Λούπου: «Ήμουν για 2,5 μήνες φυλακισμένος στην Ελλάδα, πήρα χάπια για να αυτοκτονήσω»

Λούπου: «Ήμουν για 2,5 μήνες φυλακισμένος στην Ελλάδα, πήρα χάπια για να αυτοκτονήσω»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Λούπου: «Ήμουν για 2,5 μήνες φυλακισμένος στην Ελλάδα, πήρα χάπια για να αυτοκτονήσω»

bet365

O Ντάνουτ Λούπου συγκλονίζει μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην Ελλάδα. Οι πιέσεις που δέχθηκε για να μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό, ο εγκλεισμός στη φυλακή και η απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο παλαίμαχος Ρουμάνος μέσος, ο οποίος πρόσφατα βγήκε νικητής στη μάχη με τον κορονοϊό, θυμήθηκε την εποχή, όπου παρά την θέληση του, συνέχισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό κάνοντας αποκαλύψεις για το πως βρέθηκε στη φυλακή φτάνοντας στο σημείο να καταπιεί χάπια προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο Λούπου αρχικά αναφέρθηκε στον τότε πρόεδρο της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Βασίλε Ιονούλ τονίζοντας πως τον πίεσε να συνεχίσει στην Ελλάδα την καριέρα του, παρά την θέληση του.

«Ταξίδεψα με καθυστέρηση στην Ελλάδα, στα τέλη Σεπτεμβρίου επειδή δεν ήθελα να παίξω εκεί.

Ο Βασίλε Ιανούλ (τότε πρόεδρος της Ντιναμό Βουκουρεστίου) έβαλε 800.000 δολάρια στη τσάντα και η ομάδα 1.2 εκατ. από τον Παναθηναϊκό. Είπα στον Βαρδινογιάννη πως δεν ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί να με καταλάβαινε, όμως ο Βασίλε Ιανού πήρε τα χρήματα. Εάν έφευγα θα έπρεπε να τα επιστρέψει.

Σε κάποια φάση είχα μια διαμάχη με τον Βαρδινογιάννη στο γραφείο του. Μαλώσαμε, πήρα το αυτοκίνητο και επέστρεψα στη Ρουμανία. Πήγα να προπονηθώ με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και ο Ιανούλ με έδιωξε. Επέστρεψα στο σπίτι μου και έπειτα από περίπου 10 μέρες ξύπνησα μια μέρα με τέσσερις αξιωματικούς, αλλά και τον Βασίλε Ιανούλ να βρίσκονται στην πόρτα του σπιτιού μου. Με ξεγέλασαν ξανά και πήγα στην Ελλάδα όπου με συνέλαβαν έπειτα από δύο εβδομάδες».

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος Ρουμάνος διεθνής εξήγησε πως βρέθηκε στη φυλακή στην Αθήνα.

«Πέρασα 2,5 μήνες στη φυλακή. Με συνέλαβαν ενώ πήγαινα στο περίπτερο για να αγοράσω τσιγάρα. Έμεινα για 52 μέρες στο κρατητήριο και στη συνέχεια με οδήγησαν στη φυλακή. Ο δικηγόρος με άφησε μόνο μου και επέστρεψε τα λεφτά μου. Μου είπε πως θέλει να ζήσει με ηρεμία, πως έχει γυναίκα και παιδιά και δεν χρειάζεται προβλήματα. Ο Βαρδινογιάννης εκείνη την εποχή έκανε ό,τι ήθελε. Ήταν όπως ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

Πήρα μια χούφτα χάπια και προσπάθησα να δηλητηριάσω τον εαυτό μου. Δεν είναι μύθος όλα αυτά. Έμεινα διασωληνωμένος για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Ο Βαρδινογιάννης τρόμαξε όταν είδε τι είχα κάνει. Ένας δικηγόρος θα με έβγαζε από την φυλακή εάν υπέγραφα ένα χαρτί. Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά ήρθε η γυναίκα μου κοντά μου. Υπέγραψα και σε μισή ώρα με αποφυλάκισαν.

Έπρεπε να μην εγείρω καμιά οικονομική απαίτηση. Είχα συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια, αλλά όλα έγιναν για να σταματήσουν να με πληρώνουν».

 

Τελευταία Νέα