Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-2: Πρόκριση και... Πόρτσμουθ οι Gunners! (vid)

Gazzetta team
Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-2: Πρόκριση και... Πόρτσμουθ οι Gunners! (vid)

bet365

Η Άρσεναλ σοβαρεύτηκε, επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Μπόρνμουθ και βρέθηκε στον 5ο γύρο του FA Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Πόρτσμουθ εκτός έδρας.

Η Άρσεναλ... εισέπραξε το εξαιρετικό πρώτο μισάωρο, όπου προηγήθηκε με δυο γκολ, επικράτησε τελικώς 2-1 της Μπόρνμουθ εκτός έδρας και στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα βρει απέναντί της την Πόρτσμουθ (League One) στο Fratton Park.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Αρτέτα, αφού μόλις στο 5ο λεπτό είδε την ομάδα του να ανοίγει το σκορ! Χρειάστηκαν 22 πάσες, με τον Γουίλοκ να συνεργάζεται άψογα με τον Μαρτινέλι και τον τελευταίο να μοιράζει στον Σάκα για το 1-0! Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, σωστή κυκλοφορία και αν ο Πεπέ στο 10' ήταν πιο ουσιαστικός θα είχαν βρει και δεύτερο τέρμα. Η Αρσεναλ πίεσε, έβρισκε χώρους και στο 18' είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία, αλλά ο Γουίλοκ δεν κατάφερε να σκοράρει. Η κυριαρχία της επιβεβαιώθηκε στο 26' όταν ο Ν'Κετία απέδειξε πόσο αποτελεσματικός είναι. Ο Σάκα μοίρασε και ο 20χρονος φορ πέτυχε το 2-0. Εννέα σουτ έχει κάνει εντός στόχου σε όλες τις διοργανώσεις και τέσσερις φορές βρήκε δίχτυα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν δυο καλές φάσεις, αλλά τόσο ο Γουίλσον στο 38' όσο και ο Γκόσλινγκ στο 40' αστόχησαν.

Η παράδοση που θέλει τη Μπόρνμουθ να χάνει και στα εννέα πιο πρόσφατα ματς της που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2+ γκολ στο ημίχρονο συνεχίστηκε. Οι Gunners είχαν τον έλεγχο, αλλά και τον Μαρτίνεθ σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Αργεντίνος γκολκίπερ έκανε μεγάλη επέμβαση στο 66' στο σουτ του Σίμπσον, αλλά και στην προσπάθεια του Γκόσλινγκ στο 81'. Η Άρσεναλ απάντησε στο 87', αλλά ο Μαρτινέλι δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Μπόρνμουθ πάντως κατάφερε να σκοράρει με τον Σάριτζ στις καθυστερήσεις, πίεσε για την ανατροπή, αλλά ο Κουκ στην τελευταία φάση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μπόρνμουθ: Τράβερς, Σμιθ, Κουκ, Ακε, Σίμπσον (76' Φράνσις), Σούρμαν, Γκόσλινγκ, Φρέιζερ, Γουίλσον (76΄ Κ. Γουίλσον), Κουκ, Σολάνκε (89' Σάριτζ)

Άρσεναλ: Μαρτίνεθ, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι (62' Χόλντινγκ), Μπεγιερίν, Τσάκα, Γουίλοκ (90' Νάιλς), Γκεντούζι, Σάκα, Πεπέ (Θεμπάγιος), Ν'Κετία, Μαρτινέλι

 

FA CUP Τελευταία Νέα