Οι Άγγλοι πικάρουν τους Σκωτσέζους με την γκολάρα του Γκασκόιν (vid)

Gazzetta team
Οι Άγγλοι πικάρουν τους Σκωτσέζους με την γκολάρα του Γκασκόιν (vid)

bet365

Αγγλία και Σκωτία θα ανταμώσουν και πάλι σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 25 χρόνια (και τρεις μέρες) και οι Άγγλοι δεν παρέλειψαν να βάλουν... φωτιά στο ραντεβού του επόμενου Ιουνίου, θυμίζοντας την γκολάρα του Πολ Γκασκόιν εις βάρος των Σκοτσέζων, στο Euro1996.

Η δραματική πρόκριση της Σκωτίας στο Euro μέσω των πέναλτι με αντίπαλο την Σερβία, επέτρεψε στους Χαϊλάντερ να επιστρέψουν σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά ύστερα από 23 χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Σε τελική φάση Euro, όμως, η Σκωτία έπαιξε για τελευταία φορά το 1996 στην Αγγλία. Στις 15 Ιουνίου, στην φάση ομίλων, οι οικοδεσπότες Άγγλοι νίκησαν 2-0 τους Σκωτσέζους στο «Γουέμπλεϊ» και ουσιαστικά τους απέκλεισαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, με τον Πολ Γκασκόιν να πετυχαίνει ένα από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας του.

Οι δύο παραδοσιακοί ποδοσφαιρικοί (και όχι μόνο) εχθροί θα ανταμώσουν και πάλι στις 18 Ιουνίου του 2021 στο (νέο πλέον) «Γουέμπλεϊ» και οι Άγγλοι φρόντισαν να... πικάρουν τους γείτονες, ανεβάζοντας το γκολ – ποίημα του «Gazza». Η συνέχεια, μέσα στο γήπεδο, σε εφτά μήνες από τώρα...

 

Τελευταία Νέα