Αϊντχόφεν – Άγιαξ 1-1: Ο Αίαντας ντύθηκε... Ολυμπιακός και στο φινάλε της «έκοψε» τις ελπίδες τίτλου! (vid)

Gazzetta team
Αϊντχόφεν – Άγιαξ 1-1: Ο Αίαντας ντύθηκε... Ολυμπιακός και στο φινάλε της «έκοψε» τις ελπίδες τίτλου! (vid)

bet365

Τρεις ημέρες μετά τον αποκλεισμό στο... παρά ένα από τον Ολυμπιακό στο Europa League, η Αϊντχόφεν δέχθηκε την ισοφάριση από τον Άγιαξ στο 90'+2' του ντέρμπι τίτλου (1-1) και την άφησε στο -6 και, μάλιστα, με την PSV να έχει ματς περισσότερο.

Το δις εξαμαρτείν ουκ... ομάδας σοφής. Τρεις ημέρες μετά τον αποκλεισμό στο Europa League από τον Ολυμπιακό με γκολ στο 89', Αϊντχόφεν την... πάτησε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και, ουσιαστικά, αποχαιρέτησε και το πρωτάθλημα στην Ολλανδία.

Στο ντέρμπι τίτλου με τον Άγιαξ, η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ έμεινε στο ισόπαλο 1-1, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 90'+2' και παρέμεινε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και, μάλιστα, με ματς περισσότερο από τον Αίαντα.

Όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό, ο φουλ φορμαρισμένος Έραν Ζάχαβι σκόραρε εκ νέου με εκτέλεση φάουλ (39'), δείχνοντας στην PSV τον δρόμο προς τη νίκη που θα την κρατούσε «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου.

Παρά την εκατέρωθεν κούραση, αφού και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν την Πέμπτη στο Europa League, η Αϊντχόφεν ήταν πιο επικίνδυνη και στο 78' σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Γιόρμπε Βέρτεσεν, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά, αφού πριν σκοράρει, η μπάλα βρήκε στο μπράτσο του.

Στο φινάλε και ενώ όλα έδειχναν νίκη των γηπεδούχων που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στην μάχη του τίτλου, ο αρχηγός Ντένζελ Ντάμφρις ακούμπησε άθελά του την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Ντούσαν Τάντιτς σκόραρε από την άσπρη βούλα και κέρασε νέα πίκρα την PSV στο φινάλε, όπως έκανε και ο Χασάν.

Αϊντχόφεν (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογκό – Ντάμφρις, Τέζε, Φίρχεφερ, Μαξ – Γκέτσε, Ροσάριο (72' Γκουτιέρες), Μποσκάλι, Τόμας (76' Βέρτεσεν) - Μάλεν, Ζάχαβι.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Στεκέλενμπουργκ - Ρενς (46' Σούουρς), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ – Άλβαρες (57' Κούντους), Κλάασεν, Γκράβενμπερχ (80' Μπρόμπεϊ) - Άντονι (57' Νέρες), Αλέ, Τάντιτς.

 

Τελευταία Νέα