Πανιώνιος: Η επόμενη ημέρα και το πλάνο επανεκκίνησης

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Η επόμενη ημέρα και το πλάνο επανεκκίνησης

bet365

Ο Πανιώνιος με νέους δικούς του ανθρώπους, που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο γυρίζει σελίδα με ξεκίνημα από την Γ' Εθνική με στόχο την επιστροφή εκεί που ανήκει.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

Η κατάσταση δεν αλλάζει και πλέον ο Πανιώνιος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική. Η διοίκηση παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή στην Super League 2 αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή του αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν επέτρεπαν στην ομάδα να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η Γ' Εθνική αποτελούσε μονόδρομος για τους «κυανέρυθρους». Ο Νίκος Ζαμάνης με δήλωσή του ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον σύλλογο παραδίδοντας τις τύχες της ομάδας στον Ερασιτέχνη. Πλέον ο δρόμος για την επόμενη ημέρα στον Πανιώνιο είχε ανοίξει.

Για να να αποκτήσει ξανά ζωή ο Πανιώνιος θα πρέπει η επόμενη ημέρα να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο τόσο διοικητικό όσο και ποδοσφαιρικό ώστε να έρθουν εκείνες οι αλλαγές που θα κάνουν ξανά τον σύλλογο καθαρό από όλα τα βαρίδια του παρελθόντος.

Και όπως φαίνεται το πρώτο βήμα είναι άκρως ενθαρρυντικό. Ο Κυριάκος Σκούρας ο οποίος είναι μπροστάρης στη νέα προσπάθεια, είναι ένας άνθρωπος σοβαρός και μετρημένος, Πανιώνιος, με ένα ξεκάθαρο πλάνο για την επόμενη ημέρα που μπορεί να δώσει ανάσα αλλά κυρίως ένα όραμα ώστε να επανέλθει ο Ιστορικός εκεί που του αρμόζει.

Ο Σκούρας μαζί με μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον άλλοτε αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Μανιάτη, μπήκαν μπροστά με αρχικό στόχο την φετινή σεζόν η ομάδα να καταφέρει να σωθεί (από την στιγμή που δεν μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στην Football League) και την επόμενη σεζόν να ξεκινήσει μια υγιής προσπάθεια να νοικοκυρευτεί και να σωθεί ο σύλλογος.

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να λυθεί το κομμάτι που λέγεται πτωχευτικός Νόμος, ο οποίος σχετίζεται με τις ανώνυμες εταιρείες και να μπορέσει ο Πανιώνιος να απεμπλακεί από το δυσβάσταχτο χρέος όταν επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ οι εποχές που τα λεφτά θα ξοδεύονται ασύστολα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο. Για τον λόγο αυτό ακόμα και το τελευταίο ευρώ θα μετριέται ώστε να μην φτάσει η ομάδα ξανά να χρωστάει, άλλωστε αυτό που θα πρέπει να κερδίσει ξανά στην αγορά είναι η αξιοπιστία του.

Στον Πανιώνιο αποφάσισαν να λειτουργήσουν πλέον με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, με ανθρώπους νέους που έχουν προσφέρει τόσο στον σύλλογο όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της Εθνικής Ελλάδος, άνθρωποι που αποπνέουν σεβασμό. Έτσι, μετά τον Μανιάτη και ο Νίκος Σπυρόπουλος, επίσης άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου να βγάζουν μπροστά και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους την προσπάθεια επανεκκίνησης του συλλόγου.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα