Έξι προπονητές και… 44 παίκτες

Έξι προπονητές και… 44 παίκτες

Έξι προπονητές και… 44 παίκτες

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος στέκεται στη μεταγραφολογία γύρω από τον Άρη και αναρωτιέται τι μπορεί να συμβεί όταν πιάσουν και οι ζέστες.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Τζένοα - Βερόνα, αν σημειωθεί γκολ με πέναλτι στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Είναι οφθαλμοφανές ότι ο Άρης είναι σε… mood Σούπερλιγκα. Πιο πασιφανές είναι ότι ουσιαστικά (και όχι μαθηματικά) εξασφάλισε την επιστροφή του στη φυσική θέση του. Ακόμη πιο λογικό είναι να εκφράζονται οι πρώτες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Μέχρι στιγμής όμως δεν γνωρίζουμε α) ποιος θα αναλάβει τον σχεδιασμό της ομάδας ανεξαρτήτως του ότι προβλέπεται να δραστηριοποιηθεί ο Ραούλ Μπράβο, β) ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας και κυρίως, τι θα συμβεί σε διοικητικό επίπεδο και οικονομικό.

Το πρόσφατο ταξίδι του Ελληνοαμερικανού Τομ Παπαδόπουλου και του τεχνοκράτη Νικ Σάκιεβιτς προφανώς και δεν περιορίστηκε στην «αναγνώριση» των ομορφιών της Θεσσαλονίκης. Ο προγραμματισμός συναντήσεων στη Νέα Υόρκη για τη διενέργεια των τελικών συζητήσεων, θα έπρεπε να αναγκάσει πολύ κόσμο να υποψιαστεί για το τι (ενδεχομένως) μπορεί να συμβεί. Το βέβαιο είναι ότι αυτό το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει ακόμη.

Παρά την ύπαρξη πολλών ανοιχτών υποθέσεων, ο Άρης εμφανίζεται ως η πιο δραστήρια ομάδα σε μεταγραφικό επίπεδο έχοντας ήδη συμφωνήσει με… έξι προπονητές και 44 παίκτες. Είναι προφανές ότι οι μάνατζερ λανσάρουν την πραμάτεια τους, γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι (σε κάθε περίπτωση) οι «κίτρινοι» θα προχωρήσουν σε βαθιές τομές στο αγωνιστικό τμήμα και υποδέχονται τη διαφαινόμενη επιστροφή του Άρη ως μια ευκαιρία διαφήμισης των παικτών τους. Η ουσία όμως βρίσκεται στις δύο παραπάνω παραγράφους. Προέχει να διευκρινιστούν άλλα πράγματα έως ότου μπει ο Άρης σε καθεστώς ουσιαστικής προετοιμασίας για την ερχόμενη σεζόν.

Επί του παρόντος, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό του στη Σούπερλιγκα. Και με εμφανίσεις ανάλογες με αυτή στο γήπεδο της Καλαμαριάς, θα δυσκολέψει τον εαυτό του. Έτσι όπως προσέγγισε τον αγώνα ο Δημήτρης Σπανός, ουσιαστικά πήρε αυτό που ήθελε. Γιατί, όταν επιμένει σε πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ρόλο φορ, δείχνει ξεκάθαρα τις σκέψεις του για το παιχνίδι. Όταν επίσης ο βασικός φορ (Δημήτρης Διαμαντόπουλος) αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν έχει στην αποστολή τον Μιχάλη Μπαστακό, ουσιαστικά ακυρώνει τα λεγόμενά του και μια κίνηση του περασμένου Γενάρη.

Τα παραπάνω δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα. Μια ομάδα κρίνεται αναλόγως του συνολικού αποτελέσματος και των συνθηκών της επιτυχίας ή αποτυχίας. Αυτό σημαίνει ότι παίκτες και τεχνική ηγεσία του Άρη είναι απολύτως πετυχημένοι γιατί κλήθηκαν να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση, αυτή τη στιγμή έχουν την άνοδο στην τσέπη τους, απλά για το δικό τους γόητρο είναι απαραίτητο να «τελειώσουν» τη δουλειά με τον σωστό τρόπο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.