Κορονοϊός – Βέλγιο: Νέα αναβολή στην ψηφοφορία για την τύχη του πρωταθλήματος

Gazzetta team
Κορονοϊός – Βέλγιο: Νέα αναβολή στην ψηφοφορία για την τύχη του πρωταθλήματος

bet365

Το ΔΣ της βελγικής Λίγκας αποφάσισε ομόφωνα να αναβάλει για τις 15 Μαΐου την τελική ψηφοφορία για το πρόωρο φινάλε (ή όχι) της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν.

Στις 2 Απριλίου, το Βέλγιο έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έθεσε σοβαρά επί τάπητος την πιθανότητα για πρόωρο φινάλε της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν λόγω κορωνοϊού, απονέμοντας μάλιστα το πρωτάθλημα στην Κλαμπ Μπριζ.

Επειδή, όμως, θα ακολουθούσε μια τελική ψηφοφορία που θα επικύρωνε την πρώτη απόφαση, οι βελγικές αρχές διαπίστωσαν ότι προκάλεσαν... πανικό στην UEFA, η οποία φοβήθηκε μην προκληθεί ντόμινο από αυτή την πρόθεση και κούνησε το δάχτυλο στο Βέλγιο.

Έκτοτε, Ολλανδία και Γαλλία έβαλαν τέλος στις σεζόν τους και το Βέλγιο ακόμα δεν έχει αποφασίσει, αφού η τελική ψηφοφορία αναβλήθηκε, πλέον, και για δεύτερη φορά!

Αρχικά, η ψηφοφορία είχε μετατεθεί από τις 15 Απριλίου στην Δευτέρα (4/5), αλλά το ΔΣ της βελγικής Λίγκας αποφάσισε να την αναβάλει εκ νέου, αυτή την φορά για τις 15 Μαΐου, όταν και θα έχει υπάρξει απόφαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Covid-19.

«Η Pro League κατανοεί απόλυτα ότι σε αυτή την πρώτη φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, πέραν του αθλητισμού γενικότερα και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ειδικότερα. Παρ' όλα αυτά, περιμένουμε να δεχθούμε σύντομα μια διευκρίνιση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας» ανέφερε η Λίγκα στην ανακοίνωσή της.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα