Οι αριθμοί του Ρονάλντο πριν τραυματιστεί κάνουν Μέσι, Κριστιάνο να φαίνονται... γήινοι (vids)

Gazzetta team
Οι αριθμοί του Ρονάλντο πριν τραυματιστεί κάνουν Μέσι, Κριστιάνο να φαίνονται... γήινοι (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμάται τι είχε κάνει ο Ρονάλντο πριν τα χειρουργεία σε ηλικία 22 ετών και η σύγκριση με τους Μέσι-Ρονάλντο στην ίδια ηλικία κάνει τους δύο σούπερ σταρ να φαίνονται γήινοι.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η αναζήτηση για το θέμα ξεκίνησε από τα σχόλια των αναγνωστών του gazzetta. Η είδηση για τον ποιον θεωρεί κορυφαίο ο Μουρίνιο προκάλεσε μεγάλη κουβέντα στην κοινότητα του gazzetta για το που βρίσκεται τελικά ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο». Κάτω από τους δύο εξωγήινους Μέσι και Ρονάλντο; Ανάμεσα; Η μήπως είναι καλύτερος και των δύο; Προφανώς δεν θα το μάθουμε ποτέ. Επαιξαν σε διαφορετικές εποχές (όχι τόσο μακρινές ωστόσο) και κυρίως υπάρχει αυτό το τεράστιο what if για τον Ρονάλντο.

Οι δύο συνεχόμενοι τραυματισμοί στο γόνατο (με ισάριθμες εγχειρίσεις) άλλαξαν δεδομένα την καριέρα του Βραζιλιάνου φορ ο οποίος υπέστη τον πρώτο του τραυματισμό τον Νοέμβριο του 1999 σε ηλικία 23 ετών.

Τι είχε καταφέρει μέχρι τα 22 του λοιπόν ο Ρονάλντο; Αυτή θα είναι και η σύγκρισή μας σήμερα. Τι είχε προλάβει να πετύχει ο Ρονάλντο πριν τον προδώσουν τα γόνατά του και τι οι Μέσι, Κριστιάνο μέχρι εκείνη την ηλικία;
Αν θεωρείτε οτι Μέσι και Κριστιάνο είναι «εξωγήινοι» μιας και έχουν τερματίσει τα κοντέρ της στατιστικής, σας κάνουμε ένα μικρό spoiler alert του κειμένου για να σας ενημερώσουμε πως στο τέλος του θα αρχίσετε να σκέφτεστε διαφορετικά. Είτε είστε fan του Μέσι είτε του Κριστιάνο.

Ο Μέσι λοιπόν γεννημένος το 1987 έκανε ντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα την σεζόν 2004/05 σε ηλικία 17 ετών και πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Μέχρι την σεζόν 2009/10 (δηλαδή σε ηλικία 22 προς 23 ετών) ο Αργεντινός

Είχε πετύχει:

  • 127 γκολ σε 214 ματς με την Μπαρτσελόνα

Είχε κατακτήσει σε ατομικό επίπεδο:

  • 2 Χρυσές μπάλες
  • 2 Fifa player of the year

Με την Εθνική Αργεντινής σε αυτό το διάστημα είχε:

  • 13 γκολ σε 44 ματς


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεννημένος το 1985 έκανε ντεμπούτο στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας την σεζόν 2002/03 κι αυτός σε ηλικία 17 ετών. Μέχρι την σεζόν 2007/08 (δηλαδή σε ηλικία 22 προς 23 ετών) ο Πορτογάλος

Είχε πετύχει:

  • 97 γκολ σε 270 ματς με Σπόρτινγκ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Είχε κατακτήσει σε ατομικό επίπεδο:

  • 1 Χρυσή Μπάλα
  • 1 Fifa player of the year

Με την Εθνική Πορτογαλίας σε αυτό το διάστημα είχε:

  • 21 γκολ σε 61 ματς

Σε άλλη διάσταση ο Ρονάλντο!

Πάμε τώρα και στο «φαινόμενο»! Ο Ρονάλντο γεννημένος το 1976 έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη τη σεζόν 1994/95 σε ηλικία 18 ετών. Κάνουμε αυτό τον διαχωρισμό και θα κρίνετε εσείς αν πρέπει να προσθέσουμε και τα γκολ του στην Κρουζέιρο. Πιστέψτε μας όμως αρκούν και 5 σεζόν στην Ευρώπη (μία λιγότερη δηλαδή από αυτές των Μέσι, Κριστιάνο) όχι μόνο για να γίνει η σύγκριση αλλά για να προβληματιστείτε και σοβαρά. Μέχρι τη σεζόν 1998/99 ο Ρονάλντο (δηλαδή σε ηλικία 22 προς 23 ετών) ο Βραζιλιάνος

Είχε πετύχει:

  • 150 γκολ σε 181 ματς με Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα και Ιντερ

Είχε κατακτήσει σε ατομικό επίπεδο:

  • 1 Χρυσή Μπάλα
  • 2 FIFA player of the year

Με την Εθνική Βραζιλίας σε αυτό το διάστημα είχε πετύχει

  • 33 γκολ σε 49 ματς

Ο Ρονάλντο τα κατάφερε αυτά προερχόμενος από την Λατινική Αμερική (σε αντίθεση με Κριστιάνο και Μέσι που έκαναν τα βήματά τους από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ και της Μπαρτσελόνα).
Ο Ρονάλντο τα κατάφερε αυτά ενώ δοκιμάστηκε σε διαφορετικά πρωταθλήματα και φυσικά αγωνίστηκε στη κορυφαία τότε λίγκα. Ο Κριστιάνο άλλαξε επίσης περιβάλλον την ίδια ώρα που ο Μέσι παραμένει στο ίδιο από την αρχή της καριέρας του.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι και οι 3 διέλυσαν τα κοντέρ στην La Liga. Και ο Κριστιάνο εκτόξευσε το goal ratio του στην Ρεάλ και ο Μέσι φυσικά τα τερμάτισε όλα και ο Ρονάλντο πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του χρονιά στην Μπαρτσελόνα!
47 γκολ σε ηλικία 20 ετών σε μια σεζόν προφανώς δεν είχε πετύχει ούτε ο Μέσι ούτε ο Κριστιάνο.

Εχει ενδιαφέρον όμως να αναλύσουμε λίγο περισσότερο τα όσα έκανε ο Ρονάλντο σε αυτό το διάστημα. Πριν δηλαδή φτάσει στο σημείο να μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία και ουσιαστικά να χάσει 2 χρόνια καριέρας πριν επιστρέψει το 2002 και κατακτήσει κατευθείαν το Μουντιάλ όντας και πρώτος σκόρερ (λεπτομέρειες ε;).

  • Ο Μέσι λοιπόν 127 γκολ σε 214 ματς και σε 6 σεζόν
  • Ο Κριστιάνο 97 γκολ σε 270 ματς και σε 6 σεζόν
  • Ο Ρονάλντο 150 γκολ σε 181 ματς και σε 5 σεζόν

Θέλετε να μάθετε τι έκανε την προηγούμενη σεζόν στην Βραζιλία με την Κρουζέιρο πριν τον αγοράσει η Αϊντχόφεν; Επαιξε σε 47 ματς και έβαλε... 44 γκολ σε ηλικία 17 ετών! Το σύνολο;

  • 194 γκολ σε 228 ματς!


Και δεν είναι μόνο αυτά βεβαίως τα κατορθώματα του Ρονάλντο.

Πριν καν γίνει 22 ο Ρονάλντο είχε ήδη γίνει όχι μία, αλλά δύο φορές η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου κάτι το οποίο είχε πετύχει μόνο ο Ντιέγκο Μαραντόνα! Από την Αϊντχόφεν στην Μπαρτσελόνα (19.5 εκατομμύρια δολάρια) και από την Μπαρτσελόνα στην Ιντερ (27 εκατομμύρια δολάρια)!

Πάμε να δούμε και αναλυτικά τις σεζόν του στην Ευρώπη γιατί επίσης έχει ενδιαφέρον

  • 1994-95 Αϊντχόφεν 35 γκολ σε 36 ματς
  • 1995-96 Αϊντχόφεν 19 γκολ σε 21 ματς
  • 1996-97 Μπαρτσελόνα 47 γκολ σε 49 ματς
  • 1997-98 Ιντερ 34 γκολ σε 47 ματς
  • 1998-99 Ιντερ 15 γκολ σε 28 ματς

Και στην δεύτερη του χρονιά στην Αϊντχόφεν και στην δεύτερη του χρονιά στην Ιντερ όπως βλέπετε τα ματς του Ρονάλντο είναι λιγότερα μιας και είχε ταλαιπωρηθεί από μικροτραυματισμούς. Αλλωστε το ποδόσφαιρο ήταν πιο σκληρό τότε και ειδικά με την Ιντερ βρέθηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κι αντιμετώπιζε αμυντικούς όπως ο Μαλντίνι, ο Ντεσαγί, ο Καναβάρο, ο Κοστακούρτα, ο Τουράμ...

Ταυτόχρονα είχε καταφέρει να κατακτήσει δύο Copa America με την Βραζιλία (97 και 99) την ίδια ώρα για παράδειγμα που ο Μέσι δεν τα έχει καταφέρει με την Αργεντινή ακόμα και τώρα. Είχε κατακτήσει ένα Μουντιάλ (το 1994 αλλά δεν είχε αγωνιστεί οπότε αγνοήστε το), είχε φτάσει στον τελικό ενός άλλου Μουντιάλ (το 1998 με τη γνωστή ιστορία επιληψίας (;) πριν το ματς με την Γαλλία) και τελικά το κατέκτησε ξανά το 2002 μετά τις εγχειρίσεις και την απουσία του από τα γήπεδα για σχεδόν 2 χρόνια.

Τελικά; Είχε δίκιο ο Μουρίνιο ή όχι;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα