Ο Βενγκέρ προτείνει κανονισμούς για να... αλλάξει όλο το ποδόσφαιρο!

Ο Βενγκέρ προτείνει κανονισμούς για να... αλλάξει όλο το ποδόσφαιρο!

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Βενγκέρ προτείνει κανονισμούς για να... αλλάξει όλο το ποδόσφαιρο!

bet365

Από τα οφσάιντ, μέχρι και την εκτέλεση των αράουτ και το φάλτσο της μπάλας στα κόρνερ, ο Αρσέν Βενγκέρ έχει σκεφτεί τρόπους για ν' αλλάξει το ποδόσφαιρο και να το φρεσκάρει, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στη FIFA!

Ο θρύλος της Άρσεναλ και νυν επικεφαλής στο κομμάτι της βελτίωσης του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, στην Ομοσπονδία, έχει καθίσει κι έχει επεξεργαστεί ιδέες και σενάρια με αλλαγές κανονισμών, βάσει των οποίων θεωρεί ότι το άθλημα θα κάνει βήματα μπροστά, ώστε να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο!

Ο 70χρονος ποδοσφαιράνθρωπος, πέρα από την επιμονή που επιδεικνύει στο θέμα των οφσάιντ, τονίζοντας πως θα θεωρείται ότι καλύπτεται ο επιτιθέμενος αν έστω κι ένα μέλος του σώματός του με το οποίο μπορεί να σκοράρει βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό, είπε:

«Στα πλάγια άουτ, όταν το ματς είναι στα τελευταία λεπτά, θα έπρεπε να είναι προς όφελός σου, όμως, έχει ν' αντιμετωπίσεις 10 αντίπαλους ποδοσφαιριστές κι εσύ έχεις στον αγωνιστικό χώρο άλλους εννέα αφού πηγαίνεις να το εκτελέσεις. Στις 8 από τις 10 εκτελέσεις αράουτ χάνεται η κατοχή της μπάλας για την ομάδα που το κερδίζει. Έτσι, όταν το άουτ είναι στο μισό γήπεδο της ομάδας, θα μπορούσε να γίνεται με το χέρι!

Επιπλέον, θα μπορούσε να συνεχίζεται κανονικά το παιχνίδι από τα κόρνερ ακόμα κι αν η μπάλα με το φάλτσο περάσει την τελική γραμμή προτού προσγειωθεί στην περιοχή. Θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για γκολ. Επίσης, θα μπορούσε να υπάρχει η επιλογή να παίξεις γρήγορα... στον εαυτό σου μια εκτέλεση φάουλ»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα