/01/2021). Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κ. Τομεάρχα Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα