Γκούρτσας: «Καταστροφή για όλους η μη έναρξη των πρωταθλημάτων της SL2 και FL»

Γκούρτσας: «Καταστροφή για όλους η μη έναρξη των πρωταθλημάτων της SL2 και FL»

Gazzetta team
Γκούρτσας: «Καταστροφή για όλους η μη έναρξη των πρωταθλημάτων της SL2 και FL»

bet365

Ο Δημήτρης Γκούρτσας, τόνισε πως είναι καταστροφική για όλους η μη έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος της Πανσερραϊκός στην ΕΡΤ Σερρών:

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο για όλους μας. Το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή απαιτεί, να δουλεύουμε καθημερινά όλο το χρόνο κι αν μείνεις λίγο πίσω, για ένα χρονικό διάστημα, χρειάζεται χρόνος για να επανέλθεις εκεί που ήσουν. Το να σταματάμε ομαδικές προπονήσεις είναι καταστροφή για όλους».

Για το γεγονός, ότι οι ομάδες είναι χωρίς κανένα έσοδο εδώ και εννέα μήνες:

«Μπορεί ο απλός κόσμος να μην το καταλαβαίνει αλλά είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι ομάδες σε αυτές τις συνθήκες. Έχουν έξοδα, που τρέχουν καθημερινά και δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Περιμέναμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έτσι ώστε να έχουν κάποια έσοδα αλλά εδώ και τόσο καιρό οι διοικήσεις των συλλόγων μόνο βάζουν χρήματα χωρίς να βλέπουν τις ομάδες τους, να παίζουν στο πρωτάθλημα».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ποδοσφαιριστές σε όλη την Ελλάδα:

«Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών σε αυτές τις κατηγορίες, ειδικά με αυτήν την κατάσταση, αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν τα τεράστια συμβόλαια, όπως στη Σούπερ Λιγκ ή στο εξωτερικό. Σίγουρα, οι οργανωμένες ομάδες, όπως είναι η ομάδα μου ο Πανσερραϊκός, παρέχουν τα βασικά σε έναν ποδοσφαιριστή και το μισθό του, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις, που τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα».

Τι θα έλεγε αν βρισκόταν μπροστά στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων:

«Θα τους έλεγα, ότι το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή δεν είναι μια δουλειά, που την αφήνεις σήμερα και μετά την ξαναβρίσκεις έτσι, όπως την άφησες. Δεν είναι μια δουλειά γραφείου, που θα πας μετά από πέντε μήνες και θα την ξεκινήσεις, όπως την σταμάτησες. Για εμάς είναι καταστροφή, γιατί οι περισσότερες ομάδες, ίσως να μην μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι, οι διοικήσεις τους να σταματήσουν να βάζουν χρήματα, γιατί ο κορονοϊός έχει πλήξει, όπως και στους περισσότερους, και τις επιχειρήσεις τους.

Με δεδομένο, ότι όλες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει να τηρηθεί στο υγειονομικό πρωτόκολλο δεν βλέπω το λόγο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημά μας όπως γίνεται και στη Σούπερ Λιγκ. Μια ομάδα έχει τριάντα ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι τριάντα οικογένειες, που περιμένουν να ζήσουν από αυτό. Είναι οι προπονητές, οι φροντιστές, οι φυσιοθεραπευτές».

Το μήνυμά του στους φιλάθλους:

«Νομίζω, ότι οι φίλαθλοι των ομάδων είναι σε χειρότερη κατάσταση ακόμα κι από τους ποδοσφαιριστές. Εμάς το ποδόσφαιρο μας αρέσει αλλά είναι και η δουλειά μας. Οι φίλαθλοι απλά αγαπάνε το ποδόσφαιρο και πάνε στο γήπεδο να δουν αυτό που αγαπάνε. Κάτι, που δεν θα μπορούν, δυστυχώς, να το κάνουν με την έναρξη του πρωταθλήματο,ς όταν γίνει αυτό. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να κάνουν υπομονή και να επιστρέψουν και οι φίλαθλοι στα γήπεδα».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα