Γιόχανσεν στο gazzetta.gr: «Έχουμε 0 κρούσματα στα Νησιά Φερόε, παίζουμε με κόσμο και δεν σκέφτομαι τον κορονοϊό»

Γιόχανσεν στο gazzetta.gr: «Έχουμε 0 κρούσματα στα Νησιά Φερόε, παίζουμε με κόσμο και δεν σκέφτομαι τον κορονοϊό»

bet365

Ο αριστερός μπακ της HB Τόρσχαβν, Ντάνιελ Γιόχανσεν περιγράφει στο gazzetta.gr ένα διαφορετικό, αλλά όμορφο κόσμο στα Νησιά Φερόε. «Περιμένουμε 300 άτομα στο επόμενο ματς. Το μόνο που άλλαξε είναι ο προπονητικός εξοπλισμός που φέρνουμε από το σπίτι και οι χειραψίες».

Το πρωτάθλημα των Νησιών Φερόε έγραψε ιστορία, καθώς ήταν το πρώτο στην Ευρώπη που ξεκίνησε μετά την έξαρση του κορονοϊού.

Η ομοσπονδία της χώρας σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές, άναψε το πράσινο φως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Μαΐου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα Νησιά Φερόε καταγράφηκαν συνολικά 187 κρούσματα, αλλά δίχως καμία απώλεια ζωής.

Τα «Νησιά των Προβάτων» αριθμούν 52.124 κατοίκους, αποτελούν αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας και ομώνυμο αρχιπέλαγος ενώ βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό.

Το πρωτάθλημα της χώρας εισέρχεται στην τρίτη αγωνιστική με τους οπαδούς μάλιστα να έχουν επιστρέψει στα γήπεδα αφού δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση.

Ο 21χρονος διεθνής δεξιός μπακ της HB Τόρσχαβν, Ντάνιελ Γιόχανσεν μόλησε στο gazzetta.gr για την κανονικότητα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που χαρακτηρίζει πλέον το πρωτάθλημα στη χώρα του!

Το πρωτάθλημα στη χώρα σου ήταν το πρώτο στην Ευρώπη που άνοιξε τις πύλες του μετά την έξαρση του κορονοϊού. Ακόμη και πριν την Bundesliga. Πως είναι η κατάσταση στα Νησιά Φερόε;

«Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας διεξήχθη χωρίς οπαδούς στο γήπεδο. Ήταν κάπως διαφορετικό να αγωνίζεσαι δίχως την υποστήριξη των οπαδών σου, αλλά ασφαλώς ήταν κάτι που γνωρίζαμε οπότε δεν νομίζω πως μας επηρέασε αγωνιστικά. Ασφαλώς είναι καλύτερα και έχει πλάκα να ακούς τους οπαδούς της ομάδας σου να φωνάζουν από τις εξέδρες.

Στην παρούσα φάση στα Νησιά Φερόε δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού. Έτσι στο επόμενο παιχνίδι (28/5 κόντρα στη Βίκινγκουρ) θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αναμένεται να έχουμε περίπου 300 οπαδούς στις εξέδρες, έτσι προχωράμε μπροστά. Είμαι υπέρ στο να έχουμε οπαδούς στο γήπεδο».

Λάβατε καθόλου μέτρα για τον κορονοϊό στα δύο ματς που έχετε δώσει μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι οδηγίες της ομοσπονδίας;

«Μας είπαν ότι πηγαίνουμε για προπόνηση να έχουμε μαζί μας δικό μας εξοπλισμό. Έτσι δεν καθόμαστε όλοι μαζί στα αποδυτήρια μας όταν έρχεται η ώρα της προπόνησης. Επίσης μας συνέστησαν να πλένουμε καλά τα χέρια μας όταν ολοκληρώνεται η προπόνηση, αλλά και να απολυμαίνουμε τις μπάλες. Προστατευόμαστε σωστά.

Έτσι, όταν φτάσει η μέρα του αγώνα καθόμαστε στα αποδυτήρια. Υπάρχουν δύο αποδυτήρια για κάθε ομάδα. Ένα για την ενδεκάδα και το δεύτερο για τους υπόλοιπους. Το ίδιο ισχύει και για την φιλοξενούμενοι ομάδα».

Φοβάσαι καθόλου όταν αγωνίζεσαι; Υπάρχει στο μυαλό σου ο κορονοϊός;

«Όχι, καθόλου. Δεν το σκέφτομαι γιατί στη χώρα μας τα κρούσματα του κορονοϊού είναι μηδέν. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος».

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την προ-κορονοϊού εποχή αναφορικά με τις συνήθειες και τη ρουτίνα σας πριν από κάθε ματς;

«Όταν ο κορονοϊός άρχισε να φτάνει στο τέλος του, ήμασταν τρεις ποδοσφαιριστές στο προπονητικό κέντρο για τουλάχιστον έναν μήνα. Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος προπονούμασταν κανονικά, αλλά έπρεπε να αλλάζουμε τα ρούχα και να έχουμε έτοιμο τον υπόλοιπο εξοπλισμό μας από το σπίτι.

Πλέον αισθανόμαστε πως έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι πως δεν κάνουμε χειραψίες με τους αντιπάλους».

Είναι και ένα μήνυμα όλα στον κόσμο προκειμένου να μην πανικοβάλλεται, όταν ασφαλώς το επιτρέπουν οι συνθήκες και ακολουθούν όσα συμβουλεύουν οι ειδικοί;

«Ναι, θεωρώ πως στα Νησιά Φερόε ήμασταν πολύ καλοί σε ότι αφορά την εφαρμογή των οδηγιών που συνέστησε η κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως δεν υπάρχουν πλέον κρούσματα του ιού στην χώρα».

Σε προσωπικό επίπεδο ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει; Μέχρι στιγμής μετράς διεθνείς συμμετοχές, έχεις παίξει στην Ευρώπη, ενώ είσαι βασικός στην ομάδα σου...

«Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το δικό μου όνειρο είναι να γίνω όσο καλύτερος ποδοσφαιριστής μπορώ. Ελπίζω να έχω μια καλή σεζόν και να γίνω σε πρώτη φάση επαγγελματίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα