Πολωνία: Επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα από 19 Ιουνίου

Gazzetta team
Πολωνία: Επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα από 19 Ιουνίου

bet365

Το restart της πολωνικής Ekstraklasa θα συμπέσει με... comeback των οπαδών στα γήπεδα, με την κυβέρνηση να δίνει το πράσινο φως για κόσμο στο 1/4 της χωρητικότητάς τους.

Η Πολωνία γίνεται μία από τις πολλές χώρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη που θα επιτρέψει στον κόσμο να βρεθεί ξανά στα γήπεδα.

Η Ekstraklasa (α' κατηγορία) επαναρχίζει την Παρασκευή (29/5) και οι δύο πρώτες αγωνιστικές θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά από τις 19 Ιουνίου τα γήπεδα θα ανοίξουν ξανά για το κοινό.

Μετά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Ματέους Μοραβιέσκι, οι ομάδες θα μπορούν να φιλοξενούν το 1/4 των οπαδών που προβλέπει η χωρητικότητα του γηπέδου, προκειμένου να εφαρμόζεται ομαλά το social distancing. Κατ' αυτό το μέτρο, η μέγιστη παρουσία φιλάθλων θα ξεπεράσει τους 10.000 φιλάθλους (10.903), στην περίπτωση της Λέχια Γκντανσκ που διαθέτει το μεγαλύτερο γήπεδο της Πολωνίας (43.615).

«Για μένα, το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο από ένα παιχνίδι, κάτι παραπάνω από σπορ. Είναι εξαιρετικό, η τέλεια αναβάθμιση για την Πολωνία, τις επιχειρήσεις και για τη δική μας θέληση να παλέψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο, η Πολωνία γίνεται η δεύτερη χώρα μετά τη Ρωσία που ανακοινώνει την επανέναρξη με κόσμο στις εξέδρες, κάτι που αναμένεται να συμβεί επίσης σε Σερβία, Ουγγαρία, Ελβετία, Τουρκία και ενδεχομένως και στην Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα