Ο Γιακουμάκης, μόλις ο έβδομος με χατ – τρικ στο ντεμπούτο στην Eredivisie! (vid)

Gazzetta team
Ο Γιακουμάκης, μόλις ο έβδομος με χατ – τρικ στο ντεμπούτο στην Eredivisie! (vid)

bet365

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έγινε ο πρώτος πρωτάρης μετά από οκτώ χρόνια και ο έβδομος συνολικά που σημειώνει χατ – τρικ στο ντεμπούτο του στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Το ονειρεμένο ντεμπούτο στο ολλανδικό πρωτάθλημα του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος σημείωσε χατ – τρικ στη νίκη της Φένλο επί της Έμεν (5-3), δεν θα μπορούσε να μην είναι και ιστορικό.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ έγινε ο πρώτος πρωτάρης που σκοράρει τρις στο ντεμπούτο του από τον Γιούργκεν Λοκάντια με την Αϊντχόφεν το 2012 (κόντρα στην... Φένλο!) και μόλις ο έβδομος στην ιστορία της Eredivisie. Ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε χατ – τρικ στην πρεμιέρα, αλλά δεν ήταν πρωτάρης, ήταν ο Ελιέρο Ελία την σεζόν 2016-17 με την φανέλα της Φέγενορντ.

ΤΑ ΧΑΤ – ΤΡΙΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΡΗΔΩΝ

ΗμερομηνίαΠαίκτηςΟμάδαΑντίπαλος
13/09/2020Γιώργος ΓιακουμάκηςΦένλοΈμεν
30/09/2012Γιούργκεν ΛοκάντιαΑϊντχόφενΦένλο
08/10/1969Χάραλντ ΜπεργκΝτεν ΧάαγκΤβέντε
24/09/1961Κρις ΜέιγερΜπλάου ΒιτΝτε Φόλεβαϊκερς
23/08/1959Χενκ ΧρουτΆγιαξΜπρέντα
25/08/1957Μπεπ ΖάαλΣπάρτα ΡότερνταμNOAD
20/01/1957Μίσελ ΚρούινΈλινκβαϊκBVV

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Ο Γιακουμάκης έγινε ο τρίτος Έλληνας που σημειώνει χατ – τρικ στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετά τον Νίκο Μαχλά (τα κατάφερε με Φιτέσε και Άγιαξ) και τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος τα κατάφερε τελευταία φορά στις 22 Απριλίου του 2005 με την Χέρενφεν κόντρα στην Βααλβάικ.

«Είχα πετύχει αρκετές φορές δύο γκολ σε έναν αγώνα, αλλά ποτέ τρία» είπε μετά το ματς ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος στο τρίτο του τέρμα «κρέμασε» με εξαιρετικό τρόπο τον τερματοφύλακα της Έμεν, Ντένις Τέλγκενκαμπ.

«Αν δεν είχα πετύχει τα πρώτα δύο γκολ, ίσως να μην το είχα δοκιμάσει αυτό και να έκανα ένα απλό σουτ. Αλλά η αυτοπεποίθησή μου ήταν μεγάλη και χαίρομαι που η μπάλα μπήκε» είπε σχετικά με το τρίτο του γκολ ο Γιακουμάκης, για τον οποίο ο προπονητής του, Χανς ντε Κόνινγκ, τόνισε ότι «μας δίνει ενέργεια και είναι μεγάλη χαρά να έχεις ένα τέτοιο παιδί στην ομάδα».

 

Τελευταία Νέα