Ο «ανίκητος» Γκόμες! 

Gazzetta team
Ο «ανίκητος» Γκόμες! 

bet365

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έχει αποκρούσει πέναλτι και στις 3 πρώτες κατηγορίες της χώρας μας – Το ποσοστό επιτυχίας του ανέρχεται σε 60%!

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Περού – Κολομβία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι της Γ' Εθνικής μεταξύ της Καλαμάτας και του Πανηλειακού ήταν ο Φελίπε Γκόμες. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο της «Μαύρης Θύελλας»... νίκησε τον Κρεββατά από τα 11 βήματα και έτσι η ομάδα του απέσπασε τον βαθμό (0-0). Πλέον ο έμπειρος κίπερ έχει... μετατραπεί σε έναν μεγάλο «πεναλντάκια» των ελληνικών γηπέδων, καθώς έχει ποσοστό αποκρούσεων πάνω από 50% και στις 3 κατηγορίες της χώρας μας όπου και έχει αγωνιστεί.

Στα μέρη μας ήρθε το καλοκαίρι του 2013 για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης, την εστία του οποίας υπερασπίστηκε σε 10 ματς της Σούπερ Λιγκ και του Κυπέλλου. Στο ντεμπούτο του κόντρα στη Βέροια απέκρουσε το πέναλτι που του εκτέλεσε τότε ο Καλτσάς – πλέον παίζει στον Αστέρα Τρίπολης – και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κράτησε το 0-0.
Η περσινή σεζόν τον βρήκε στην Football League και τον Πανελευσινιακό και αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια της χρονιάς. Στα 2 πρωταγωνίστησε με ανάλογο τρόπο. Στο 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Δημόπουλος των «κιτρινόμαυρων» ήταν εκείνος που δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντί του από τα 11 βήματα, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο του Απόλλωνα Σμύρνης. Σε ένα παιχνίδι όμως που η Ελευσίνα ηττήθηκε με 3-0.
Ετσι το Σάββατο έφτασε τις 4 αποκρούσεις πέναλτι σε 7 εκτελέσεις που του έχουν γίνει από το 2013 που μας... συστήθηκε. Ψάχνοντας στοιχεία για εκείνον, το σερί του γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ενδιάμεσα του χρονικού διαστήματος μέχρι να βρεθεί από την Ριζούπολη στην Ελευσίνα, αγωνίστηκε στον Θεσπρωτό, την Κρουόγια της Λιθουανίας και την Σαν Χοσέ της Βολιβίας. Εκείνο το διάστημα κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του σε 3 εκτελέσεις πέναλτι και σε 2 – αμφότερες με την Σαν Χοσέ – βγήκε πάλι «νικητής». Ετσι σε διάστημα μίας τετραετίας, έχει δει την μπάλα να στήνεται στα 11 βήματα απέναντί του συνολικά 10 φορές και τις 6... κατέβασε ρολά. Ποσοστό επιτυχίας 60%.
Το μεγάλο ατού του Γκόμες είναι η σωματοδομή του. Βλέπει τον κόσμο από τα 198 εκατοστά και αυτό του δίνει την δυνατότητα να... περιμένει τον αντίπαλο να σουτάρει-πλασάρει και μετά να πέσει. Με τα μακρυά του χέρια χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ώστε να καλύψει κάποια γωνία του και πλέον, το άγχος σε κάθε εκτέλεση πέναλτι μεταφέρεται στους αντιπάλους του και όχι σε εκείνον.
 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα