Ο Σέζνι κυνηγάει τον Βαζέχα: Οι 12 πολυνίκεις Πολωνοί στο εξωτερικό

Gazzetta team
Ο Σέζνι κυνηγάει τον Βαζέχα: Οι 12 πολυνίκεις Πολωνοί στο εξωτερικό

bet365

Το φετινό πρωτάθλημα με τη Γιουβέντους ήταν ο 8ος τίτλος στη διεθνή καριέρα του Βόιτσεχ Σέζνι, επίδοση που τον θέτει στους πέντε πολυνίκεις Πολωνούς του εξωτερικού, μαζί με Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Κρίστοφ Βαζέχα και Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Το 9ο σερί Scudetto της Γιουβέντους σήμανε και το τρίτο διαδοχικό για τον Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος αναρριχάται πλέον στο πάνθεον των Πολωνών παικτών που έπαιξαν εκτός των ορίων της πατρίδας τους.

Ο βασικός πορτιέρε της Μεγάλης Κυρίας, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα απευθείας από την Άρσεναλ το 2008, κατέκτησε το 8ο τρόπαιό του σε ηλικία 30 χρόνων και βάζει πλώρη να ξεπεράσει δύο γνώριμους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, με τις 8 κούπες (3 πρωταθλήματα Ιταλίας, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 1 Κύπελλο Ιταλίας, 1 ιταλικό Σούπερ Καπ, 1 Community Shield), ισοφάρισε τον άλλοτε στόπερ του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ (3 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 2 πρωταθλήματα Βελγίου)

και πλέον κυνηγά στη 2η θέση τον εμβληματικό σκόρερ του Παναθηναϊκού, Κρίστοφ Βαζέχα , ο οποίος σήκωσε 12 τίτλους με το Τριφύλλι στην Ελλάδα (5 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ).

Η απόλυτη κορυφή θα είναι δύσκολο να κατακτηθεί για τον Σέζνι, καθώς από την περσινή σεζόν ανήκει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ξεπέρασε τον άλλοτε φορ των Πρασίνων και με 16 «ασημικά» μετά και το φετινό νταμπλ της Μπάγερν Μονάχου, βαδίζει προς την απόσυρση ως ο Νο1 της σχετικής λίστας.

Δείτε αναλυτικά την πρώτη δεκάδα:

  1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (16)
  2. Κρίστοφ Βαζέχα (12)
  3. Γιέρζι Ντούντεκ (10)
  4. Μάριους Λεβαντόφσκι (10)
  5. Βόιτσεχ Σέζνι (8)
  6. Μίχαλ Ζεβλάκοφ (8)
  7. Μάρτσιν Βασιλέφσκι (8)
  8. Γκρέγκορζ Κρικόβιακ (8)
  9. Τόμας Κούστζακ (8)
  10. Γιόζεφ Μλίναρτσικ (7)
 

Τελευταία Νέα