Λίβερπουλ: Τα πιτσιρίκια που κάνουν περήφανο το κλαμπ και οι μετοχές τους (pic & vids)

Λίβερπουλ: Τα πιτσιρίκια που κάνουν περήφανο το κλαμπ και οι μετοχές τους (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ: Τα πιτσιρίκια που κάνουν περήφανο το κλαμπ και οι μετοχές τους (pic & vids)

bet365

Οι πιτσιρικάδες από τη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ έβγαλαν ασπροπρόσωπους τους άνδρες του συλλόγου, ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις μετοχές τους, «δυνάμωσαν» τ' όνομά τους και μπήκαν για τα καλά στο μυαλό των οπαδών...

Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν πάρει ήδη τις ευκαιρίες τους και ο κόσμος έχει σχηματίσει ήδη μια πρώτη άποψη για τις δυνατότητές τους και όσα μπορούν να προσφέρουν στους «κόκκινους».

Άλλοι, έκαναν ντεμπούτο στον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στη Σριούσμπερι αποκομίζοντας την πρώτη τους εμπειρία από παιχνίδι τόσο υψηλού ανταγωνισμού και από ένα γεμάτο «Άνφιλντ», αφού η προσέλευση πλησίασε τις 55.000! Και όλοι αυτοί, πήγαν στο γήπεδο για να στηρίξουν το κλαμπ και την κόκκινη φανέλα, δίχως να λογαριάσουν τα ονόματα που βρίσκονταν στην 11άδα του Νιλ Κρίτσλεϊ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει τη δική του «επανάσταση», στην οποία θέλει και ψάχνει συμπαραστάτες ώστε το αγγλικό ποδόσφαιρο ν' αρχίσει να σκέφτεται τον ανθρώπινο παράγοντα κι όχι να θεωρεί τους αθλητές ως ... μηχανήματα που θα τρέχουν ανεξάντλητα πάνω στο χορτάρι.

Έδωσε... διαταγή όλοι οι βασικοί του ποδοσφαιριστές να κάνουν διακοπές και να πάρουν ανάσες, έφυγε κι εκείνος και έδωσε τα κλειδιά στον Νιλ Κρίτσλεϊ να παλέψει για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου και ν' αναδειχθούν τα παιδιά από τις υποδομές... Δίπλα τους και ο «κολλημένος» με τη μπάλα και την ομάδα του, Τζέιμς Μίλνερ, που είχε ζητήσει να προπονηθεί παρά την άδεια!

Ο Κέρτις Τζόουνς σε ηλικία 18 ετών και 5 ημερών έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στα χρονικά της Λίβερπουλ, ενώ, η 11άδα που παρουσιάστηκε στο πρώτο σφύριγμα του διαιτητή ήταν η πιο νεανική ever για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σπάζοντας και το ρεκόρ του περασμένου Δεκέμβρη από το ματς του LeagueCup κόντρα στην Άστον Βίλα.

Man of the Match αναδείχθηκε ο Νέκο Γουίλιαμς. Ο δεξιός οπισθοφύλακας έδειξε γι' ακόμα μια φορά ότι κάτι αρκετά καλό έρχεται πίσω από τον Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ και γι' ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εκ των πιο δραστήριων από τους νεαρούς. Αν αναλογιστεί κανείς πως μπορεί να έχει μπροστά του και τον θαυματουργό, Χάρβεϊ Έλιοτ, τότε μαζί μπορούν να φτιάξουν μια πτέρυγα που... θα κάνει παπάδες.

Ο Κέλεχερ στην εστία του δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και το «μηδέν» πίσω του προσθέτει πόντους, έπειτα από εκείνο το θεότρελο ματς με την Άρσεναλ στο LeagueCup όπου είχε ολοκληρωθεί στο... 5-5 στην παράταση!

Οι Κι – Γιάνα Χούβερ και Φαν ντε Μπεργκ απάρτισαν ένα ολλανδικό δίδυμο στα στόπερ με τους δυο τους να γεμίζουν σιγά – σιγά το βιογραφικό τους με παρουσίες στην πρώτη ομάδα, ενώ, ο Άνταμ Λιούις ήταν εξ αυτών που πραγματοποίησαν ντεμπούτο το βράδυ της Τρίτης απέναντι στη Σριούσμπερι. Χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στο ματς, έχοντας επιστρέψει και από τρίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Ο Κιριβέλα είναι από τις... παλιές καραβάνες των πιτσιρικάδων και ήταν σωστός και σοβαρός στα καθήκοντά του ως αμυντικός χαφ, πανηγυρίζοντας με πάθος και δείχνοντας το σήμα της Λίβερπουλ στο σημείο της καρδιάς στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο Λέιτον Κλάρκσον έδειξε πως έχει εχέγγυα για να παίξει ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι από το χώρο της μεσαίας γραμμής, δυσκολίες αντιμετώπισε ο Τζέικ Κάιν που βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ ήταν ο... γνωστός «δαίμονας» που του αρέσει να εκμεταλλεύεται τους χώρους και να βλέπει γήπεδο για να μπορεί είτε να κινηθεί ο ίδιος είτε να κάνει την απρόβλεπτη μπαλιά, ο Λίαμ Μίλαρ στην επίθεση κλήθηκε να τα βάλει με πολύ πιο δυνατά κορμιά από εκείνον και υστέρησε, ενώ, ο Κέρτις Τζόουνς έδωσε τις δικές του μάχες, ως αρχηγός με... ιστορία στην ηλικία των 19 ετών.

Έπαιξαν επίσης οι Τζο Χάρντι – που θα μπορούσε να βρεθεί σε τετ-α-τετ αν δεν προλάβαινε τη μπαλιά του Έλιοτ – Μόργκαν Μπόις και Ελάιζα Ντίξον – Μπόνερ.

Οι μικροί το χάρηκαν, έφεραν εις πέρας την αποστολή, έδειξαν ότι κατανοούν απόλυτα το τεράστιο βάρος της φανέλας της Λίβερπουλ, όμως, πόσο είναι το βάρος τους σε ... χρηματική αξία;

Επειδη, λοιπόν, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ας δούμε και πόσο κοστολογείται ο καθένας τους βάσει των στοιχείων της γνωστής ιστοσελίδας Transfermarkt...

Κάομιν Κέλεχερ – 1 εκατ.ευρώ

Νέκο Γουίλιαμς – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Κι – Γιάνα Χούβερ – 4 εκατ.ευρώ

Σεπ Φαν ντεν Μπεργκ – 2 εκατ.ευρώ

Άνταμ Λιούις – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Πέδρο Κιριβέλα – 800.000 ευρώ

Λέιτον Κλάρκσον – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Τζέικ Κάιν – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Χάρβεϊ Έλιοτ – 4 εκατ.ευρώ

Λίαμ Μίλαρ – 50.000 ευρώ

Κέρτις Τζόουνς – 2 εκατ.ευρώ

Τζο Χάρντι – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Μόργκαν Μπόις – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Ελάιζα Ντίξον – Μπόνερ – Δίχως συγκεκριμένη αντικειμενική αξία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα