Ουγγαρία - Ισλανδία 2-1: Από την «κόλαση», στον παράδεισο του Euro με ανατροπή στο 92'! (vid)

Gazzetta team
Ουγγαρία - Ισλανδία 2-1: Από την «κόλαση», στον παράδεισο του Euro με ανατροπή στο 92'! (vid)

bet365

Μέχρι το 88' αντιμετώπιζε το φάσμα του αποκλεισμού, αλλά με δύο γκολ μέσα σε 4' λεπτά στο φινάλε, η Ουγγαρία σφράγισε «τρελή» ανατροπή και θριαμβευτική πρόκριση σε ένα ακόμη Euro, ρίχνοντας στο καναβάτσο την Ισλανδία (2-1).

Τι κι αν βρισκόταν σχεδόν μέχρι το 90' με την πλάτη στον τοίχο και τον αποκλεισμό; Τι κι αν τα λεπτά λιγόστευαν επικίνδυνα; Το «happy-end» συνέβη και ήταν συγκλονιστικό για την Ουγγαρία, η οποία μέσα σε τέσσερα λεπτά στο φινάλε έκανε την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ισλανδία και σφράγισε με «επικό» τρόπο το εισιτήριο για τα τελικά του Euro το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Μαγιάροι, που κέρδισαν τη θέση στα play-offs μέσα από τον όμιλο της Εθνικής μας στο Nations League, βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και με μεγάλο ψυχολογικό βάρος, μετά την «τραγική» γκάφα του έμπειρου κίπερ της Λειψίας, Πέτερ Γκουλάτσι, ο οποίος «έφαγε» μέσα από τα χέρια του το απευθείας φάουλ του Σίγκουρντσον.

Ωστόσο, η ομάδα του coach Ινγκούσιο δεν παράτησε το ματς, ήταν ανώτερη σε γενικές γραμμές, αλλά χρειάστηκε πολλή ώρα για να αξιοποιήσει τις τελικές που είχε στο παιχνίδι. Η τύχη τής το ανταπέδωσε στο 88', με τον Νέγκο να επωφελείται από τις κόντρες και τουλάχιστον, να ισοφαρίζει, ενώ στο 90+2', ο επόμενος ηγέτης του ουγγρικού ποδοσφαίρου,ο υπέρ-ταλαντούχος εξτρέμ της Ζάλτσμπουργκ, Ντόμινικ Σόμποσλαϊ έκανε την κούρσα της μέχρι τώρα καριέρας του, σκόραρε και ολοκλήρωσε την ανατροπή-πρόκριση στον 6ο όμιλο του Euro, με Πορτογαλία, Γαλλία και Γερμανία.

Ουγγαρία (Κοσίμο Ινγκούσιο): Γκουλάτσι, Φιόλα (61' Λόβρεντσιτς), Όρμπαν, Ζάλαϊ, Μπότκα, Κάλμαρ (61' Σίγκερ), Νατζ (84' Νέγκο), Σόμποσλαϊ, Χόλεντερ (72' Νίκολιτς), Σάλαϊ, Ζάλαϊ (84' Κόνιβες)

Ισλανδία (Έρικ Χάμρεν): Χάλντορσον, Πάλσον, Σίγκουρντσον, Άμασον, Μάγκνουσον, Σιγκούργιονσον (87' Ίνγκασον), Γκούναρσον (83' Σκούλασον), Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (72' Μπόντβαρσον), Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον (73' Γκούντμουντσον)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΩΝ PLAY-OFFS

 

Τελευταία Νέα