Football League: «Φωτιά» στη μάχη της ανόδου με γκέλα Ιωνικού και μεγάλα διπλά για Διαγόρα και Νίκη Βόλου! (vid)

Gazzetta team
Football League: «Φωτιά» στη μάχη της ανόδου με γκέλα Ιωνικού και μεγάλα διπλά για Διαγόρα και Νίκη Βόλου! (vid)

bet365

Χαμός στη Football League για την άνοδο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος! Ο δεύτερος Ιωνικός ηττήθηκε με 1-0 στην Τρίγλια και είδε Διαγόρα και Νίκη Βόλου να πλησιάζουν χάρη στις νίκες με 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου και επί της Καβάλας αντίστοιχα. Στο 1-1 έμειναν Καλαμάτα και Βέροια.

Ολυμπιακός Βόλου - Διαγόρας 0-1

Μεγάλο «τρίποντο» που τον διατηρεί για τα καλά μέσα στη μάχη της ανόδου στη Super League 2 σημείωσε ο Διαγόρας επικρατώντας του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας με 0-1. Η ομάδα της Ρόδου κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Τελικά αυτό ήρθε με την εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Μπουρλάκη να βάζει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον Διαγόρα να διατηρεί σχετικά εύκολα το εύθραυστο 0-1. Μάλιστα στο 87' θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Γιδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Κασνέτση. Με αυτή τη νίκη ο Διαγόρας εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ιωνικού από την Τρίγλια και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη θέση για τη διεκδίκηση της ανόδου.

Τρίγλια - Ιωνικός 1-0

Μεγάλη «γκέλα» για τον Ιωνικό, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Τρίγλια και βλέπει πλέον τους Διαγόρα, Νίκη Βόλου και Ιεράπετρα να βρίσκονται σε απόσταση... βολής από τη 2η θέση στη μάχη της ανόδου στη Super League 2. Ο Ιωνικός ξεκίνησε νωχελικά, όμως στην πορεία του πρώτου 45λεπτου είχε ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ, με το πλασέ του Κουιρουκίδη στο 33' και την κεφαλιά του Μάναλη στο 44'. Η ομάδα της Νίκαιας, όμως, δεν ήταν το ίδιο απειλητική και στο δεύτερο μέρος, με την Τρίγλια να έχει μια καλή στιγμή στο 61' όταν η κεφαλιά του Σαρβανίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 στο 76' αλλά το πλασέ του Μπρίτο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουρεπίνη.

Το γκολ των γηπεδούχων ήρθε τελικά στο 83' με τον Σαρβανίδη να τροφοδοτεί τον Παπαδημητρίου, ο οποίος τελείωσε τη φάση και έκανε το 1-0 για την Τρίγλια. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Σαρβανίδη και Κρητικού, με την Τρίγλια να πανηγυρίζει μία νίκη που την ξελασπώνει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και την κρατάει ζωντανή στη μάχη της παραμονής, εν αντιθέσει με τον Ιωνικό που έπεσε σε «χοντρή» γκέλα στη διεκδίκηση της ανόδου.

Καλαμάτα - Βέροια 1-1

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Καλαμάτα και Βέροια (1-1), με τους γηπεδούχους να πέφτουν πλέον στην τελευταία θέση της Football League. Η Βέροια ξεκίνησε δυναμικά με δύο καλές τελικές στο 4' και στο 12' με τους Πασά και Σιμόνι αντίστοιχα. Η Καλαμάτα απάντησε με σουτ του Τριποτσέρη στο 28' που πέρασε ελάχιστα άουτ και ήταν αυτή που πήρε τελικά το προβάδισμα στο 35' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οσμάναγκιτς. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο λίγο πριν βγει το ημίχρονο στο 44' κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση όταν ο Μεληκιώτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε σημαντικές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, με εξαίρεση τη φάση του 81' όταν το πλασέ του Μπουσμπίμπα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Πολίτης. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τέλος χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Πασά και Στάμου, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ. Στις καθυστερήσεις η Καλαμάτα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκιοατά.

Καβάλα - Νίκη Βόλου 0-1

Πολύ μεγάλο διπλό στις καθυστερήσεις μέσα στην έδρα της Καβάλας πανηγύρισε η Νίκη Βόλου (0-1), η οποία μείωσε στους τρεις βαθμούς από τον δεύτερο Ιωνικό και μπαίνει πλέον και αυτή στη μάχη της ανόδου, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η Νίκη Βόλου έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή της Καβάλας, απειλώντας σε δύο περιπτώσεις με δυνατό σουτ του Μπιτσάκου στο 3' και εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκεθ στο 23', όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν το 1-0 όταν ο Σκαθαρούδης στο 43' από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό πάντως και η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Κρουθ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Δήμιζα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με την Καβάλα να έχει πάντως τη μεγαλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος όταν στο 51' το δυνατό σουτ του Ορφανίδη πέρασε δίπλα από το κάθετο. Στο 81' η Καβάλα βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Γαβριηλίδη δεν μέτρησε καθώς ο Παπαδόπουλος που επηρέαζε τη φάση ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Νίκη «έκλεψε» το τρίποντο στο φινάλε καθώς στο 92' ο Μπαταγίνι σέντραρε και ο Κρουθ με κεφαλιά έγραψε το τελικό 0-1 που βάζει την ομάδα του Βόλου μέσα στη διεκδίκηση της ανόδου.

Η βαθμολογία στη Football League μετά από 23 αγωνιστικές:

1) Τρίκαλα 46
2) Ιωνικός 40
--------------
3) Διαγόρας 38
4) Νίκη Βόλου 37
5) Ιεράπετρα 37
6) Καβάλα 36
7) Βέροια 35
8) Ολυμπιακός Βόλου 31
9) Αιγάλεω 27
10) Θεσπρωτός 24
-----------------
11) Ιάλυσος 24
12) Ασπρόπυργος 20
13) Τρίγλια 20
14) Καλαμάτα 19

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα