Ζέκα: Ο Ελληνας κάπταιν της Κοπεγχάγης που ελπίζει στο όνειρο του Europa League (pics & vids)

Ζέκα: Ο Ελληνας κάπταιν της Κοπεγχάγης που ελπίζει στο όνειρο του Europa League (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Ζέκα: Ο Ελληνας κάπταιν της Κοπεγχάγης που ελπίζει στο όνειρο του Europa League (pics & vids)

bet365

Η Κοπεγχάγη, το βράδυ της Τετάρτης (05/08) κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, για τους «8» του Europa League και ο αρχηγός της, Κάρλος Ζέκα, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών.

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8», εκεί που θα βρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 31χρονος μέσος, αποτελεί μία από τις βασικές πυλώνες της ομάδας και φέτος έως τώρα έχει μία γεμάτη σεζόν, με 53 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ. Στην ομάδα της Δανίας, βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια και την περυσινή χρονιά η διοίκηση ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Η παρουσία του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη είναι κάτι παραπάνω από θετική, αφού ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, έχει ήδη συνδέσει το όνομά του με την ομάδα και τους οπαδούς της, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Πριν από δύο χρόνια, μία ολόκληρη κερκίδα στο γήπεδο της Κοπεγχάγης «ντύθηκε» στα «γαλανόλευκα», με τους οπαδούς να κρατούν χαρτάκια που σχημάτιζαν το όνομα Ζέκα.

«Αισθάνομαι κομμάτι της οικογένειας της Κοπεγχάγης. Λατρεύω το σύλλογο, την πόλη και τους οπαδούς που με έχουν κάνει να αισθάνομαι πως βρίσκομαι στο σπίτι μου και μου έδειξαν μεγάλη αγάπη, όπως και όλοι στην ομάδα που μου άνοιξαν την καρδιά τους», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ο διεθνής μέσος, δείχνοντας την αγάπη που τρέφει και ο ίδιος για την ομάδα του.

Φέτος, μπορεί η φετινή χρονιά εντός συνόρων να ήταν απογοητευτική για την Κοπεγχάχη, αφού έμεινε εκτός τίτλων, αλλά το βράδυ της Τετάρτης (06/08) απέδειξε πως μπορεί να ονειρεύεται για το Europa League. Κόντρα στην Μπασακσεχίρ, η ομάδα του Ζέκα, πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση. Αφού, αρχικά, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, στη συνέχεια, πήρε τη νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Μάλιστα, αυτή είναι και πρώτη φορά, στην ιστορία του συλλόγου, που προκρίνεται στους «8» του Europa League. Ο Κάρλος Ζέκα, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για την πρόκριση αλλά και για την εμφάνισή του, στο εν λόγω ματς. Κατάφερε να ολοκληρώσει το ματς με ποσοστό 87% επιτυχημένες πάσες και να έχει 4/4 μακρινές εύστοχες μπαλιές.
Ο 31χρονος άσος, έμοιαζε απροσπέλαστος στην μεσαία γραμμή καθώς δεν άφηνε κανέναν αντίπαλό του, να δημιουργήσει παιχνίδι από εκεί, καταγράφοντας 67% μονομαχίες, σύμφωνα με το Sofascore.com
Το μόνο σίγουρο είναι πως το όνειρο της Κοπεγχάχης και του Κάρλος Ζέκα στο Europa League συνεχίζεται και πλέον τα βλέμματα όλων, στρέφονται στο ματς που θα δώσει κόντρα στη Γιουνάιτεντ, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
 

Τελευταία Νέα