Κορονοϊός: Δεκάδες αστυνομικοί σε καραντίνα λόγω επαφών στους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ρέιντζερς (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Κορονοϊός: Δεκάδες αστυνομικοί σε καραντίνα λόγω επαφών στους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ρέιντζερς (vid)
Πάνω από 30 Σκωτσέζοι αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα έπειτα από επιβεβαιωμένα κρούσματα σε συναδέλφους τους που επιτηρούσαν τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ρέιντζερς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι οπαδοί της Ρέιντζερς πανηγύρισαν έξαλλα, αψηφώντας τους περιορισμούς λόγο κορονοϊού στις 7 Μαρτίου την επιστροφή της ομάδας στα πρωταθλήματα έπειτα από δέκα χρόνια βάζοντας τέλος στη δυναστεία της Σέλτικ.

Σύμφωνα με το BBC και την Daily Record επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού διαγνώστηκαν σε αστυνομικούς που επιτηρούσαν τους πανηγυρισμούς στο «Άιμπροξ» και την «Τζορτζ Σκουέαρ».

Συνολικά πάνω από 30 Σκωτσέζοι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα. "Ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί. Οι αστυνομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί. Είχαμε προειδοποιήσει γι' αυτό. Θέλουμε ο κόσμος να διαβάσει αυτούς τους αριθμούς, δεν διαλέξαμε εμείς να βρισκόμαστε στην «Τζορτζ Σκουέαρ».Ήταν γιατί κάναμε το καθήκον μας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ντέιβιντ Χάμιλτον.

Εκείνο το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 28 προσαγωγές. Οι αρχές της Γλασκώβης κάλεσαν τόσο τη Ρέιντζερς όσο και τη Σέλτικ (η οποία δεν θα κάνει «πασίγιο» στη νέα πρωταθλήτρια) να παροτρύνουν τους οπαδούς τους να μείνουν σπίτι ενόψει και το «Old Firm» της Κυριακής (21/3, 14:00).

 

Τελευταία Νέα