Κιομουρτζόγλου για κορονοϊό: «Ήμουν πολύ άρρωστος για δύο εβδομάδες, έκαιγαν οι πνεύμονες μου»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Κιομουρτζόγλου για κορονοϊό: «Ήμουν πολύ άρρωστος για δύο εβδομάδες, έκαιγαν οι πνεύμονες μου»

bet365

Ο μέσος της Χέρακλες, Ορέστης Κιομουρτζόγλου σε αντίθεση με τον προπονητή του που εμφάνισε ήπια συμπτώματα, πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω κορονοϊού τονίζοντας πως ταλαιπωρήθηκε πολύ μέχρι να αναρρώσει!

Ο 22χρονος χαφ έμεινε για σχεδόν ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης έχοντας βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Αντίθετα ο προπονητής του στη Χέρακλες Αλμέλο, Φρανκ Βόρμουτ εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

«Ήμουν πολύ άρρωστος. Είχα πυρετό, βήχα, ήμουν κρυωμένος με πονοκέφαλο. Δεν είχα καθόλου ενέργεια, ούτε όρεξη. Ήταν όπως η γρίπη αλλά με πολύ χειρότερα συμπτώματα.

Κοιμόμουν 15 ώρες κάθε μέρα. Ο προπονητής μου είχε ήπια συμπτώματα για λίγες μέρες και εγώ ήμουν άρρωστος για δύο εβδομάδες, ενώ είμαι νεότερος και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Όπως φαίνεται αυτό δεν παίζει ρόλο», τόνισε αρχικά ο Κιομουρτζόγλου σημειώνοντας πως είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό την ίδια μέρα με τον προπονητή του (25 Οκτωβρίου).

«Κάναμε τεστ δύο μέρες νωρίτερα και ήταν αρνητικό. Ένιωθα καλά. Αμέσως μετά το ματς όμως με την Σπάρτα στο Ρότερνταμ, άρχισα να βήχω και έχασα την φωνή μου. Αρχικά δεν σκέφτηκα πως είχα κορονοϊό. Το ίδιο βράδυ άρχισα να αρρωσταίνω. Ξυπνούσα συνεχώς.

Την επόμενη μέρα έκανα τεστ και βρέθηκα θετικός. Έμεινα μέσα για 14 μέρες. Μετά από πέντε μέρες άρχισα να νιώθω κάπως καλύτερα. Την μία μέρα πέρασε ο πονοκέφαλος, την επόμενη μέρα έφτιαξε η φωνή μου και βελτιωνόμουν. Έπρεπε να περάσουν 13 μέρες για να σταματήσω να βήχω και να βγει αρνητικό το τεστ».

O διεθνής με την U21 της Γερμανίας παραδέχεται πως δεν περίμενε πως θα μπορούσε να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του λόγω του κορονοϊού.

«Σκεφτόμουν πως υπάρχει κορονοϊός, αλλά δεν ανησυχούσα πολύ. Προπονούμαι κάθε μέρα και ήλπιζα πως τα συμπτώματα θα είναι ήπια. Δεν περίμενα να χειροτερέψω τόσο πολύ. Ήταν ένα σοκ. Ένας φίλος μου από το Μόναχο είχε κορονοϊό και δεν έπαθε τίποτα. Ένας άλλος φίλος πέρασε τα ίδια με μένα.

Είναι 50-50, δεν έχω ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Η κοπέλα μου εργάζεται από το σπίτι και δεν ήρθε σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Στην Χέρακλες ακολουθούμε τα προβλεπόμενα μέτρα. Δεν κάνουμε ντους, ούτε τρώμε στην ομάδα. Κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν καθόμαστε σε χώρους με πολύ κόσμο.

Είναι σύμπτωση που βρέθηκα την ίδια μέρα θετικός με τον προπονητή μου; Δεν ξέρω. Προσπάθησα να βρω απαντήσεις, αλλά δεν μπόρεσα. Τα πόδια μου τις πρώτες μέρες τα ένιωθα βαριά, ενώ με έκαιγαν οι πνεύμονες μου. Ευτυχώς, όπως έδειξαν τα τεστ δεν έχω πάθει κάποια ζημιά. Αισθάνομαι καλά πλέον».

 

Τελευταία Νέα