Αετός Οφρυνίου: Μια ομάδα που χτίστηκε στο χωριό του Ζαγοράκη για να... μπει στο μάτι του Ηρακλή! (pics)

Αετός Οφρυνίου: Μια ομάδα που χτίστηκε στο χωριό του Ζαγοράκη για να... μπει στο μάτι του Ηρακλή! (pics)

bet365

Αετός Οφρυνίου: Η ομάδα από το νομό Καβάλας, που έχει το προπονητικό της στο χωριό Λυδία, απ' όπου κατάγεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης και θέλει να πρωταγωνιστήσει στον όμιλο που συμμετέχει κι ο Ηρακλής, παρουσιάζεται στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό μέσω του gazzetta.gr
Στην Καβάλα, στο Δήμο Παγγαίου υπάρχει ένα χωριό των περίπου 800 κατοίκων, το Οφρύνιο.
Ο κόσμος εκεί στηρίζει με πρωτοφανή τρόπο την ομάδα του, τον Αετό!
Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας είναι ο Νίκος Λιμπίδης, ο οποίος αν και μόλις 40 ετών κρατά το τιμόνι σταθερά εδώ και... 20 χρόνια!
Στόχος φέτος, δεν είναι άλλος από το πλασάρισμα στην 5άδα. Αυτό ψιθυρίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ομάδα τους μπορεί και το κάτι παραπάνω.
Αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι η ομάδα δεν προπονείται στο γήπεδο του Οφρυνίου, όπου είναι κι η φυσική έδρα αλλά στο χωριό Λυδία, από το οποίο κατάγεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης και το γήπεδο είναι προς τιμήν του πατέρα του.
Ο κόουτς Δημήτρης Μαγκαφίνης, ο οποίος είναι ο πιο έμπειρος τεχνικός της κατηγορίας αποκρυπτογράφησε το dna της ομάδας του μέσω του gazzetta.gr.

Πως «χτίστηκε» η ομάδα σ' ένα περίεργο καλοκαίρι;

«Μετά την περσινή χρονιά, όπου και εξασφαλίσαμε την παραμονή μας, φέτος ο στόχος ήταν να διατηρήσουμε τον βασικό μας κορμό κάτι το οποίο αποτελεί και τη βάση για μια ομάδα. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ το οποίο αποτελείται από παιδιά με ταλέντο και εμπειρία».

Ποια είναι η εικόνα που έχετε από την ομάδα μέχρι στιγμής;

«Μετά την παράταση της προετοιμασίας λόγω του ότι μετατέθηκε η σέντρα του πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα επιτέλους ξεκινάει και είμαστε πανέτοιμοι γι' αυτό! Δώσαμε 9 φιλικά ματς, είχαμε καλό πρόσωπο και δείξαμε σταθερότητα. Επιτέλους παίζουμε ματς ύστερα από 8 μήνες».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Είστε σ΄ έναν όμιλο όπου είναι κι ο Ηρακλής. Επιδιώκετε να τον ανταγωνιστείτε;

«Ο Ηρακλής, βάσει ονόματος και ιστορίας αλλάζει επίπεδο τον όμιλό μας. Όμως, η ομάδα χτίζεται με καθυστέρηση και υπάρχουν ομάδες όπως ο Νέστος, η Αλεξανδρούπολη, ο Πανδραμαϊκός και φυσικά ο Αετός όπου έχουμε "δυνατές" ομάδες και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ο στόχος σας ποιος είναι;

«Μη ξεχνάμε ότι το 60% των ομάδων που θα είναι στο πρωτάθλημα θα υποβιβαστεί. Και εμείς δεν θα είμαστε απ' αυτές, κοιτάζουμε το πλασάρισμά μας στην 5άδα και... βλέπουμε. Η εικόνα που είχαμε στα φιλικά είναι ότι θα πρωταγωνιστήσουμε. Βέβαια άλλο τα φιλικά, εκεί οι παίκτες δεν έχουν την πίεση των βαθμών - η εικόνα μας θα φανεί μέσα στο πρωτάθλημα και από τη διάρκεια που θα έχουμε. Πιστεύω, ωστόσο, ότι διαθέτουμε την εμπειρία για να διαχειριστούμε την πίεση., Θέλουμε να κάνουμε μια καλή αρχή με την ΑΕ Ευόσμου και πάμε βήμα βήμα, μη λέμε πολλά λόγια».

«Η Κ20 του ΠΑΟΚ είχε να χάσει 2 χρόνια...»

Στα φιλικά, διαβάζουμε ότι εντυπωσιάσατε;

«Είναι αλήθεια ότι μας έδωσαν συγχαρητήρια ο Πανσερραϊκό κι η Κ20 του ΠΑΟΚ, μιας κι η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ηττήθηκε 2-0 από τον Αετό. Μιλάμε για μια ομάδα που είχε να χάσει δύο χρόνια».

Κάνατε και μια μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση καθότι πήρατε τον Μοχάμεντ Καμαρά. Πρώτη φορά στην ομάδα υπάρχει Αφρικανός, σωστά;

«Ναι είναι ένα παιδί που το ξέρω καλά από την Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Ο Μοχάμεντ είναι είναι ένα παιδί που όλη μέρα αυτό που κάνει είναι να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Θα μας βοηθήσει πολύ, θα προσδώσει ποιότητα στην ομάδα και βάθος στο ρόστερ».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι συνθήκες στις οποίες εργάζεστε σίγουρα θα της ζήλευαν πολλοί συνάλδελφοί σας από την Αθήνα. Εχετε προπονητικό γήπεδο με φυσικό χορτάρι ενώ κι η φυσική σας έδρα έχει κι αυτή γκαζόν. Ξέρετε, είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, όπως είναι σήμερα τα πράγματα.

«Οι γηπεδικές συνθήκες είναι ιδανικές. Η προετοιμασία μας έγινε στο προπονητικό μας γήπεδο, στη Λυδία το χωριό του Ζαγουράκη. Η τοπική ομάδα δεν αγωνίζεται κι έτσι ο Δήμος Καβάλας μας το παραχώρησε και τον ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό. Και η δουλειά μας γίνεται σ' ένα τρομερό περιβάλλον και το γήπεδό μας προστατεύεται και δεν καταπονείται το γκαζόν. Όπως είπατε και εσείς, οι συνθήκες σ' αυτόν τον τομέα στη Βόρεια Ελλάδα διαφέρουν σε σχέση μ' αυτές της Αθήνας».

Πόσο θα λείψει ο κόσμος σας από το γήπεδο;

«Εχουμε ένα γήπεδο που πραγματικά είναι έδρα, όπως λέμε ποδοσφαιρικά. Την έδρα την φτιάχνει κι η ομάδα με την εικόνα της. Βέβαια, δεν υπάρχει και κόσμος στα γήπεδα αυτή τη στιγμή, αλλά θέλουμε αυτό να αλλάξει. Εχοντας δυνατή έδρα μια ομάδα, χτίζει βαθμολογία και έτσι η ομάδα θα μπορεί να φτάσει στο στόχο της. Ελπίζουμε να πανηγυρίζουν και να μας βοηθούν με τον τρόπο τους σύντομα».

Τι θέλετε να πείτε πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος;

Σαμαράς: «Πολύ σκληρή δουλειά και... επαγγελματική συνέπεια»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα ομάδων όπως οι Δόξα Δράμας, Πανδαμαϊκός, Πυρσός Γρεβενών, Ζάκυνθος και Αχαρναϊκός στη Β' και στη Γ' εθνική είναι ο βοηθός του Δημήτρη Μαγκαφίνη τη φετινή σεζόν. Μέσω του gazzetta.gr στέλνει κι εκείνος το δικό του μήνυμα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνει, αλλά και την διοίκηση. Καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας δουλέψαμε πολύ καλά, ο κύριος Μαγκαφίνης έχει την εμπειρία και ξέρει πολύ καλά πως να χτίζει γι' αυτό θέλει να πετύχει.

Με όλα τα παιδιά δουλέψαμε πολύ καλά, θέλω να πιστεύω, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκρισή τους σ' ένα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα διπλών προπονήσεων. Εδειξαν όλοι τους επαγγελματική συνέπεια και είμαι βέβαιος πως η εικόνα τους στα ματς θα... μαρτυρήσει το πόσο σκληρά δούλεψαν».

Καραγιαννίδης: «Για να μείνεις πρέπει να πας για πρωτάθλημα»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο αρχηγός κι η ψυχή της ομάδας Κώστας Καραγιαννίδης είναι στην ομάδα εδώ και 6 χρόνια. Φέτος, όμως, βρίσκει το κάτι διαφορετικό στην προσπάθεια που γίνεται.

«Θεωρώ ότι και τα 6 χρόνια που είμαι στην ομάδα γίνεται μεγάλη προσπάθεια, φέτος οι παράγοντες θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ξεκινήσαμε έναν σχεδιασμό κρατώντας έναν έμπειρο προπονητή που μας βοήθησε πολύ πέρυσι και φέτος με την εμπειρία του και τον κορμό που κράτησε έχει ό,τι χρειάζεται για να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η ομάδα έχει οργανωθεί πάρα πολύ σε πολλά επίπεδα, έχει πάρει και κάποιους παίκτες και δείχνει ενθουσιασμό. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και θα πάμε πολύ καλά.

Φέτος είναι μεγάλο το πρωτάθλημα κι αν πω ότι η ομάδα πάει για την παραμονή θα πω ψέματα. Κάθε Κυριακή θα πηγαίνουμε για να νικήσουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Δεν μπορώ να πω ότι πάμε για πρωτάθλημα. Ετσι κι αλλιώς για να σωθεί πρέπει να πας για πρωτάθλημα, επειδή από τους 16 πέφτουν οι 10. Το μυστικό είναι η χημεία που έχουμε, υπάρχει οικογενειακό κλίμα, κάποια παιδιά είμαστε πολλά χρόνια μαζί και επίσης θεωρώ ότι έχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα