Αμανατίδης: «Χτιστήκαμε για την άνοδο και τα καταφέραμε»

Gazzetta team
Αμανατίδης: «Χτιστήκαμε για την άνοδο και τα καταφέραμε»

bet365

Για την κατάκτηση της πρωτιάς στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής πετυχαίνοντας τον στόχο της ανόδου μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Αμανατίδης.

Ο Περικλής Αμανατίδης μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ ανέφερε τα εξής:

Για τη χρονιά του Ολυμπιακού Βόλου: «Παίξαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, δεν κάναμε… κοιλιά στην πορεία μας. Γεμάτη η χρονιά, με τρομερή οργάνωση. Είχαμε έναν άξιο αντίπαλο στο πρόσωπο της Νίκης Βόλου, που μας είχε σε εγρήγορση».

Για τα «κλειδιά» της επιτυχίας: «Χτιστήκαμε για την άνοδο. Πετύχαμε όλους τους μεταγραφικούς μας στόχους και εκείνοι μας δικαίωσαν. Ήταν μια χρονιά σχολείο για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να κρατάνε αυτές τις χρονιές οι ομάδες. Πρέπει να έχεις ξεκάθαρο πλάνο από την αρχή, πώς να φτιάξεις την ομάδα, τι χαρακτήρες θα υπάρχουν, τι διαχείριση θα έχεις μέσα στη σεζόν, σε δύσκολες καταστάσεις, καθώς και υπομονή».

Για το επίπεδο του Ολυμπιακού Βόλου: «Όντως λειτουργήσαμε σε επαγγελματικό επίπεδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να είμαστε σε αυτές τις κατηγορίες και τώρα σειρά έχει η Νίκη, η οποία βρίσκεται στα μπαράζ και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου: «Είχαμε τη στήριξη του κόσμου μας και όπως μαθαίνω υπάρχει κι άλλος τόσος, που περιμένει να μας στηρίξει, με τη συνέχεια των επιτυχιών μας».

Για την αναδιάρθρωση: «Υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων πως πρέπει να αλλάξει κάτι. Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Δεν είναι λύση τα διετή συμβόλαια μόνο. Πρέπει να μπουν προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις ώστε να συμβεί. Να υπάρχουν υποδομές και ακαδημίες. Τι άνθρωποι θα διοικούν τις ομάδες, αριθμός εισιτηρίων κλπ. Θέλω να πω με αυτό πως πρέπει να μπουν σταθερές στο ποδόσφαιρο μας, ώστε να αλλάξει το προϊόν μας.

Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, χωρίς εγωισμό, προκειμένου να πάμε μπροστά. Να μην υποβαθμίζουμε την ίδια μας τη δουλειά. Θα αλλάξουμε αν υπάρξουν αληθινές συνεργασίες και πρέπει να το κάνουμε επιτέλους κι αυτό. Μικρή η σημασία τα ονόματα στις κατηγορίες. Να υπάρξει αληθινή αναδιάρθρωση».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα