Γκαρσία: «Θέλω το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, ο Ζιντάν είναι καλύτερος του Γκουαρδιόλα»!

Γκαρσία: «Θέλω το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, ο Ζιντάν είναι καλύτερος του Γκουαρδιόλα»!

bet365

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για το μεγάλο στόχο που έχει ως προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν τον οποίο θεωρεί καλύτερο προπονητή από τον Πεπ Γκουαρδιόλα!
Τσέλσι - Φούλαμ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Ο Ουρουγουανός προπονητής του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα, «Diario de Navarra», μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Για τον ΠΑΟΚ, την προπονητική, τον Ζιντάν, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Οσασούνα, τον κορονοϊό και τα social media.

«Θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα σκεφτούμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Ας δούμε αν θα μου επιτραπεί να χτίσω την ομάδα που θέλω. Αλλά έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα…», σχολίασε ο Πάμπλο Γκαρσία αναφορικά με τους στόχους που έχει ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ, μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. «Είμαι χαρούμενος. Είμαι εδώ δώδεκα χρόνια. Τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και μετά ξεκίνησα στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ ως προπονητής. Μετά από τέσσερα χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία να ηγηθώ της πρώτης ομάδας. Ανέλαβα με ελλείψεις, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία. Προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ και σιγά-σιγά να παρουσιάσω το πλάνο μου».

Η ανάληψη της πρώτης ομάδας στη μέση της σεζόν διαφοροποίησε τις προτεραιότητες του. «Υπάρχουν αρκετά θέματα. Πήρα την ομάδα στη μέση της σεζόν, έφερα τη δική μου ιδέα για το παιχνίδι και έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτήν. Το ρόστερ είχε φτιαχτεί για να παίξει άλλο σχηματισμό και άλλαξα πράγματα. Οφείλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώθουν άνετα. Αυτό κάνω, μπαλώνω τρύπες δεξιά και αριστερά. Και στοχεύω πάντα στη νίκη, γιατί αν δεν κερδίσεις, υπάρχει λίγη υπομονή. Πρέπει, λοιπόν, να καταγράψεις τα πάντα. Κοιμάσαι λίγο, το κεφάλι σου δουλεύει πολύ. Δεν είναι σαν το κεφάλι ενός ποδοσφαιριστή, που νοιάζεται για την προπόνηση, να είναι σωματικά εντάξει και να τα πάει καλά στο παιχνίδι. Πρέπει να σκέφτομαι τα πάντα. Κάθε παίκτης έχει τον χαρακτήρα του και με διαφορετική καταγωγή. Είναι ένα σύνολο όλων αυτών… (σ.σ. γέλια). Είμαι όμως χαρούμενος…», εξήγησε και αναφέρθηκε στις ιδέες που έχει ως πρώτος προπονητής.

«Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Ως προπονητής, μου αρέσει να πιέζει η ομάδα μου ψηλά, να είμαστε πρωταγωνιστές, να παίζουμε για τη νίκη. Δεν κολλάω σε μία συγκεκριμένη ιδέα. Μου αρέσει και να αμύνομαι. Προσαρμόζομαι καλά, το ίδιο και με τα συστήματα που χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι στο κάθε παίκτη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κερδίζω πάντα».

«Ο Ζιντάν είναι πάνω από τον Γκουαρδιόλα»

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στη συνέντευξη για το πέρασμα του ως ποδοσφαιριστής από το Ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Γκαρσία επανέλαβε ότι η αποχώρηση του από την Οσασούνα και η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια λάθος απόφαση, ενώ στην Ελλάδα πολλές φορές ένιωσε παρεξηγημένος.

«Ως προπονητής πρέπει να έχεις μεγαλύτερη ψυχολογία. Δεν μπορώ να είμαι όπως ήμουν την εποχή που έπαιζα εγώ. Είμαι ήρεμος. Οφείλω να ξέρω να χειριστώ κάθε κατάσταση. Έχω αλλάξει ως άνθρωπος αναφορικά με αυτό και η εμπειρία με έχει βοηθήσει. Οι προπονητές που είχα στο παρελθόν με δίδαξαν και πήρα τα καλύτερα από τον καθένα τους. Είμαι ευθύς και μου αρέσει που και οι παίκτες μου είναι έτσι απέναντι μου, είναι ειλικρινείς. Έτσι είμαι, άμεσος», εξήγησε και συνεχίζοντας στάθηκε στον Ζινεντίν Ζιντάν με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις από την εποχή που αγωνιζόντουσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Πάντα σέβομαι τις ομάδες που έχω αγωνιστεί. Κέρδισα το ψωμί μου και είμαι ευγνώμων. Είναι αλήθεια ότι πέρασα περισσότερα χρόνια στην Οσασούνα. Ένιωσα ότι εδώ πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου στο ποδόσφαιρο. Ξέρω πώς λειτουργούν και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν για την ομάδα. Είχα επίσης τον Ζιντάν ως συμπαίκτη, του εύχομαι ό,τι το καλύτερο. Νομίζω ότι είναι άδικοι μαζί του. Έχει κερδίσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ κι όμως του ασκείται κριτική. Θα έλεγα ότι είναι πάνω από τον Γκουαρντιόλα. Είναι σπουδαίος άνθρωπος», είπε ο Ουρουγουανός προπονητής και έθιξε κι άλλα δύο ζητήματα της σημερινής εποχής. Την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, λόγω της πανδημίας, αλλά και την αλόγιστη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

«Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πρέπει να είναι στην εξέδρα. Ελπίζω ότι αυτή η κατάσταση θα ξεπεραστεί γρήγορα, έτσι ώστε να αρχίσει ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο. Αλλά και στη ζωή. Δεν μπορείς να είσαι με ένα φίλο. Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να δουν την οικογένεια. Τον πατέρα σου, τον παππού σου. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι και νιώθουν μοναξιά, αυτό είναι το χειρότερο. Ένας φίλος μου στην Ουρουγουάη είναι κλεισμένος εδώ και τέσσερις μήνες. Είναι μόνος του. Γι’ αυτό η υγεία είναι πάνω απ' όλα. Η πανδημία μπερδεύει τα πάντα. Μεταγραφές, παίκτες που θα φύγουν και παίκτες που θα έρθουν. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και πρέπει να προσαρμοστείς. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Αν κερδίσεις είσαι ο καλύτερος και αν χάσεις είσαι μια καταστροφή. Δεν υπάρχει ισορροπία», υποστήριξε ο 43χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ και δεν δίστασε να σχολιάσει ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα της εποχής, τα social media.

«Όλοι γράφουν ό,τι θέλουν. Ακόμα και οι γυναίκες των παικτών γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί όλοι σκέφτονται και λένε ό,τι θέλουν ατιμώρητα. Δεν σκέφτονται καθόλου. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση με τον ιό και μερικές φορές δεν σκεφτόμαστε αυτά που γράφουμε. Και πολλές φορές πονάνε. Όμως, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα