Ντέρμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: «Show» Ιγκάλο και τώρα... Σίτι (vid)

Ντέρμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: «Show» Ιγκάλο και τώρα... Σίτι (vid)

Ντέρμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: «Show» Ιγκάλο και τώρα... Σίτι (vid)

bet365

Ο Οντιόν Ιγκάλο υπερκάλυψε με τα δύο γκολ του την επανεμφάνιση του Γουέιν Ρούνεϊ σε ρόλο αντιπάλου (0-3) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ραντεβού με τη Νόριτς στους «8» του Κυπέλλου, με το αληθινό... ντέρμπι να ακολουθεί κόντρα στη Σίτι.

Κόντρα στην Ντέρμπι, η Γιουνάιτεντ μετρούσε μόνο νίκες στο πέρασμα 20ου και 21ου αιώνα. Τελευταία ήττα από τα Κριάρια για το Κύπελλο χρονολογείται στο 1896. Συν τοις άλλοις, οι Κόκκινοι Διάβολοι διατηρούσαν ένα ρεκόρ 45 προκρίσεων σε 46 συναντήσεις με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Καταλαβαίνει κανείς πως οι οιωνοί ήταν με το μέρος της ομάδας του Σόλσκιερ.

Οι πιο σημαντικοί φώτισαν στην πορεία του ματς. Αν ο Οντιόν Ιγκάλο γέμιζε με γκολ τον πρόσφατα ανοιγμένο λογαριασμό του, θα σήμαινε πολλά. Κι έτσι έγινε και μάλιστα εις διπλούν, καπελώνοντας την επιστροφή του μοναδικού για το κλαμπ Γουέιν Ρούνεϊ έστω και σε ρόλο αντιπάλου, για την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup.

Ο Νιγηριανός νεοαποκτηθείς στράικερ έκανε το ματς για το οποίο προοριζόταν η φανέλα βασικού. Αφού ο Λουκ Σο στο 33’, εκείνος δεν είχε να σκεφτεί ούτε το «άγχος» της κλειδωμένης άμυνας και πήρε την σκυτάλη, για να αφήσει στο τέλος τη σφραγίδα του.

Δύο γκολ, ένα στο 41’ και ένα στο 70’, μετέτρεψαν σε περίπατο το πέρασμα της Γιουνάιτεντ από το «Πράιντ Παρκ» και την καριέρα του στα αγγλικά γήπεδα και πάλι ζωντανή.

Για πρώτη φορά μετά το 2015 κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε ένα ματς, αλλά και να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι που ξεκινά βασικός, αμφότερες επιδόσεις που είχε πραγματοποιήσει ως παίκτης της Γουότφορντ.

Από την πλευρά του, ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε την ευκαιρία να κλέψει στο τέλος τα φώτα των προβολέων, αλλά ο Ρομέρο του είπε κυνικά όχι στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε και έτσι έμεινε χωρίς γκολ μετά από επτά αναμετρήσεις κόντρα στην άλλοτε ομάδα του.

Πλέον, η Γιουνάιτεντ θα βρει τη Νόριτς στα προημιτελικά, στην πρώτη περίσταση μετά τη σεζόν 2005-06 και έκτη στην ιστορία του θεσμού που και οι οκτώ ομάδες αγωνίζονται στην Premier League.

Φυσικά, μέχρι εκείνη την ώρα, προέχει το ντέρμπι του Μάντσεστερ που έπεται (8/3, 18:30), με το μυαλό να βρίσκεται στον Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση και θορύβησε τους ανθρώπους της ομάδας.

Ντέρμπι Κάουντι (Φίλιπ Κοκού): Ρόος, Φόρσιθ, Γουάγκχορν (69’ Μάριοτ), Λόρενς (44’ Γουίτακερ), Έβανς, Λόου, Ρούνεϊ, Μπογκλ, Νάιτ, Σίμπλεϊ (80’ Σάινι), Μπερντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ρομέρο, Νταλότ, Λίντελοφ, Μπαϊγί, Σο (80’ Γουίλιαμς), Φρεντ (73’ Μαρσιάλ), ΜακΤόμινεϊ, Μάτα, Φερνάντες (67’ Περέιρα), Λίνγκαρντ, Ιγκάλο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα