Αμπέλ Φερέιρα: «Θα ήθελα να δω εάν ο Γκουαρδιόλα κατακτούσε Champions League με την Πόρτο»

Αμπέλ Φερέιρα: «Θα ήθελα να δω εάν ο Γκουαρδιόλα κατακτούσε Champions League με την Πόρτο»

bet365

Ο Αμπέλ Φερέιρα αναρωτήθηκε εάν ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αναλάμβανε ένα πρότζεκτ τύπου Πόρτο, ενώ εκθείασε τον Μουρίνιο για όσα πέτυχε σε Πόρτο και Ίντερ.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και νυν της Ιντερνασιονάλ παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Βραζιλίας, όπου αναφέρθηκε στον Πεπ Γκουαρδιόλα, σημειώνοντας πως θα έπρεπε ο Καταλανός τεχνικός να τολμήσει να αναλάβει ένα διαφορετικό πρότζεκτ σε σύλλογο με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες.

«Θα ήθελα να δω τον Γκουαρδιόλα να λέει 'όχι, τώρα θα πάω στην Πόρτο. Θα πάω στην Πορτογαλία για να γίνω πρωταθλητής Ευρώπης'. Τον θαυμάζω πολύ πάντως», τόνισε ο Αμπέλ Φερέιρα ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον Ζοζέ Μουρίνιο εκφράζοντας τον θαυμασμό του για όσα πέτυχε ο συμπατριώτης του σε Πόρτο και Ίντερ.

«Από την μία αναλαμβάνεις ομάδες που ξοδεύουν τεράστια ποσά για να δημιουργήσεις ένα σύνολο για τελικούς και από την άλλη δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Για παράδειγμα ο Μουρίνιο κατέκτησε το Champions League με την Πόρτο και με την Ίντερ 50 χρόνια μετά. Για μένα αυτό είναι το παράδειγμα. Εάν τον συναντήσω θα τον αποθεώσω.

Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ με τον Μουρίνιο, απλά είχαμε ανταλλάξει ένα μήνυμα. Για μένα είναι η μεγαλύτερη αναφορά στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Είναι εκείνος που άνοιξε τον δρόμο σε όλους. Από την πλευρά μου πάντα θα υπάρχει τεράστιος θαυμασμός».

 

Τελευταία Νέα