Πανιώνιος: Μόλις τρία χρόνια πριν έπαιζε στην Ευρώπη (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Πανιώνιος: Μόλις τρία χρόνια πριν έπαιζε στην Ευρώπη (vids)

bet365

Ο Πανιώνιος συμμετείχε το καλοκαίρι του 2017 στο Europa League και μάλιστα πέρασε έναν γύρο. Σήμερα βρίσκεται στη Γ' Εθνική!
Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όχι πολύ, στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Οπου ο Πανιώνιος εξασφάλισε δις την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρότι λόγω τιμωρίας αγωνίστηκε τελικά μόνο μία φορά.
Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2015/16 όταν με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη τερμάτισε 5ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και συμμετείχε στα play off, αλλά τη θέση του στο Europa League πήρε τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Την επομένη με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς ολοκλήρωσε ξανά 5ος την regular season, βρέθηκε εκ νέου στα play off και πήρε το «εισιτήριο» για το Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2017/18.
Εκεί με τον Μιχάλη Γρηγορίου πλέον στο «τιμόνι» πέρασε αρχικά το εμπόδιο της Γκόριτσα με δύο νίκες (2-0 στη Νέα Σμύρνη και 3-2 στη Σλοβενία), αλλά ύστερα αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (ήττες με 1-0).
Για την ιστορία ο τελευταίος χρονικά σκόρερ των «κυανέρυθρων» στην Ευρώπη ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου, ενώ η σύνθεση που έπαιξε στο τελευταίο - μέχρι το επόμενο; - εκτός συνόρων παιχνίδι του ήταν εκείνη που φιλοξένησε στις 3 Αυγούστου του 2017 τους Ισραηλινούς και αποτελούνταν από τους εξής: Κότνικ, Οικονόμου (12' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Μασούρας, Μασούντ, Σαββίδης (86' Γλυνός), Λάμπρου (73' Ντουρμισάι), Γεσίλ.
Για όσους θυμούνται, στη ιστορία έμεινε από εκείνη την αναμέτρηση η αποθέωση που βίωσαν οι Μασούντ, Χατζισαφί επειδή αγωνίστηκαν κόντρα σε ομάδα του Ισραήλ.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα