Top-5 Λίγκες: Καμία πρωταθλήτρια στην κορυφή, μόλις μία παίζει Champions League (pic)

Gazzetta team
Top-5 Λίγκες: Καμία πρωταθλήτρια στην κορυφή, μόλις μία παίζει Champions League (pic)

bet365

Ούτε Λίβερπουλ, ούτε Μπάγερν Μονάχου, ούτε Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε Γιουβέντους βρίσκονται στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους στο ξεκίνημα της σεζόν, με τη Λειψία να είναι η μοναδική πρωτοπόρος που παίζει στο φετινό Champions League.

Γεμάτη εκπλήξεις είναι η νέα ποδοσφαιρική σεζόν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχοντας διανύσει τον πρώτο αναγνωριστικό μήνα της περιόδου, το τοπίο σε Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1 δεν θυμίζει την τελική κατάταξη της περσινής κούρσας, με τις τέσσερις από τις πέντε ομάδες που προπορεύονται να μην είναι οι ομάδες που υπερασπίζονται τον τίτλο τους.

  • Η εντυπωσιακή Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι τερμάτισε 12η την περασμένη σεζόν και πλέον είναι πρωτοπόρος στο Νησί με 13 βαθμούς και μοναδική βαθμολογική απώλεια το ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ.
  • Στην Ισπανία, μετά τα στραβοπατήματα της τροπαιούχου Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει ανέβει στην κορυφή με 11 βαθμούς κι ένα παραπάνω παιχνίδι (όσους έχει και η Βιγιαρεάλ, αλλά με χειρότερη διαφορά τερμάτων).
  • Την ίδια ώρα, η «δυνάστης» της Serie A την τελευταία εννιαετία, Γιουβέντους, έχει μείνει ήδη τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Μίλαν του μοναδικού, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έχει ξεκινήσει φουριόζα με 4Χ4 και δείχνει ικανή να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου.
  • Ανάλογο σκηνικό και στη Γαλλία, όπου η Λιλ μετράει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στις πρώτες 7 αγωνιστικές και προπορεύεται στο +2 από την Παρί Σεν Ζερμέν.
  • Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων είναι ότι δεν συμμετέχουν στο φετινό Champions League (3 στο Europa League, Έβερτον εκτός Ευρώπης), με τη μοναδική πρωτοπόρο που θα βρίσκετα στα «αστέρια» να είναι η Λειψία, η οποία στο σύντομο δείγμα των 4 ματς της Bundesliga έχει το απόλυτο και περνάει την τρεμπλούχο και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, στο +2΄.
 

Τελευταία Νέα