Η αποχώρηση του «Mr.60% νίκες» Οφρυδόπουλου και η πρόοδος της Παναχαϊκής που μπαίνει στο «ψυγείο»

Η αποχώρηση του «Mr.60% νίκες» Οφρυδόπουλου και η πρόοδος της Παναχαϊκής που μπαίνει στο «ψυγείο»

Δημήτρης Ρούσσος
Η αποχώρηση του «Mr.60% νίκες» Οφρυδόπουλου και η πρόοδος της Παναχαϊκής που μπαίνει στο «ψυγείο»

bet365

Σχεδόν 2,5 χρόνια παρουσίας ολοκλήρωσε στον πάγκο της Παναχαϊκής ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, πριν υποβάλει την παραίτησή του, έχοντας ποσοστό νικών 60%, αναδεικνύοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές και συνολικά δουλεύοντας πάνω στο «όραμα» Κατσουράνη, κόντρα στις δυσκολίες που προέκυψαν όταν αυτός αποχώρησε.

Απολογισμός 57 νίκες, 22 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 95 επίσημους αγώνες από τον Αύγουστο του 2016, όταν ανέλαβε τα ηνία των Πατρινών. Άνοδος από τη Γ’ Εθνική στη Football League για τη σεζόν 2016/17, τρίτη θέση στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία για τη σεζόν 2017/18 άμα τη ανόδω της ομάδας. Συνολικά ομάδες με μικρό μέσο όρο ηλικίας, γεμάτες Έλληνες, που παίζουν σε ένα επιθετικό 4-2-3-1 με έμφαση στο όμορφο ποδόσφαιρο και τον συνδυασμό του τερπνού με το ωφέλιμο.

Ο Κώστας Κατσουράνης είχε σκιαγραφήσει την παραπάνω εικόνα όταν αναλάμβανε την τεχνική διεύθυνση της ομάδας της «καρδιάς» του και η επιλογή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και των συνεργατών του τον δικαίωνε απόλυτα. Η Παναχαϊκή προσπαθούσε να πατήσει στα «πόδια» της και να καλύψει βήμα-βήμα το χαμένο έδαφος ετών, ώστε να ξαναβγεί στον αφρό του ελληνικού ποδοσφαίρου, βασιζόμενη στις αρχές που είχε υπόψιν της ο «θρύλος» του 2004 και στήριζαν οι χρηματοδότες, που πίστεψαν στο success story μιας εκ των ιστορικότερων επαρχιακών ελληνικών ομάδων.

Η αποχώρηση του «Mr.60% νίκες» Οφρυδόπουλου και η πρόοδος της Παναχαϊκής που κινδυνεύει να μπει στο «ψυγείο»

Όλα ανατράπηκαν τον Νοέμβριο του 2018, όταν η διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρόεδρο, Κώστα Μπακαλάρο και τον Κώστα Κατσουράνη, αναφορικά με τους στόχους της ομάδας για τη σεζόν που ξεκινούσε κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της συμπόρευσης. Ο πρώτος μίλησε για άνοδο στη Super League, ο δεύτερος επιτόνισε τις ανεπάρκειες του συλλόγου σε επίπεδο υποδομών και οικονομικής συνέπειας ακόμα και σε μισθούς -500 ευρώ και «χαμήλωσε» τις βλέψεις. Κάπως έτσι ο Κατσουράνης παραιτήθηκε, μαζί του αποχώρησε και ο Πλάτων Μαρλαφέκας, εκ των στυλοβατών της προσπάθειας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και εκ των ιδιοκτητών της «Λουξ», ουσιαστικά τέθηκε εν αμφιβόλω η ομαλή συνέχιση της πορείας της ομάδας.

Αυτό σήμανε ουσιαστικά και το «πριόνισμα», εκόντες άκοντες, της προσπάθειας του Οφρυδόπουλου να κάνει με την Παναχαϊκή ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με πέρυσι. Όχι ότι τα κατάφερναν άσχημα οι «ροσονέρι» φέτος. Το αντίθετο. Με 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, τις λιγότερες στην κατηγορία, βρίσκονται στην 4η θέση έπειτα από 22 αγωνιστικές, στο -1 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί, ενδεχομένως, στο πλαίσιο της περίφημης αναδιάθρωσης, στα μπαράζ ανόδου και στο -9 από την κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα, η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο περσινό Κύπελλο (1-1) και κυρίως η νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-1) στο πρώτο παιχνίδι των «16» του φετινού θεσμού αποτέλεσαν ορισμένα από τα highlights, θυμίζοντας όσες στιγμές έζησε και θα μπορούσε να ζήσει η Αγυιά στο μέλλον.

Η αποχώρηση του «Mr.60% νίκες» Οφρυδόπουλου και η πρόοδος της Παναχαϊκής που κινδυνεύει να μπει στο «ψυγείο»

Στο εξής πάντως όλα θα γίνουν χωρίς τον 45χρονο τεχνικό, που υπέβαλε την παραίτησή του στον β’ αντιπρόεδρο του συλλόγου, Δημήτρη Δρόσο, που ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου κάνει λόγο για «κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας», ευχαριστώντας τον για την «άριστη συνεργασία», ενώ του ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο». Οι απορίες ωστόσο για τους λόγους της αποχώρησης του Οφρυδόπουλου, έπειτα από ισοπαλία (2-2) με τη Δόξα Δράμας την Κυριακή (17/03), με την Παναχαϊκή αήττητη για δυο μήνες στο πρωτάθλημα και τον στόχο της ανόδου ακόμα «ζωντανό» παραμένουν, ειδικά μετά την αναφορά στη συνέντευξή τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τους Δραμινούς πως «κοιτάμε μπροστά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό».

Η αποχώρηση του «Mr.60% νίκες» Οφρυδόπουλου και η πρόοδος της Παναχαϊκής που κινδυνεύει να μπει στο «ψυγείο»

Ο ίδιος απέχει από οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα, αρνούμενος ευγενικά να μιλήσει για την παραίτησή του στα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και στο gazzetta.gr που απευθύνθηκε σχετικά. Δεδομένου ότι η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, προτιμά όπως φαίνεται να κρατήσει τη «μπάλα» χαμηλά, όπως έκανε και μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Ενδεχομένως στο μέλλον θελήσει να εξηγήσει τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, ο σύνδεσμος των οργανωμένων «Nortenos», σε ανακοίνωση που ξεκινάει με τη φράση «Μαύρες μέρες πλανώνται πάνω απο την Αγυια!!!», χαρακτήρισε «χαοτική» την κατάσταση στα διοικητικά του συλλόγου, στηρίζοντας τον πρώην τεχνικό και εκφράζοντας ανησυχίες για τους χειρισμούς της διοίκησης και του Δ. Δρόσου, με τον οποίον οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν πως ο πρώτος διαφώνησε έντονα. Αυτά ήταν τα απότοκα της ισοπαλίας με τη Δόξα, που αποτέλεσε την αφορμή για να αναδειχθεί το προβληματικό κλίμα στις τάξεις του συλλόγου, όπως διαμορφώθηκε με την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της μετά την αποχώρηση Κατσουράνη.

Κάπως έτσι η αποχώρηση ενός προπονητή με ποσοστό νικών στο 60% και από μια ομάδα με σταθερή πρόοδο και μέσα στους στόχους της γεννά προβληματισμούς. Μαζί του έφυγε και ο βοηθός Ηλίας Κυριακίδης και οριστικά η Παναχαϊκή καλείται με τον Χρήστο Καραπίτσο στο τιμόνι να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 και όπως με πικρία παραδέχθηκε πολλάκις ο Κατσουράνης μετά την δική του παραίτηση, κινδυνεύει να μείνει μετέωρη.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα