Τζόναθαν Ντέιβιντ: Το πιο «hot» όνομα στο Βέλγιο με αξία 22.5 εκατ. ευρώ και ο Έλληνας μάνατζερ!

Τζόναθαν Ντέιβιντ: Το πιο «hot» όνομα στο Βέλγιο με αξία 22.5 εκατ. ευρώ και ο Έλληνας μάνατζερ!

bet365

Η απίθανη ιστορία του Καναδού στράικερ, Τζόναθαν Ντέιβιντ, ο οποίος από το πουθενά εξελίχθηκε στον απόλυτο σταρ της Γάνδης και του βελγικού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη σεζόν του, ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν, Καναδός διεθνής, εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στην Β΄ ομάδα της Γάνδης προερχόμενος από την Οτάβα Ιντερνάσιοναλς, αφού προηγουμένως δοκιμάστηκε από τον βελγικό σύλλογο. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, τον έφεραν άμεσα στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας, όπου πρόλαβε να βρεθεί στα 18 του δύο φορές στην αποστολή σε ματς πρωταθλήματος δίχως να χρησιμοποιηθεί.

Ο 20χρονος επιθετικός έχοντας εγκλιματιστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον του, μολονότι στην πρεμιέρα της σεζόν 2018/19 έμεινε εκτός αποστολής, καταφέρνει μέσα σε 13 λεπτά στο ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ να σκοράρει. Στην επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο στη Μπέβερν περνάει αλλαγή στο 71΄ και προλαβαίνει να πετύχει 2 γκολ!

Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά βασικός σε αναμέτρηση απέναντι στη Λόκερεν όπου για ακόμη μια φορά βρίσκει δίχτυα. Ο Ντέιβιντ ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν πετυχαίνοντας 12 γκολ σε 39 ματς πρωταθλήματος (μαζί με τα πλέι-οφ), ενώ έδειξε τα δόντια του και στη Ευρώπη σκοράροντας δύο γκολ στα ματς με την πολωνική Γιαγκελόνια στα πλέι-οφ. Παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «Βουβαλιών».

Η φετινή σεζόν εξελίχθηκε σε μια ποδοσφαιρική ραψωδία για τον Καναδό που απέδειξε πως μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν η παρθενική του χρονιά. Αποτελώντας πλέον τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Γάνδης εκτόξευσε τα στατιστικά του φτάνοντας στο σημείο να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος με 18 γκολ σε 27 ματς, ενώ με 8 ασίστ είναι τρίτος στη σχετική λίστα σε όλο το πρωτάθλημα!

Συνολικά έχει πετύχει 23 γκολ σε 41 ματς, ενώ η χρηματιστηριακή αξία του έφτασε προ κορονοϊού στα 25 εκατ. Ευρώ. Το Transfermarkt τον κοστολογεί πλέον στα 22.5 εκατ. ευρώ, όντας ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στην παρούσα φάση στο Βέλγιο με μεγάλη διαφορά από τον Ντιατά της Κλαμπ Μπριζ.

Ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανείς άλλος τον νεαρό επιθετικός είναι ο Έλληνας μάνατζερ με έδρα στον Καναδά, Νίκος Μαυρομαράς της Axia Sports. Στη Γάνδη έχοντας αντιληφθεί την αξία του Ντέιβιντ προχώρησαν στην επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ για να τον παραχωρήσουν συζητούσαν πριν από την έξαρση του κορονοϊού για ποσά που έφταναν τα 25 εκατ. Ευρώ.

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως είναι οι Άγιαξ, Ίντερ, Μίλαν, Λειψία, Γκλάντμπαχ, Άρσεναλ, Λέστερ, Ατλέτικο Μαδρiτης Σεβίλλη, Βαλένθια, Λιόν, Λιλ κονταροχτυπιούνται για το νέο μεγάλο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βλέποντας στο πρόσωπο του Ντέιβιντ τον επόμενο Εμπαπέ...

Δείτε τον Τζόναθαν Ντέιβιντ εν δράσει...

 

Τελευταία Νέα