Εβερτον – Τότεναμ 5-4 παράταση (4-4): Ματσάρα και Ζαχαρωτή πρόκριση (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Εβερτον – Τότεναμ 5-4 παράταση (4-4): Ματσάρα και Ζαχαρωτή πρόκριση (vids)

bet365

Σε ένα τρελό νοκ άουτ παιχνίδι για τους “16” του FA Cup, η Εβερτον νίκησε 5-4 στην παράταση την Τότεναμ και συνεχίζει. Πρόκριση για Λέστερ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ηταν το πιο δυνατό ζευγάρωμα στη φάση των “16” του Κυπέλλου. Κάρλο Αντσελότι και Ζοσέ Μουρίνιο αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις πριν το ματς και οι παίκτες τους φρόντισαν να δικαιώσουν τους προπονητές τους. Τουλάχιστον όσον αφορά το θέαμα. Από δαύτο προσέφεραν απλόχερα, αν και ο προπονητής της Τότεναμ ήταν εκείνος που αποχώρησε απογοητευμένος, όπως και η ομάδα του από τη διοργάνωση, καθώς τα Ζαχαρωτά επικράτησαν στην παράταση με το εντυπωσιακό 5-4.

Ο Σάντσες (3’) έβαλε μπροστά τους Spurs, οι οποίοι είχαν ευκαιρίες για άλλα δύο γκολ που δεν εκμεταλλεύτηκαν. Ακολούθησε η ανατροπή και μάλιστα με τρία γκολ. Κάλβερτ-Λιούιν (36’), Ριτσάρλισον (38’) και Σίγκουρντσον 43’ πεν.) έδωσαν αέρα στους γηπεδούχους, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Λαμελα (45’+3’) και Σάντσες (57’) ισοφάρισαν, με τον Ριτσάρλισον (63’) να ξανά δίνει προβάδισμα στα Ζαχαρωτά.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το εισιτήριο θα πήγαινε στην Εβερτον, ο Κέιν με κεφαλιά ψαράκι (83’) και το 21ο γκολ του στη σεζόν, έκανε το 4-4 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όμως ο Σίγκουρντσον μοίρασε την τρίτη ασίστ του και ο Μπερνάρντ (97’) έστειλε την ομάδα του Αντσελότι στα προημιτελικά έπειτα από μία εξαετία.

Εβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Ολσεν, Μίνα, Γκόντφρι, Κιν, Ντιν, Ντουκουρέ, Ντέιβις, Ιβόμπι (70' Μπερνάρντ), Σίγκουρντσον, Κάλβερτ-Λιούιν (55' Κόουλμαν), Ριτσάρλισον

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβαϊρελντ, Ντέιβις, Ντόχερτι (99’ Σισοκό), Ν'Ντομπελέ (90’ Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Μόουρα (77' Ντέλε Αλι), Μπέργκβαϊν (53' Κέιν), Μόουρα, Λαμέλα (98’ Βινίσιους), Σον.


Ιστορικό 51 ετών για Λέστερ

Λίγο νωρίτερα, η Λέστερ και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έπαιρναν το εισιτήριο, νικώντας αμφότερες 1-0 τις Μπράιτον και Μπρίστολ αντίστοιχα. Η Λέστερ μάλιστα το έκανε με γκολ του Ιεανάτσο στο 90' και θα αγωνιστεί στα προημιτελικά σε διαδοχικές σεζόν για πρώτη φορά από τη διετία 1968, 1969. Για τη Σέφιλντ καθάρισε με πέναλτι ο Σαρπ (66').


Αποτελέσματα
Τρίτη

Μπέρνλι – Μπόρνμουθ 0-2
Μαν. Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 1-0 παράταση (0-0)

Τετάρτη
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3
Λέστερ – Μπράιτον 1-0
Σέφιλντ Γιουν. – Μπρίστολ 1-0
Εβερτον – Τότεναμ 5-4 παράταση (4-4)

Πέμπτη
Γουλβς – Σαουθάμπτον
Μπάρνσλεϊ - Τσέλσι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα