Νικήτας Τσάνης: Το μήλο... κάτω από τη μηλιά

Gazzetta team
Νικήτας Τσάνης: Το μήλο... κάτω από τη μηλιά

bet365

Ο νεαρός μπακ-χαφ της Κέρκυρας ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο πρώτος παίκτης σε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα των «μικρών» της Football League
Στην μπάλα πρέπει να έχεις και το... μικρόβιο για να παίξεις και να «κυνηγήσεις» τα όνειρά σου. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό συνέβη στον Νικήτα Τσάνη, που έγραψε ιστορία στο φετινό πρωτάθλημα των «μικρών» της Football League.
Ολοκλήρωσε τη σεζόν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής και ήταν ο παίκτης που «κράτησε» την Κέρκυρα «ζωντανή» στον τελικό του Βόλου, όταν ισοφάρισε στο 16' σε 1-1. Τελικά ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1, όμως ο μικρός πιστοποίησε πως πλέον δείχνει έτοιμος για το «άλμα».
Γεννημένος τον Μάιο του 1999 (25 του μηνός), το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Φαίακες, ενώ στο νησί βρίσκεται από το 2016. Τότε, μαθητής ακόμη συμμετείχε σε ορισμένα δοκιμαστικά μαζί με τον μικρό του αδερφό Αλέξη, αμφότεροι έκαναν γκελ, τους κράτησαν και μαζί πήραν από νωρίς τον δρόμο της ξενιτιάς.
Οι πιτσιρικάδες που ξεκίνησαν από τη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, βρέθηκαν μόνοι και... μεγάλωσαν απότομα. Εκείνος τελείωσε το σχολείο στο νησί, ανέλαβε ρόλο προστάτη οικογενείας και παράλληλα εξελίσσονταν. Πάντα με την παρότρυνση του πατέρα τους Σωκράτη που αγωνίστηκε σε Πανιώνιο και Βέλγιο, «κόλλησαν» με το άθλημα και επικεντρώθηκαν σε αυτό.
Μάλιστα πολλές φορές άρχισε να αλλάζει θέση και από κλασικό μπακ, τον είδαμε στο Under 19 ως εξτρέμ, κάτι που του έμεινε. Ο τίτλος τελικά δεν ήρθε, αλλά αποτελεί την παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα, όπου ο... μύθος λέει πως ξέσπασε στους κολλητούς του παίζοντας FIFAPro. Ο ελεύθερος χρόνος λίγος ελέω υποχρεώσεων, αλλά ακόμη και αυτός έχει... πολύ μπάλα.
 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα