Κατσουράνης: «Οι μεγάλες ομάδες να βοηθήσουν τις μικρές» (vid)

Gazzetta team
Κατσουράνης: «Οι μεγάλες ομάδες να βοηθήσουν τις μικρές» (vid)

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης, σε συνέντευξή του στο «Benfica Play», εξήγησε πώς η Ελλάδα περιόρισε τον κορονοϊό, μίλησε για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε «πατέρα» του τον Φερνάντο Σάντος.

Αγαπητός όσο λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές στην Μπενφίκα, ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στο «Benfica Play» για την θητεία του στους Αετούς, την κρίση του κορονοϊού, αλλά και όλα έζησε με την Εθνική Ελλάδας και τον Φερνάντο Σάντος.

«Στην Ελλάδα, οι μάσκες και τα γάντια είναι υποχρεωτικά. Μείναμε σπίτι από πολύ νωρίς, η κυβέρνηση έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν είχαμε την καταστροφή χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Αγγλία» εξήγησε για το πώς η Ελλάδα βγήκε (σχεδόν) αλώβητη από τον κορονοϊό, παραδεχόμενος ότι το πιο δύσκολο είναι ότι οι γιατροί ακόμα δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό Covid-19.

«Με όλα αυτά που έγιναν, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε οικονομικά προβλήματα στις ομάδες, στους παίκτες, στους προπονητές, σε όλους. Όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν στα γήπεδα θα έχουμε μια πιο φυσιολογική ζωή, η οικονομία στο ποδόσφαιρο θα βελτιωθεί» συνέχισε ο «Κατσούρ», κατά την άποψη του οποίου «τα πρώτα ένα-δύο χρόνια θα είναι δύσκολα, αλλά το ποδόσφαιρο θα βρει την λύση. Οι μικρές ομάδες θα έχουν πρόβλημα και ίσως οι μεγάλες θα πρέπει να τις βοηθήσουν».

«Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

Αναφερόμενος στην τριετή θητεία του στην Μπενφίκα (2006-2009), ο παλαίμαχος μέσος θυμήθηκε ότι η ημέρα της παρουσίασης του συνέπεσε με τα γενέθλια του προέδρου των Αετών, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα.

«Την ημέρα που υπέγραψα στην Μπενφίκα, ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής μου» εξήγησε ο Κατσουράνης ο οποίος, κάνοντας σύγκριση μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας, επισήμανε: «Για εμένα, η Πορτογαλία είναι σαν την Ελλάδα. Λισσαβόνα και Αθήνα μοιάζουν πολύ. Πολύ καλό κλίμα, πολύ καλό φαγητό...».

Εστίασε, όμως, στην διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των φιλάθλων. «Αυτή των Πορτογάλων είναι πολύ καλύτερη, αφού καταλάβαιναν τι συνέβαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο, δεν ξέρουν να αναλύσουν το παιχνίδι».

Όσο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην τωρινή Μπενφίκα; Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο είπε ότι «είναι ένα πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός τερματοφύλακας που βελτιώνεται συνεχώς», ενώ για τον Ανδρέα Σάμαρη, τον οποίο χαρακτήρισε «μικρό μου αδελφό», εξήγησε ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Μπενφίκα.

«ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΣΑΝΤΟΣ»

Χαρακτήρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 ως «την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ», ενώ για τον Φερνάντο Σάντος, ο Κώστας Κατσουράνης έσταξε μέλι.

«Είναι σαν πατέρας για εμένα και πλέον είναι πολύ καλός μου φίλος» εξήγησε για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Πορτογαλίας, προσθέτοντας ότι «αξίζει όλη την επιτυχία που εχει με την εθνική ομάδα, γιατί είναι ένας προπονητής που ξέρει να βγάζει το καλύτερο από κάθε παίκτη και εκείνοι δουλεύουν στο 200% μαζί του».

Ο Κατσουράνης αποκάλυψε ότι στο Euro2012 και λίγες ημέρες πριν από τη νίκη – πρόκριση επί της Ρωσίας στο τέλος της φάσης ομίλων, ο Σάντος τον φώναξε στο δωμάτιο του, συζήτησαν πολλά για το παιχνίδι και ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας του είπε πως «αυτό δεν θα είναι το τελευταίο ματς παιχνίδι σε αυτή την διοργάνωση».

«Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟΣ»

Ο 40χρονος Κατσουράνης χαρακτήρισε λάθος την αποχώρησή του από την Μπενφίκα το 2009 με προορισμό τον Παναθηναϊκό, αλλά αποκάλυψε ότι «ο γιος μου ήταν πολύ άρρωστος. Τώρα είναι καλά, είναι 13 ετών και είναι πιο ψηλός από εμένα»!

Παραδέχεται, πάντως, ότι «αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα έμενα στην Μπενφίκα», για την βράβευση του ως καλύτερος παίκτης της ομάδας σε μια από τις σεζόν του είπε πως «ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», ενώ για το αν μπορεί στο μέλλον να επιστρέψει στον πορτογαλικό σύλλογο, αρκέστηκε να πει ότι «κανείς δεν ξέρει, ίσως σε κάποια άλλη θέση».

 

Τελευταία Νέα