Σταν Βαλξ στο gazzetta.gr: «Πώς και γιατί επιλέξαμε τον Γιακουμάκη στη Φένλο»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Σταν Βαλξ στο gazzetta.gr: «Πώς και γιατί επιλέξαμε τον Γιακουμάκη στη Φένλο»

bet365

Ο αθλητικός διευθυντής της Φένλο, Σταν Βαλξ, μιλάει στο gazzetta.gr για τον πρώτο σκόρερ της Eredivisie, Γιώργο Γιακουμάκη. Το ταξίδι στην Πολωνία όπου συνάντησε τον «Giakoumagic», οι πιθανότητες άμεσης μεταγραφής και οι λόγοι της εκτόξευσης.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης αποτελεί τον παίκτη-αποκάλυψη στην τρέχουσα σεζόν της Eredivisie. Ο Ηρακλειώτης φορ χαρακτηρίζεται ως «φαινόμενο» έχοντας σημειώσει 18 γκολ σε ισάριθμα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας αναγκάζοντας τους Ολλανδούς 18 χρόνια μετά τα κατορθώματα του Νίκου Μαχλά να χορέψουν ξανά συρτάκι.

Ο «Giakoumagic» σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο ακόμη και όταν παίρνει λίγες προσπάθειες.

Τα σενάρια περί μεταγραφής του πρώην παίκτης της ΑΕΚ δίνουν και παίρνουν. Σύλλογοι από Ολλανδία, Νότιο Κορέα, Σαουδική Αραβία και Τουρκία ενδιαφέρονται για την απόκτηση του «Γιακούμ» αν και προτεραιότητα του συλλόγου είναι να τον διατηρήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο αθλητικός διευθυντής της Φένλο και άλλοτε διεθνής στόπερ της PSV Αϊντχόφεν και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σταν Βαλξ, ανέλυσε όλα τα δεδομένα στο gazzetta.gr, εξήγησε πως η ολλανδική ομάδα κατέληξε στην περίπτωση του Ηρακλειώτη στράικερ, ενώ διέψευσε πως υπάρχει πρόταση της Μπεσίκτας για την απόκτησή του.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής Eredivisie, πως οδηγηθήκατε το περασμένο καλοκαίρι στην απόκτηση του;

«Τον Γιώργο ματς τον είχε προτείνει ένα γραφείο μάνατζερ από την περυσινή σεζόν, κάπου στον Μάρτιο με Απρίλιο. Είχα διαβάσει το όνομα του, αλλά δεν τον γνώριζα ως ποδοσφαιριστή. Είδα κάποια ματς και μου άρεσε. Προτού υπογράψει στη Φένλο ενημέρωσα το προπονητικό επιτελείο μας. Ξέρετε εκείνοι ανάβουν το πράσινο φως.

Εάν δεν τον ήθελαν δεν θα προχωρούσε η απόκτηση του. Ήταν όμως θετικοί. Υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι για την συγκεκριμένη θέση, όμως απ' όσα είδαμε στον Γιώργο αυτομάτως τον μετέτρεψαν στον Νο 1 υποψήφιο τον οποίο τελικά επιλέξαμε».

Την τελευταία τριετία ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν είχε την ίδια εκτελεστική δεινότητα δίχως να ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος γι' αυτό. Τι ήταν αυτό που διακρίνατε και σας έπεισε πως θα μπορούσε να κάνει την διαφορά στη Φένλο;

«Ο Γιώργος μπορεί να μην σκόραρε πολλά γκολ με την ΑΕΚ, αλλά μην ξεχνάμε ότι είχε πετύχει 11 γκολ με τον Πλατανιά. Είχε δείξει πως είχε έφεση στο σκοράρισμα, αλλά για διάφορους λόγους στη συνέχεια δεν πετύχαινε γκολ με την ίδια συχνότητα.

Εμείς θέλαμε έναν στράικερ με ταχύτητα, να είναι δυνατός, να κερδίζει τις μονομαχίες και να μην τα παρατάει. Ο Γιώργος είχε όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχναμε. Ασφαλώς ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένας ποδοσφαιριστής, ούτε μπορεί και να σου εγγυηθεί πόσα γκολ θα σημειώσει

Είναι αλήθεια πως είχατε ταξιδέψει στην Πολωνία για να τον παρακολουθήσετε δια ζώσης;

«Ναι είχα ταξιδέψει στην Πολωνία στις 10 Ιουλίου. Μετά το ματς συναντήθηκα με τον Γιώργο στο ξενοδοχείο που διέμενε. Το ευτράπελο είναι πως παρακολούθησα το ματς από μια παμπ κοντά στο γήπεδο, αφού η πρώην ομάδα του δεν μου έδωσε πρόσκληση. Είναι παράξενο που συνέβη αυτό, αλλά ακόμη και έτσι είδα τον Γιώργο και μπόρεσα να βγάλω τα συμπεράσματα μου».

Πώς εξηγείτε το γεγονός πως ο Γιακουμάκης πετυχαίνει με την Φένλο τόσα πολλά γκολ;

«Κανείς δεν περίμενε πως θα πετύχει τόσα πολλά γκολ. Το μυστικό είναι πως η ομαδική δουλειά. Η ομάδα παίζει για τον Γιώργο και ο Γιώργος για την ομάδα. Όπως βλέπετε δεν τα παρατάει ποτέ. Έχει σημειώσει αρκετά γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά, δίχως μάλιστα να χρειαστεί πολλές ευκαιρίες. Έχει το πνεύμα του μαχητή. Είναι πολύ αποτελεσματικός και μάλιστα πετυχαίνει δύσκολα και πολύ θεαματικά γκολ. Όλοι στην Ολλανδία είναι ενθουσιασμένοι μαζί του».

Πιστεύετε θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Eredivisie;

«Ελπίζω να τα καταφέρει. Συνήθως οι επιθετικοί ομάδων όπως του Άγιαξ και της Αϊντχόφεν φτάνουν σε αυτή την διάκριση, αλλά μακάρι να τα καταφέρει ο Γιώργος».

Ακούγονται πολλά για την επόμενη ομάδα του. Θεωρείτε ότι θα ολοκληρώσει την σεζόν στη Φένλο;

«Υπάρχουν πολλές φήμες. Δεχόμαστε τηλεφωνήματα από μάνατζερ, δημοσιογράφους και αθλητικούς διευθυντές όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Πολλοί ρωτούν για τον Γιώργο και είναι λογικό. Σε ότι αφορά την Μπεσίκτας το ακούσαμε και εμείς, όμως δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Δεν υπήρξε επαφή με την τουρκική ομάδα. Σκοπός μας είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης να παραμείνει στη Φένλο μέχρι το καλοκαίρι».

Δείτε τον Γιώργο Γιακουμάκη εν δράσει...

 

Τελευταία Νέα