«Daily Mail»: «Η Ελλάδα στις ιδανικές αντιπάλους της Αγγλίας στην αυριανή κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Γιάννης Σερέτης
«Daily Mail»: «Η Ελλάδα στις ιδανικές αντιπάλους της Αγγλίας στην αυριανή κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

bet365

Αύριο Δευτέρα (7/12) η εθνική Ελλάδας θα μάθει στην κλήρωση της Ζυρίχης τους αντιπάλους της στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022 και η Daily Mail θεωρεί «εκλεκτή» για την Εθνική Αγγλίας την κλήρωση με την Ελλάδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στον... ιδανικό (δηλαδή πιο «εύκολο» θεωρητικά) όμιλο για την Αγγλία συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα (από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας) η Daily Mail στο σημερινό αφιέρωμά της ενόψει της αυριανής (Δευτέρα 7/12 – 19.00) κλήρωσης των προκριματικών ομίλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αφιέρωμα της αγγλικής εφημερίδας/ιστοσελίδας: «Η Αγγλία θα είναι στο πρώτο γκρουπ, που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει ως φαβορί την προσπάθειά της για πρόκριση. Πολλά, ασφαλώς, θα εξαρτηθούν από τη φόρμα των ομάδων και τις ειδικές συνθήκες, αλλά μια καλή κλήρωση θα ήταν με Ρουμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ανδόρα και Σαν Μαρίνο. Δυσκολότερη θα ήταν η κλήρωση με Ουαλία, Ρωσία, Βοσνία, Αρμενία και Μάλτα».

ΤΑ ΕΞΙ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Εθνική Ελλάδας θα συμπεριληφθεί – βάσει της θέσης της στο FIFA Ranking – στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Οι 55 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα «μοιραστούν» σε 5 ομίλους των 6 ομάδων και σε ισάρθμους των 5 ομάδων, έχουν χωριστεί ως εξής...

Γκρουπ 1

Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία.

Γκρουπ 2

Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία.

Γκρουπ 3

Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Β. Ιρλανδία. Ισλανδία, Σκωτία, Ελλάδα, Φινλανδία.

Γκρουπ 4

Βοσνία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Β. Μακεδινία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία, Λουξεμβρούργο

Γκρουπ 5

Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία, Ανδόρα

Γκρουπ 6

Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Tα «ευρωπαϊκά» εισιτήρια του Μουντιάλ είναι συνολικά 13. Οι δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στην κορυφή των ομίλων τους προκρίνονται απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οσο για τις υπόλοιπες τρεις; Οι δέκα «δεύτερες» των ομίλων μαζί με τις δύο καλύτερες (δηλαδή με υψηλότερη θέση στο FIFA Ranking) «πρώτες» του Nations League που ΔΕΝ έχουν προκριθεί ήδη, θα σχηματίσουν 3 «μονοπάτια» των 4 ομάδων. Απ΄ αυτά, με δυο μονά νοκ – άουτ ματς θα προκύψουν τα τρία επιπλέον «μουντιαλικά» εισιτήρια από την Ευρώπη.

Οπως αντιλαμβάνεστε, το εγχείρημα μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο για την Εθνική Ελλάδας, καθώς από τις δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων, τελικά θα προκριθούν μόνο τρεις!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα