Γ' Εθνική: Οι πρωτοπόρες εμμένουν στο πλάνο συγχώνευση της SL2 και της FL

Gazzetta team
Γ' Εθνική: Οι πρωτοπόρες εμμένουν στο πλάνο συγχώνευση της SL2 και της FL

bet365

Οι πρόεδροι και οι παράγοντες των οκτώ πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας δείχνουν να εμμένουν στο πλάνο συγχώνευσης της SL2 και της FL.

Αυτή η πρόταση αναδιάρθρωσης έχει γίνει από τον Τάσο Καζία του Πανσερραϊκού, τον Φώτη Παντελίδη του Αλμωπού Αριδαίας, τον Γιάννη Λαζαρίδη του Πιερικού, τον Χαράλαμπο Αλεξανδρίδη της ΑΕΠ Κοζάνης, τον Σπύρο Παπαδόπουλο της Καλλιθέας, τον Τώνη Μαρτίνη της Ρόδου, τον Πέτρο Μαρτσούκο του Αστέρα Βλαχιώτη και τον Μιχάλη Νικολιδάκη της ΑΟ Επισκοπής.

Αυτό που έχει προταθεί είναι μία Super League 1 που θα έχει 16 ομάδες, χωρίς να πέσει καμία φέτος και τρεις από τη νέα σεζόν. Μία Super League 2, ενωμένη, 32 ομάδων σε Βορρά και Νότο (γεωγραφικά δηλαδή) με την παράλληλη κατάργηση της τωρινής Football League. Οι δύο κατηγορίες να γίνουν μία δηλαδή, χωρίς καλά καλά βέβαια SL2 και FL να έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο... ζωής ως κατηγορίες. Να είναι εκεί οι 10 ομάδες των θέσεων 3-12 της φετινής Super League 2, οι 14 της Football League και οι 8 πρώτες της Γ' Εθνικής. Σε αυτό πρόταση για play offs ανόδου για τις θέσεις 1-6 ανά όμιλο. Μία Football League (σημερινή Γ’ Εθνική) με 112 ομάδες για την σεζόν 2020-21, δηλαδή 8 όμιλοι των 14 χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι οκτώ ομάδες και πρωτοπόρες της Γ' Εθνικής προτείνουν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής, αναπτυξιακά κίνητρα και επίσης υποχρεωτική διατήρηση τμημάτων παραγωγής νέων ποδοσφαιριστών. Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ζητούν 150.000 ευρώ (όπως αναφέρεται ως ποσό στο Dailymedia) για κάθε ομάδα αλλά και εξασφάλιση αποκλειστικών διαδικτυακών δικαιωμάτων για εσωτερική χρήση ανά ομάδα. Ένα σύνολο δηλαδή 4.8 εκατ. ευρώ για δύο ομίλους.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα